Thursday, August 09, 2012

Ramadhan hari ke 20


Alhamdulillah, dah 20 Ramadhan.. tanda-tanda hujung ramadhan, bila pi terawih saf dah makin pendek, :-)

Ok, update blog ni, sebab ada orang-orang tu bising dan marah suruh update blog.. Eh suke ati je diaorg nak bising ai tak update blog... hiks.. demi menjaga hati peminat yang berkoyan-koyan ni, i pon update la. hahaha pada yang rasa-rasa nak muntah, tahan la nooo sat gi batai posa..

Tapi serius, lama-lama tak update blog, memang terasa kekok nak menulis, entah serba tak kena.. satu saya kena akui, antara sebab lain malas menulis ialah tak privacy nak menulis macam dulu-dulu, dan faktor umur kot.. rasa macam tak tau nak tulis apa, sedangkan dulu berjela-jela sapinat membebel...


Anak dara kecil saya..
Tiap hari ni, minta di ukur, dah besar ke belum... sebabnya tiap hari merengek nak ikut saya, pakcik gebu dan abang dia pegi terawih kat masjid. Tiap hari juga, cakap adik belum besar lagi, nanti dah besar baru boleh pegi.. So di tanya besar cemana.. saya cakap, bila dah tinggi melepasti wall border kat dinding tu.. kiranya itu penanda aras dia dia.. jadi tiap hari akan berdiri kat situ tanya dah besar ke belum...

ahahahah pastu makan banyak sebab nak besar.. itu hari belikan dia donut coklat kesukaan dia, pastu dia cakap, "mama, nanti cakap kat acik donut ni, suruh dia buat besar-besar ye.. saya tanya kenapa, katanya nanti makan donut besar, adik cepatlah besar... hehehehe, adik mama kalau boleh nak adik lambat besar, nanti takder budak kecik kat rumah, mama rindu nak ada budak kecik cemana??? siapa sudi nak kasi saya anak angkat.. rindu nak ada budak kecik la...


dengan kasut raya.
Itu hari belikan dia kasut raya, dah balik ke hulu ke hilir usung kasut tu.. tak sabor nak pakai le ttuuu... macam babah dia kecik-kecik dulu la.. asyik test kasut dan baju raya... opsss, yang peel gitu, kita aci kata ikut babah dia. Actually bukan nak belikan dia pun, nak belikan utk abang dia je, sekalik member dah nampak kasut barbie pink-pink, berdiri kat rak tu tak gerak-gerak.. manja je merengek nak... Meraung tak, tapi merengek-rengek manja je la...

Budak-budak ni puji satu la.. kalau nak apa-apa takder la meraung dan meragam... paling-paling merengek pelan-pelan je..Allah pun tahu, emak bapak deme ni jin jahat mudah meraasuk, jadi anak-anak light2 je mengada-ngada nak apa-apa.. Ada juga tengok emak bapak cool giler, anak-anak mengamuk dalam supermarket nakkan apa-apa.. siap pukul tampar emak bapak, siap berguling2.. wohoooooo i cannot imagine kalau itu terjadi pada kami, mahu kat situ juga kena penampor.. ckaap terus terang, kami dua-dua laki bini bukan boleh percaya dengan tahap kesabaran kami.


Kisah Anak bujang pulak...
Hero ni dah cukup umoq dah.. ishk betoi la orang kata budak-budak premature ni cepat matang.. sungguh la haiii.. Mak dia lak tak ready ada anak bujang cukup umoq. Had-had pergaulan gomoi-gomoi dia dengan adik dia kena diawasi. to soon la.... adoiii

Sejak dah cukup umoq, sikit-sikit komplot ngan babah dia.. kejap-kejap bisik itu.. kejap-kejap bisik ni... ni tengah bodek babah belikan dia hp baru... tapi disebabkan babah tak mau dok manjakan nak apa dapat.. babah suruh guna duit dia sendiri, duit hasil berlakon telemovie cucu wan lebor tu.. so belikan hp baru.. pastu dia explore... sms sana sini amekkk koo bil telefon dia bulan ni rm127.... kena marah la.... dia ingat free main  sms sana situ tu.. tak koser mama bayar... babah kata guna duit dia juga. pastu baru dia menyesal.. baru dia tau susah cari duit... kerja berlakon dari awal pagi sampai ke malam... baru dapat duit sebanyak tu je... pastu baru nyesal penat cari duit, abeh bayar bil telefon.. kitaorang ambil plan 1+ 5 tu... saya 'ibunya' pakcik gebu dan dia bawah saya, bil babah dia pun 20 ringgit je... dia punya banyak tu, sebelum ni takat 20 ringgit, paling tinggi pernah 30 ringgit je. ini kemain....



ni komplot bodek babah ape tah... selepas membodek mamanya belanja pizza.... eh kitaorang ambil kad dominos pizza, yang buy one free one tu.. kebetulan masa shooting telemovie itu hari, saya plan nak belanaj semua krew makan pizza, jadi nak beli dalam kuantiti yang banyak, so kira dan congak, apply kad tu rm50, pastu beli 5 pizza, free 5 pizza.. perghhh mewahhhhh.... so kad tu valid la setahun... jadi sekarang ni sikit-sikit nak dominos.. buy one free one katakan....

ok.. selamat berpuasa semua, jadilah dah update juga sikit pun, moga terubat peminat di damansara, di muazam shah, dan di putrajaya.. cheeewaahhh u know who u are... kemain siap mesej kat fb soh update blog... pastu dah update tak best lak... boring je.. wakakakakakaka kan i cakap, blog dah tak feel...

14 Komen:

Irfa on 12:40 PM said...

dulu2 wajib baca blog kak pnut ;)
skrg dah jarang apdet..bila apdet sy mesti datang baca

Nurul on 1:02 PM said...

anak bujang byk sms tuh sebab tengah byk peminat...kalo tak layan peminat, kang wartawan kata kekwat :p

Anonymous said...

TQ kak Pinut coz updet.:)lama giler menunggu..

-shahid

tini on 1:33 AM said...

lama tunggu, tetiap hari pun tgk kt hp kot2 ler ada cite baru.. rindu laa cam dedulu.. kalo takmo cite just share resepi pun jadilaa..

Anonymous said...

Saya setuju dengan diaorg ni semua kak pinat... sampai hati akak jarang update blog.. betul, saya rindu entry-entry akak yang lama-lama macam dulu-dulu.. update kak.. menceriakan kami semua...

harapan ni...

~Wawa-TNB~
pernah order kek ngan akak dulu.. kalau akak masih ingat...

Aini Razali on 11:18 AM said...

kak, tahniah ye kerna berjaya meng'update' belog...

Outbound di malang on 12:27 PM said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Obat jantung on 10:55 AM said...

salam kenal aja sobat,,,,,,

obat kanker paru paru on 11:11 AM said...

ade nya sangat cantik bange5t ,,,,,,

obat herbal asam urat on 1:59 PM said...

Artikel yang sangat bagus ijin nyimak nih gan.. :)

obat alami untuk gagal ginjal on 11:06 PM said...

cantik banget ade nya .. :)

obat penyakit keputihan on 3:54 PM said...

ade nya cantik ya .. :)

salam kenal ..

cara mengobati stroke on 11:42 AM said...

waduh itu .. anak sama bpknya montok-montok yaa... heheee... visss

Obat Kanker Kelenjar Getah Bening on 4:34 PM said...

aduh itu cantiknya kayak ade aku..

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino