Thursday, October 21, 2010

Kabinet IKEA yang saya nak seketoi


PRA UPDATE NI.
sat lagi baru ada benda nak story...
my darling sweet pumpkin pie alaa..alaala bucukk...
mama kannnnn...
mama kannnnn.....
nak hutch ni seketoiiii nakkkkk lama kan dah tingin.. tu rega murah tuuu nak laaaa... lawooooo pastu murah... nakkk la...


taperrrr kalau babah tak belikan mama leh beli sendiri, tapi restumu ku perlukan.. yeess boleh.. wah tetiba..sendiri kata boleh.. ai beli duit sendiri you.. ermmmm tungggguu wa angkat satu nanti.. tetiba je pakcik gebu balik benda ni dah ada dalam rumah. wahh cam tak biasa gitu... ai selalu buat gitu. dah dok dalam rumah dia tak leh kata apa dah... isteri lain jangan tiru, tak baik dik.. aci dak kita order online? order dan bayar guan kredit kad, dan dia leh deliver tak? ni kalo pi cari kat sana, belum tentu seketoi ni je ku belikan.. mau ada aksi-aksi yang melibatkan penggunaan perkataan TER- yang menunjukkan perbuatan tidak sengaja.. ermm bahaya... ok.. kita angan-angan dulu..

pasal semalam..
Ok rentetan entry semalam, ada sikit penambahan, cikgu R minta saya siarkan cerita terbaru ni.. ermm sama-samalah kita ambil iktibar ek.. kot ada apa-apa kes kat sekolah, jangan kita terus melenting dan marah-marah cikgu.. bawa berbincang dan cari penyelesaian.. sebab bukan senang cikgu-cikgu ni nak handle masalah anak murid, pelbagai ragam. Tak semua anak murid baik dan dengar kita..


takottt kan... ishkk apa nak jadi moral remaja sekarang...

okeeeeeyy tataaaaaa

10 Komen:

makdara TERdiva on 11:37 AM said...

wowwwww! cantik! mcm nak satu..eh dua lah..eh satu ckp! :)

tp MDT teringin katil beli ala2 malas nak bangun pagi yg rega 599 tu.. :)

heart by heart.... on 1:21 PM said...

erm....kisah student2 skrg nie, memang agak teruk... sepanjang tasha practical, macam2 masalah student yang berlaku sampai tak terfikir oleh akal...

bg tasha aliran perdana agak sukar untuk dikawal, tapi..anak-anak aliran pendidikan khas setakat yang tasha pernah jumpa, jarang ada masalah tingkahlaku, pandai hormat, sayang dan jaga hati cikgu2.. walaupun diOrang tak seperti anak-anak tipikal yang lain..nilai moral diorang sangat tinggi.. sangat menghormati dan menghargai cikgu2... kredit fOr them! ;)

Lia @ Norli (Mamarempit) on 2:41 PM said...

kabinet???? oh...lupakan je....rumah ku tidak layak....kang banjer sape nk tlong hangkut???

budak2 skang? sedih gak..nk cakap lebih2...anak belum besar...tp insyaAllah....jika kita didik dengan ilmu dunia & akhirat secukupnya....insyaAllah..insyaAllah......

ieda on 4:10 PM said...

pnut...
sekolah yg sepupu pnut keja tu mmg well known la kat area sini.anak saya pun saya tak hantar situ...takut terikut2 dgn kawan2.depa ni yg ekstrem jahat tu tak ramai sgt tapi terlalu menonjol.lelaki perempuan sama naik.walaupun sekolah ni kat kampung tapi bebudak ni dah terlebih exposure.tengok la kat SP tu apa yg tak dak..rokok..dadah...seks...semua dah macam perkara biasa...
mmg saya sekarang pun tak senang duduk sb fikirkan masa depan anak2 saya yg 2,3 tahun ja lagi nak masuk fasa sukar.
tapi ada jg yg masa sekolah dulu perangai macam hampeh bila dah dewasa dah kawen elok pulak...cakap pun sopan santun ja...(saya dok lama dah kat sini so yg mana budak2 menengah masa saya mula duduk sini dulu,la ni dah ada anak pun).

GaDis CoMeL on 4:12 PM said...

lawanya achik sapinat oiii. angkat je lah, tak payah dok pening pala, dok pikiaq nak angkat ka tak. haha.

budak2 skrg mmg luar biasa sikit. kawan2 ajak apply kpli / dpli, terus tak berminat.

*alasan je tu. haha. padahal otak dah jammed.

Pnut on 5:03 PM said...

MDT-cantekkkk kannn tunggu ai beli occay..

Tasha-betul tu, depa lagi bersopan dan sayang cikgu mereka kan.. kita pun seronok nak pegi ngajo, tak gitu cikgu??

Lia-tu la harapnya jangan anak kita terpengaruh..takoottt

Ieda-ingatkan sekolah kampung ok, lagi teruk lak..ishkkk

GC-kompem beb wa angkat satu..

MushroomCute@Mariea on 5:06 PM said...

Ikea? Wahhhh winduuuuuuu nyaaaaaaaaa dengan Ikea...

MA on 7:04 AM said...

Pnut: Masa I sekolah menengah in d 70s dulu, I sekolah bandar and bila time sukan daerah maka keluarlah budak2 dr sekolah rancangan Felda - zaman dulu Felda x mcm sekarang dah moden; tapi dari segi penampilan takut nya kami budak bandar tgk dengan rambut berekor celop blond, dgn seluar drainpipe slimfit dan kemeja petak2 tucked in dandok bercakap kuat2 tepuk tampar mencarut2....ni semua budak pompuan nih...seram kami semua. I rasa budak sekolah i walaupun ada sorang dua yg mcm hantu tp x der la seteruk itu.

***ni pengalaman I jaman dulu tau. Jgn ada budak felda sentap lak.*peace*

Syatilla on 7:57 AM said...

Salam kk pnut..i nak share story pasal arwah cikgu i.baru je meninggal sebelum pose haritu.Baru je naik pngkat as a pengetua kat sekolah menengah kawasan kpg kat area cni ketika kejadian berlaku.Di akui arwah srg yg garang n tegas tp die tegas sbb nk mendidik anak2 murid die (ketegasan die ni smpai dilantik cikgu disiplin mase jadi cikgu kat sekolah i dlu).Syukur...ramai jer berjaya jd org walopon die grg.Tp nak dijadikan cite bile die jadi pengtua kat sekolah menengah kt kpg tu..kegarangan die stdnt ctu tk boleh trima.Mase die balik dr sekolah..die terbabas,eksiden n meninggal.Eksiden die ni jadi kes polis sbb ade kes khianat dibuat padanya.Stdnt2 seklah baru yg bengang dgn dia..longgarkan tayar kete die.kesannya...ble die balik sekolah..terbabas n eksdin.Kisah arwah ni mmg buat kami x-stdnt die terkejut n sedih n marah.Brani btol bdk2 skrang kn kk pnut.Smpai btol2 snggup membunuh cikgu.

Anonymous said...

nak share pengalaman adik saya seorang guru di sek rendah di kl... dia cerita kalau murid kelas pandai cikgu masuk begitu tertib dgn ucapan selamat pagi dan terima kasih, time exam pakat baca doa sebelum jawab soalan dan lepas habis exam cakap terima kasih kat cikgu wpun cikgu hanya mengawas je.... tapi dia kata kalau kena kelas hujung2 tu forever mcm pasar malam... tinggal sabar tak sabar cikgu je nak handle

cm - teruja komen bab2 sekolah ni sbb anak2 3 org sekolah

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino