Tuesday, March 08, 2011

Happy Birthday Abang Najmi


Phewww kebusyan.. dari Jumaat sebok, dengan urusan kerja, big event, so kena jadi pengiring atau dayang-dayang eeheheh, bab keja malas citer. Share dengan kawan-kawan FB je.. so nak tengok pic sekitar Majlis Istiadat Pembukaan Parlimen ke 12, yang friends FB le la tengok. Satu pengalaman indah buat saya terlibat dalam majlis penting negara dan dihadiri pembesar-pembesar utama negara, dan berada di 'front line' menyambut ketibaan dif-dif terhormat. Pengalaman yang tidak mungkin dapat ditempat lain. Belajar protokol dan sebagainya. Selama ni tengok kat tv je, kali ini, I AM IN!!!

Ni je saya share, lelain ada kat FB..

Ok cukup sikit pasal kerja. nak story pasal kegirangan kami di Kota Keriangan, iaitu GENTING HIGHLANDS!!! ya enjoy timeeee!!!

Actually hari Ahad nan silap ialah Birthday si Abang Najmi. Happy Birthday my Big Boy!!! he is now 10!! Mama happy sangat dengan kelahiran abang Najmi, babah lagi la.. terlebih happy, sebab masa kawen ngan mama dia dah umur 30 tahun, dan masa tu kawan-kawan dia dah 2-3 anak, so bila kami kawen, dan tak sempat kami pi honeymoon pun, abang dah 'terjadi' maka bermula la satu fasa baru dalam hidup mama, merasai pahit manis mengandung dan melahirkan kamu.

Dan selama10 tahun ni mama enjoy menjadi mama kamu, walaupun sekarang ni sudah mencabar untuk mendidik kamu, dah pandai memberontak, pandai nak itu, nak ini, dah inilah saat2nya mama rasa cabaran sebenar dalam nak membentuk kamu.

So sempena ulangtahun kelahiran Najmi, kitaorang pergi berjalan satu keluarga ke Genting Highlands. Abang Najmi tak mau birthday-birthday party dah.. dah beso kata dia, so kami bawak berjalan-jalan.. Ambil 2 bilik, so ajak anak buah sekalik, Mior Lukman. syok sikit sebab Alesya tak nak berenggang dengan dia, so mama leh rileks.. dan Alesya ada abang Iman dia, bibik dan mama tak herannya... siap tak kasi pegang dia lagik. Kerek eeeek...

ok moh kita suruh gambar bercerita.

Kitaorang stay kat First World Hotel... Oklah bilik kecik je pon, taraf-taraf Hotel Sri Malaysia je.. walaupun rate dia lagikk mahai dari Sri Malaysia. dah tentulah, atas genting tu apa yang murah pon, semua mahai..


On the way pegi, posing dulukkkkk


Princess kecik..

Bakal bapak penyayang... uwekk

Menyeronokkan anak-anak...

Naik train, tgh jalan hujan, masukkan alesya dalam tudung,,ehehehe tak nak dia demam...


Birthday Boy..

Favourite abang Najmi-bumper car

Teringin nak naik ni.. tapi takotttttt eheheheh

indoor, kitaorang naik sampan tu.. best merry go round tu tak naik, sebab panjang sangat Q, maleh beratur lama-lama


Dak kecik ni kekadang wat perangai... nak mandi best sejukkkk diiikkk oiiii (water theme park dia ada, tapi kami tak masuk sebab sejukkkk baru lps hujan)



Anak dara teman...

Us-Happy together..

Last sebelum balik, naik mini monorail, pusing satu taman tema..

Masa nak balik, singgah Bukit Tinggi, main-main dengan rabbit, ingat nak singgah Colmar Tropicale tu, tapi mahel lak bayaran masuknya, sian babah.. eheheh kitaorang dah pow banyak masa kat atas Genting, jadi tak yah pow dia lagik.. nak masuk Colmar Tropicale tu kena bayor RM12 dewasa, RM8 kanak-anak... berpuluh ringgit abeh kat situ.. tak payah!!!! baik kita pegi makan..ahahhah

So tu jek... Happy Birthday again untuk Najmi...

Next trip June!! mestiiiii sebab sambut 3 celebration..
1 June 11th anniversary
4 June Birthday mama
9 June Birthday Alesya

Ermmmm nak gi mana ek?? ehehe babah, siapkan perbelanjaan.. mama akan siapkan 'kertas kerja'...
Hahaha biasanya nak pegi holiday mana-mana, saya master planner.. Dari survey, siapkan budget, book hotel, semua-semua saya.. tugas menteri kewangan sediakan peruntukan sahaja... tengkiu bebeh.. lebiuuu

14 Komen:

Manj said...

happy birthday abg najmi.. hohoho..

- GC - on 10:34 AM said...

hepi besday utk najmi. semoga membesar jadi anak yg bijak dan soleh. aminnnn

Angah on 10:49 AM said...

selamat hari lahir Najmi...semoga berjaya dalam pelajaran dan kehidupan

Zareda Norman on 11:03 AM said...

happy birthday Najmi... semoga menjadi kesayangan babah dan amma dunia dan akhirat okeh

ZuNas77 on 3:00 PM said...

Happy Bday Abg Najmi..Semoga di panjangkan umur, jadi anak yg soleh, dan jaga mama, babah, adik and family sampai bila2 k.

kak naz, dari apa zu tgk mmg Najmi ni matured sgt. Beza dgn bdk2 umur dia yg lain. Anak buah zu umur 10thn masih nangis2 nk main kat luar petang2 hari2. Masih nak jadi bdk2. Tp tak tau la zu tgk pandangan kasar je Najmi takde la nak main bkn2 mcm bdk2 lain kan. Leh ikut papa gi surau tu kira sangat matang utk bdk umur 10 thn. hehe

ieda on 7:12 PM said...

happy birthday abg najmi...be a good boy as u are now.
pnut...4-6 june..insyaAllah kami ke kelantan.

ummirayyan on 10:47 AM said...

hi kak pnut..
saya pun ade kat parlimen that time..cume tak pasan akak je..memang ke hulu ke hilir kat vip seat tu..kalo tak pasti ku terjah mintak otograf ke resepi ke bagai..hehheee..

Pnut on 10:49 AM said...

thanks semua atas ucapan birthday dan doa untuk abang najmi....

Ummirayyan-hohhooo apesal tak jumpa ek???eheheh

ummirayyan on 11:58 AM said...

kak pnut..
nextime ke mane saje event vvip ni info r awal skit kat blog..ku mesti ado..leh rojer rojer..

ummirayyan on 11:58 AM said...

kak pnut..
nextime ke mane saje event vvip ni info r awal skit kat blog..ku mesti ado..leh rojer rojer..

makdara TERdiva on 4:50 PM said...

hepi belated befday boy!

eh! rugi tak naek menatang tu..MDT dah naik..shiok wooo! walaupun masa dah sampai atas tu menyesal tak sudah! haha!

mama3A's on 1:01 PM said...

happy belated besday mimi...

rudy bluehikari on 2:18 AM said...

Bln 6 gijakartaaaaa?duk umah kamijer. Bwk duit shopping n rental keter jerrr

nqr on 4:58 AM said...

duduk 1st world hotel?kami dlu reramai dtg amik bilik kat ria apartment..siap curik2 masak lagik :p

hepi besday najmi!

bulan 6 pegi pulau? :)

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino