Wednesday, June 15, 2011

Apesal pengarah Osman Ali gunakan pic saya tanpa kebenaran?


Ini gambar nostalgia saya, budak pompuan comel dalam pic tu ialah saya, dan lelaki itu ialah arwah abah saya, dan perempuan cantik sebelah saya tu ialah emak saya. Ingat lagi saya pernah letak pic ni kat Entry ni : Jangan Takut Jadi Gemuk

dan tadi saya tengok filem CUN kat youtube, tetiba, saya terkejut tengok pic ni digunakan??? WHATTTTTTT????????? apekah??? pic ni sepupu saya, abang sham yang snap balik,
itu gambar family saya... apesal jadi props filem itu?? dari mana dapat? kenapa guna tanpa kebenaran?? tak beretika!!! arwah abah saya sudah tiada bebeh, apesal lu guna wa punya pic tanpa kebenaran, hang bikin pilem pulak. Saman kang!!!! eheheh tak la nak saman. Saya respect pengarah Osman Ali ni, suka karya dia. Kalau ya pun props disediakan oleh props manager, awat hang tak tanya tak pic ni dia amek dari mana? siapa tuan punya gambar? mentang kita orang kedah, buat leceeeeyyyy...

Filem CUN, tengok masa ke satu jam 1.01 min kalau tak silap. Sejak bila emak pak aku jadi emak bapak Remy Bangla tu?? uhuhu dalam pilem tu la... udah le saya tak berapa gemor Remy Bangla tu? tetiba pulak.. Adakah production team tu pembaca blog ni?? atau Osman Ali sendiri????????? saya tak tau macam mana? Kot ye main search je kat internet, dan jumpa pic ni dah tentu dari blog ni kan??? tak reti ke email minta kebenaran??????



Agak-agak kalau saman ni boleh dak??? eheheehh dak la sampai nak saman, tapi tak patut la kan... tak kisah pun, cuma biarlah beretika.. kot ye dia guna pic ni dan inform, dah tentu awal-awal saya promote kan filem dia secara percuma.. tak gitu encik Osman anak Pak Ali????????????
Moskil ni cemana pic ni boleh depa gunakan??? dari mana diaorang dapat....

14 Komen:

aNiS tHe BumbleBee on 1:22 PM said...

hah?gambar kak pnut ke tu???

laaa...camna laa depa boley ambik.ishhh!suka suki jaa...

PUAN SUE (asam.garam.gula) on 1:26 PM said...

pelik ni..cam ne dorang boleh dpt gmbr tu

MamaLeeya on 1:57 PM said...

dh call depa ka pi tanya...moskel gak neh

Nurul on 2:05 PM said...

saman je kak pnut. huhuhuhu...suker suki jer amik gambor org len...

syeka sweetheart on 3:10 PM said...

laa gamabq kak pnut ka..
kami dah la suka tgk cerita cun tu..
xsangka sungguh..hihi

ayobkelubi on 3:24 PM said...

panggil melodi kak!

Anonymous said...

bangga woooo...

eh, kenapa plak tarikh kat gambar tu 10 16 2007. itu tarikh ker apa?

Pnut on 3:53 PM said...

Anon-pic tu disnap balik oleh cousin saya la.. bukan original pic... original pic ada kat kedah

rohayaroy on 4:55 PM said...

uishhhhh tak patot... tak patot pnut.. mana bleh amik sesuka hati... dosa besaq ni.... uishhhhhh

Anonymous said...

apa yang kak pinut boh kat online semua dicuri orang yer..
sian kak pinut hehehe..

(kak pinut kena start letak watermark la pasni)

Tea

HappyIrfa on 8:30 AM said...

kak..
tumpang glemer la saya nak citer kat kengkawan :-) pasal ni

saman je kak.mana tau boleh ubah umah akak totally english syle :-)

Anonymous said...

anak saya suka tgk filem cun ni..setiap hari dok ulang..patutla saya mcm familiar je gambaq yg Manis pegang tu rupenya saya pernah baca dlm entry blog akak..ishh x patut..kena mintala kebenaran tuannya dulu..

:|: TinTa Kibod :|: on 12:44 PM said...

ye la kak..
kene buh watermark la pasni gambar² hak milik kekal akak tuh..

*entri baru : HP Sauce, Tabasco Pepper Sauce mengandungi DNA babi

tulip on 1:55 PM said...

saman kak jangan tak saman... hehe

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino