Tuesday, September 25, 2012

Untuk Tiga Hari




Hari Jumaat malam yang silam, saya dah pegi tengok filem ni, sebab kuat membawa saya nak tengok filem ni ialah sebab arahan afdlin shauki dan dia heronya, biasalah afdlin macam p ramlee, dia arahkan dia kena hero. tamak.. hahaha jangan marah chip kodok.. so sebagai anak-anak kodok, saya beri sokongan kepada chip kodok

ok mula-mula nak cerita tak bestnya dan best filem ni secara tidak ada kena mengena dengan filem.

1. Awek sebelah gua bajet hot sangat, deting ngan pakwe memalam (anak sapa la tu..) pastu pakai perfume apa tah.. giler tengik baunya... sampai laki gua bilang, sanggup bau minyak cap kapak dari bau perfume macam tu. tekanan okey, dua jam pekup hidung dengan shawl. tak jaga hati orang langsung pompuan ni

2. Ibu bapa yang bawa anak-anak kecik tengok wayang. Hurmm serius, sangat menganggu dengan tangisan dan dia borak layan anak dia.. kalau tidak waras nak je halau, tapi kita kasi chance la..

ok yg best

1. karipap ala ikea gsc sangat sedap. saya makan dua ketoi.. pop corn sedap, tak lemau cam selalu.

ok kita masuk bab komen filem ni pulak..

Secara peribadi, saya rasa cerita ni tidaklah begitu BOBBBB atau WOWWWWW... cuma ianya menghiburkan, ia cerita cinta, cerita cliche.. biasa... cuma cara dipersembahkan. Cuma saya setuju juga dengan pendapat 'netters' lain di internet yang mengatakan filem ini mempersendakan perkahwinan. Budaya kita, agama kita sepatutnya tidak begitu, kalau ini filem barat mungkin kita boleh terima. But again... ini adaptasi dari novel beb, jalan ceritanya begitu noks... hahaha TAPIIIII dalam banyak2 novel, apesal novel ni yang nak difilemkan. Alamak... itu cerita lain la..

aci dak nak tulis tu je?? tetiba mood nak update blog terpadam...


9 Komen:

Zareda Norman on 1:48 PM said...

zar outstation ni. Malam tadi usha geng muah muah layan citer ni tapi aduyaii..

Sorry beb citer melayu wa tak layan, sila tunggu raya haji, mesti citer ni kuar kat tv atau esteruk... Ni balasan sms geng muah muah. So che kiah sentap malam tadi x dapat tengok untuk tigo hari.. Baca review hang je lah pinut

Pnut on 2:20 PM said...

Zar-lenkali nak tgk roger ai... i sedia temankan

Sue-Rya Qistina on 3:05 PM said...

saya x pernah tgk wayang cite melayu dgn anak2. slalu tgk wayang ngan diorg layan cerita kartun je. klau film melayu, mmg dorg x faham sepatah pun la.

Luna said...

cite ni had depa kata Shidee dgn Vanida kena refer kat Pej Agama tu kan... psl Shidee ada lafaz 'aku ceraikan kau talak 3'. sbb stgh ulama kata lafaz cerai wpun dialog boleh jatuh talak ke atas isteri yg sebenar.Talak x leh main2..byk dh lakonan drama/filem skrip mcm ni...

Obat Herbal TBC on 11:57 PM said...

cerita yang bener bener bikin hati saya jadi terharu,.,

Anonymous said...

I visited various web sites but the audio feature for audio songs current at
this website is truly fabulous.
Here is my website ... Christian Louboutin sale

Anonymous said...

Wow, that's what I was exploring for, what a stuff! existing here at this weblog, thanks admin of this web site.
Also visit my web site ; nike free run

gerty said...

Wonderful article! online-essay-writer.org This is the type of info that are meant
to be shared across the web.

roserose on 6:26 PM said...

Salam Pnut, bila tengok date entry ni..itulah hari terakhir akak menjejakkan kaki di hotel tu.

Kerana MC..ku disingkirkan..
tanyalah kak Izzy mcm mana rupa akak yg pucat dan kuning masa kami bincang awal Sept 2013.Kirim salam dia ya!

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino