Friday, November 25, 2011

Alesya si manja babah


Sesapa yang follow blog ni, memang sedia maklumlah la Alesya anak manja babah. Bukan sikit-sikit, over sangat. Baik anak baik bapak, dua-dua ngengada... (Nada penuh cemburu) orang kata dengan anak sendiri pun nak jeles... op kossss... bukan la jeles sampai benci kat anak sendiri pulak, tu tahap kena humban masuk loji kumbahan, keji sangat kan??? tapi jeles ai tu ya la.. ada orang ketiga dalam hidup kita kannnn.. hiks.. berkongsi kasih seorang lelaki kannn?? dan yang si bapak tu pulak, kalau dengan emaknya kemain, lite-lite sajork layan seadanya, tak lah tahap tak pedulikan binik... tapi kira keji lite-lite je. Tahap keji-keji ayam gitu.

Contohnya kalau emak bebudak ni merajuk, dia cam tak kesah.. nak pujuk?? ape tu??? choiii sangat kan.. tapi cer kalo anak dara ni, baru nyebek (istilah kedah, istilah keyyy elll tak tau) nyebek=cebek=cembeng kot... dan-dan babah dia cam rasa bersalah, timang, pujuk anak terus.. anak dia meragam le cemana pun dia marah dan geram pun lite-lite. masih boleh geleng kepala sambil tersenyum. Over kan?? Hurmmm bile nengok dia gediks-gediks ngan anak dara dia, baru saya tau.. eh sebenarnya pakcik ni boleh je jadi romantik.. tapi dia reti gediks ngan saya, ngan anak dia, boleh je.. ok cemburu ku disitu. Memang saya selalu direct je cakap depan-depan kalau saya geram dia suka sangat leleh, cair dengan anak dara dia.

Baru ni ada sedara mara dari Ipoh bermalam kat rumah, so ada satu malam tu diaorang semua nak pegi i-city, pakcik ni maleh pegi, penat kata dia. Then semua orang lain bersiap nak pegi, dan alesya amat sedih bila semua nak keluar rumah, dia tak ikut, mama tak ikut, cuma abang najmi je ikut bapak sedara dan cousin all the miors lain pegi. tetiba Alesya moyok, sandar tepi dinding. Guestttt what!!!!!!!!!! ya benarrrrr babah dia sudah cairrr dan, pada ketika itu juga mengarahkan mama dan bibik bersiap, semua pegi. Tu dia.. power anak dara dia...

Ni semalam, dah pukul 11 malam, anak dara dia belum tido, dan merengek ajak babah dia keluar deting. Ajak babah dia jenjalan...Saya maleh layan, nak tido je rasanya, sekalik anak dara dia giler merengek nak ajak keluar... saya ada amek video ni, kalau saper ada fb saya leh tengok, anak dara dia menggelitis.. maleh nak upload ke sini..eheheh
 Semuaaaa nak babahhhh kalau keluar makan, sure la dia nak sebelah babah, kat rumah, kami akan kat meja bulat kan? dia akan make sure, babah kat tengah-tengah, kanan babah adalah abang najmi, sebelah kiri babah adalah dia.. dan sebelah kanan dia baru saya, Jangannnnn harappppp saya akan dapat duduk sebelah babah dia, tak kira belah kiri atau kanan. dia akan make sure saya akan duduk berselang.. taktik dia, dia akan tarik kerusi sebelah babah, biarkan kosong. Ya kami saling mencemburui...wakakakaka

Bila-bila dan dimana kami berjalan-jalan, for sure, dia akan mendampingi babah, dan kalau sesapa pernah tengok foto-foto kat sini masa kami berjalan ke mana-mana, boleh kira, berapa je foto saya dengan dia, mesti dia didukung babah, dia tepi babah, depan babah. Over kan?? saya pun baru perasan masa tengok-tengok balik foto-foto kat fb tadik.

Kalau orang tak tau, mesti orang ingat, haku ni mak tiri, yang baru nak berkenal dengan anak-anak tiri.. hahahaha udahlah si abang fotostat muka babah, si kecik pulak tak berenggang dengan babah, dan mana mahu di dukung omaknya.. macam baru ni kami pegi ke nilai, beli barang-barang anak buah nak bertunang, ke hulu ke hilir nak babah je.. dia heran apa mama dia nak kemana.. dia heran kalau tak dengan babah. Bibik lagiiii la.. eksen dan kerek giler kalau keluar nak dengan bibik.

Kalau babah dia drive, suka je panggil anak dara dia duduk depan, di riba saya, tapi saya pulak maleh, sebab tangan sikecik ni bukan reti diam, kejap tarik dashboard, kejap tukat cenel radio, kejap tekan sana sini.. adoiii lenguh..

Ok ni pic masa kami berjalan beraya haji ke rumah sedara mara.. Seee... dia mana heran emak dia nak makan ke tak ke.. duk kat mana, dengan sapa.. janji dia tetap celah pak dia. Jadi bukan salah saya, saya makan dengan aman damai tanpa gangguan.. Babah dia boleh jeling je la saya makan aman bahagia... bukan saya tak mau ambil, tapi akan berlaku aksi sinetron.. dia asyik jerit nak babah... nak babah... nak babah.... bukan dia kira rumah orang ke.. kedai makan ke... dalam kedai ke...

Hahahah kalau malam, kalau dia tido dulu, boleh la angkat dia kemudian, letak atas katil dia, kalau dia belum tido dan kami nak tido, kompem, dia akan tido ngan babah, dan saya akan tido atas kati dia.. atauuu dia akan tido ngan saya, hahah strategi dia, supaya babah tak tido ngan saya.. wakakakaka tapi dia tak tau.... kekadang tetap juga dia kena angkat letak katil sebelah.. opssssssssssssssss...

ok sekian. itu je.. tata....

10 Komen:

SURIA AMANDA on 2:36 PM said...

biasanya anak perempuan lebih ngan ayah kan..kekadang sentap kan?

Aikido@MushroomCute@Mariea on 2:38 PM said...

hahahahha....saya membayangkan family akak ni mcm watak2 dalam kartun Jepun. Sangat comel...heheheh

- GC - on 4:56 PM said...

taktik takmo bagi mama dgn abah dapat adik lain kot?

muahahahahaha.. lariksss...

Tijah on 5:00 PM said...

kenapa eh kak kena angkat jugak dia pegi katil sebelah? gegirl tak paham nih.


larikkkkk!!!

CidaZam on 5:27 PM said...

cida menyalahkan aleyssa dlm hal ini! gara2 mengandungkan amani daku sering risau pasal premature berkali2 ku baca cerita dia... wakakak terkenan sudah peel... alamak! mcm mana ni??? ku redha. Habis la cida kak... daku di ekor mata anak sendiri je la ni...

Pnut on 8:16 PM said...

Suria Amanda-memang sokmo sentap.. terguris perasaanku..eheheh

Mush-kitaorg macam doremon..ahahaha

GC-takkan ber'adik dah kot..eheheh tunggu cucu je la nanti...ehehe

Tijah-ko period pun belum cemana nak faham... heheh belum cukup umur untuk mengerti

Cida-kenan alesya sudah anak cida..eheheh

kak ina kl on 8:28 PM said...

memang selalunya camtulah..anak pempuan dgn ayahnya...anak lelaki dengan ibunya..

Hayati on 3:19 PM said...

suka suka suka. suka alesya.

Anonymous said...

Hish...alangkah bagusnya kalau anak-anak akak (tak kira lelaki atau pompuan) rapat dengan ayahnya, bolehla akak ni berjalan memanjang, ini idaknye.... memanjang berkepit dengan akak, sudahnya ayahnya yang jalan memanjang...

Kak Iza

ieda on 6:49 PM said...

time makan tu yg best....biar dia kacau babahnya...aman mama nak melayan tekak..hihi.

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino