Monday, November 22, 2010

Barakit-rakit ke hulu...berenang-renang ke swimming pool


Aktiviti Pnut and co.

Pusat rekreasi Air Presint 5 Putrajaya.
Ingat lagi dulu masa kolam ni baru-baru bukak, orang tak ramai, dan seronot bawa si abang Najmi mandi kat sini, sekarang ramai sungguh, tambah pulak cuti sekolah ni, lagilah.. seronok kat sini sebab kolam dia besar. Alesya mandi diawasi bibik. kata si adik "mandi beshhhh" eheheh


Suka beno le main air kan..




Si abang, tak main beb kolam kanak-kanak.. member terjun kolam bapak budak, beso kolam ni, size kolam sukan olimpik katanya.. eheheh risau juga betoi ka si abang ni dah terrer berenang.. tapi member dah berani berenang kat area 2.0 meter dah.. mama juga terapung pun tak reti, asyik tenggelam..ahahah jiranku bila mau session lagi??

tu dah sampai ke tengah dia kayuh


terjumpa partner in crime, si Iwan kat sana, hehehe sempat dia depa lawan berenang..hahah tapi biasalah.. ko buli anak aku ek Iwan???




Best kat sini, kat Putrajaya ni, banyak presint ada pusat kegiatan (riadah mereka) dan dilengkapi gym dan kolam renang. kat presint 16, dan presint 9 tu penuh sangat, terlalu ramai, walaupun kat presint 16 ada kolam berbayar juga, tapi kecil, sesak dengan manusia. Kat presint 5 ni walau ramai, tapi oklah kolam dia besar. terutama kolam dewasa, puaslah depa bermandi manda.. si adik masih kecil, tak reti berenang lagi, mandi kolam kanak-kanak..ehehe dik tunggu ye dik, nanti training berenang dengan auntie Zah dan Auntie Raja sebelah rumah kita dulu ek, cam abang. heheh doakan Auntie Zah cepat sembuh kakinya nanti leh ajar adik berenang pulak, cam auntie ajar abang berenang.

Panduan kalau nak datang sini dari luar, korang cariklah PICC, make sure korang berada di hadapan PICC, (mengadap bendera banyak-banyak depan PICC) betul trafik light situ, then amek kanan... sampai nampak hotel pullman sebelah kanan nanti, turn situ, dan terus ke Pusat Rekreasi Air situ. sesat, call je duta putrajaya-acik sapinat, dia boleh guide kan.. hiks.. dokek je ngan rumah ai ni.. jalan kaki pun sampai..hiks.. ye la sampai, cuma penat nak mampos je la

more story pasal kolam ni. KAT SINI tak caya nengok, dulu sepiii takder orang dan kat tempat ini juga kami Posing amek gambar family ngan AJid cantik ooo tmpt ni

7 Komen:

ieda on 4:21 PM said...

budak2 kalau ajar apa pun cepat dapat kan?jeles betoi.mcm aiman tu...sendiri2 dia ja belajar berenang.pnut...nak masuk sini kena berapa RM?

Pnut on 4:26 PM said...

Ieda-masuk bayo 2 rggt, tak kira la mandi ka dak, asai masuk je kena bayaq...

Jemari Seni on 4:29 PM said...

Budak2 memang berantu dgn air... Dapat main air paras buku lali pon dah besar rahmat pada depa dah hehhehehe.

Marina Monroe on 6:54 PM said...

anak2 auntie dulu2 bukan sajer kolam renang yg dia orang suka..
'Kolah' Atoknya dlm bilik air pun jadi tempat beremdam..
Kesian atok nya kena cuci kolah sebab air dah bersabun..he he he

Pnut on 9:50 PM said...

JS-alesya boh baldi mandi dia baby-baby dulu dalam bilik mandi pun syiok sgt dah...

Auntie-hahahah jgnkan anak-anak auntie, bapak bebudak ni pun ada history gitu..hahaha bocor rahsia..

ieda on 3:51 PM said...

RM2 ja..oklah tu..baru sepuluh utk satu family.nanti boleh singgah sana.

Pnut on 5:48 PM said...

Ieda-mai la... mai lepak-lepak kat umah kami, dekat je nak pi sini...

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino