Monday, November 08, 2010

Sudah rembat itu kabinet daaa


Ingat dak hari saya nak seketoi kabinet ni? yeah bebeh... i dah dapat, tengkiu my darling, sweet pumpkin pie... pakcik gebu... muaahhsss.. Jadi usaha kita melobi nak apa-apa kat blog adalah berhasil. Harus banyak lagik kena kasi tempek bagi tatapan suami dimasa hadapan

Biasalah beli kat ikiah ni, dia suruh belajaq pasang sendiri. kedekut betoi. So dengan anak buah teman yang kacak dan tampan tu, Lukman Hakim, maka dua dua gabungan Mior itu berhempas pulak study arahan demi arahan konsep DIY Ikiah ni..

'baju' guess tu... laki ko ader??? laki meks ada..

Sayang korang.. muahhsss.. eheheheh


Ni laki dah jadi hulk baju guess dah pecah-pecah, jadi kelabu.. patut jadi ijo..


Ada sapa nak buat menantu si Lukman ni? sile..sile..di rekemen, bukan takat tolong mak sedara dia pasang lemari, cuci filter air cond, repair kepala paip, tukar suis board.. esok acik sapinat nak cari menantu camni ok.. sebab pak alesya ni, tak reti kerja-kerja DIY ni, so kena cari menantu yang rajin bertukang. heheh tak abeh aku promote mamat ni, tak laku jugaakkkk kesiaannn..


Dah berjaya berdiri gagah kabinet ni.. i loooikeee..

Final touch...


Tadaaaa dah siap.. cam besa.. kosong putih kan.. acik sapinat harus over.. decal sticker ni memang dah siap standby kat rumah.. so tampak je... belum cukup, nak kena tambah lagi.. tapi oklah..romantika tu bukan kedainya tepi rumah ni, anytime boleh pegi..



Setakat hari ni, ni je deko items yang ada, memang sengaja nak letak patung-patung mainan alesya tu kat sini, senang dia nak amik buat main. kat bahagian bawah nak tampal decal lagi.. bila romantika nak bukak kedai kat Putrajaya?? heran aku... tempat lain dia bukak, kat Putrajaya tak bukak, ini tidak ADILLLLL. (ikut nada dalam filem 3 abdul)



Pastu, saya sempat lagi, menampak wall sticker ni, beli punyaaa laa lama, sampai dah lupe, masa selongkar lemari dalam bilik, cari benda lain, terjumpa benda ni..ehehe sampai lupa beli bila, terus malam tu jugak, gelojoh menampak benda alah ni, ni kat dinding bilik bibik.



18 Komen:

makdara TERdiva on 10:50 AM said...

nak cari stiker tu jgak..
wahwahwah! cik pinat....berdepavali dgn kabinet baru nmpak..hehe!

GaDis CoMeL on 11:07 AM said...

smart gila tengok pakcik gebu pakai kain pelikat camtu. hahaha.

*baju guess tu beli kat mana? lawooooo..

viruspadu on 11:27 AM said...

cun giler

tp tetap minat baju guess tu, mana beli? mau oderrrrrrrrrrrrr hahaha

Lia @ Norli (Mamarempit) on 11:47 AM said...

baju pakcik gebu lawa....pnut jaitkan ek..hehehe...

Angah on 12:46 PM said...

laa lawa nya baju pakcik gebu yg warna pepel tu...beli kat mana baju tu pinut...

Pnut on 2:15 PM said...

MDT-sticker tu la ni murah je kan, 3 saploh henget.. masa saya beli dulu sekeping RM5 kalau tak silap...lama dahhh eheheh

GC, VP, Lia, Anga-weii org tunjuk kabinet, depa komen baju.. ape mau tempah?? sile..sile

Zareda Norman on 3:13 PM said...

agak berjaya juga usaha mengusha melalui blog ek.. harus di terima pakai dalam blog ibuika juga ni.. ehhehe

syeka sweetheart on 3:54 PM said...

sgt cantik lemari tu..
saya adalah peminat wall sticker yg tegar...nk beli sticker welcome mcm tu jugekkk

ieda on 4:06 PM said...

tak baca lagi entry ni...baru tgk gambar...lawaaaa baju pakcik gebu...hihihi

lovelygift....everything u need are here on 5:08 PM said...

TK CONCENTRATE TGOK KABINET ....SEBAB BAJU GUESS PAK CIK GEBU LAGI MENARIK PERHATIAN....HAHAHA....LAWAK LA KAK PNUT NI

Hayati on 7:16 PM said...

la...pokcik gebu dah dibajukan oleh mokcik gebu. kalau tak, mau nanti kak yati cakap lagi, ye dak?
eleh, pnut, who care. Bila sekali pokcik gebu pakai baju ropanya semua orang care. hahaha...

Pnut on 7:23 PM said...

Zar-ye sile coba zar... berkesan tips ni..hehehe

Syeka-skrg dah murah, leh beli banyak-banyak..cunggg

Ieda, LG dan kak yati-hahah tak pasal baju pakcik gebu mendapat perhatian kat sini...tak patut..tak patut..

Fara on 7:28 PM said...

salam akak pnut..
sticker tu kan dia boleh cabut balik tanpa rosakkan dinding ke? maap, tak tahu. nampak cantik sangat. terutamanya yg 'welcome' tu! berkenan!

Hayati on 7:54 PM said...

pnut, lupa lagi satu. meh la nak buat menantu silokman ni. Boleh?

Pnut on 8:53 AM said...

Fara-alamak, tatau le kalau cabut rosakkan dinding ke tak, sebab dah pasang tu, takder niat nak cabut hehee, tp masa nak pasang tu, silap-silap senget, kita tanggalkan tak rosak la...

Kak Yati-ye sile..sile... boleh kita berbesan.. nak..nak.. lukman ni emak dah tak der, saya kira emak dia la.. meh, hantaran leh kawtim nanti..

Ogy on 2:26 PM said...

Takkan rosak dinding kak...gee dh try buka dah...hehehe...

mmg shantek lah itu cabinet..ni yg jeless ni...isk3..

Hayati on 7:11 PM said...

eh, pnut...emak takdak lagi senang nak jadi menantu ni. nanti semua kubolot. Lukman dah tak boleh balik rumah wenco dah. Dok rumah makmertua kat penaga saja. Boleh buat DIY kat mak mentua pulak. Amacam, setuju?

Pnut on 8:09 PM said...

Gee-time kasih menjawab bagi pihak cik sri siantan..

Kak yati-ya saya pasrah... dia leh wiring, repair mesin basuh.. apa saja, kompem jadi menantu kesayangan...

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino