Wednesday, November 09, 2011

Raya kami anak beranak


Raya haji dah berlalu, raya kali ni kami raya kat umah kat Desa Pinggiran Putra sajork. Plan asal nak pegi solat raya kat masjid besi a.k.a masjid sultan mizan, tapi terlambat. Ye la acik bangun pukul 6 pg nak prepare masak mee kari.. eheheh sempat juga siapkan.. sempat juga bakor kek sebiji dalam masa tu.. kagum pada diri sendiri terhamat.

Kami idak le beraya anak beranak dengan bibik je, tapi kitaorang ada anak-anak sedara pakcik gebus datang beraya sekali, si Along, Syazwan, dan Lukman. meriah juga la. Malam raya tu, kitaorang berbbq... seronotttt bile beramai-ramai, meriah juga. so mari kita mulakan cerita bergambar, supaya akak tak payah menaip panjang.


merendang.. si Syazwan tolong kacau rendang, semetara saya prepare makanan untuk BBQ


ketupat kami dah siap, time to BBQ...


bebudak ni membakor... hangit hangus pun adooo


jagung tu sedap gilakkk manis... pembakornya Along dan Syazwan, along kata tengok la sapa tukang bakor.. saya cakap, tengok dulu saper yang beli.. penting tukang beli menentukan jagung yang sedap.. sekalik pakcik gebus pun nak jugaaaa. kata dia sape yang bayorrrr... orang bayor tu lagi penting.. nah hambek, dasar riak belaka..



berkelah belakang rumah.. sonokkkk


The day-hari raya.. menu dan juadah kami.. terima kasih kepada cik lela, kerana mengajar balut ketupat palas, buat nasi impit sendiri, kuah kacang, dan rendang belajar ngan mak mertua.. maka menu kami sedaaaappp semuanya... mee kari kesukaan pakcik gebus juga ada... maka i terasa menjadi ibu dan isteri yang sempurna walau beraya diperantauan.. ada juadah lengkap hari raya selengkapnya.. ai hebat kannnnn.. riak tahap naga..

kami semua anak yatim.. uhuks.. bebudak ni tak der emak, saya dan pakcik gebus tak der ayah dah.. maka jadilah raya semua anak-anak yatim..
anak dara teman... ai dan pakcik gebus ala-ala bersanding maklumlah dulu tak der sanding-sanding

4 of us... Alhamdulillah...

anak beranak beraya yang penting all of us together

the miorssssss


abang wan ajar alesya buat PEACEEE!!!

Seronok juga beraya bersama-sama anak-anak buah.. meriah, gelak ketawa.. dan happy-happy je... kitaorang kemudian lepas tu pegi beraya ke rumah sedara mara.. makan memacam.. maka berdosalah sapinat makan semua tak senonoh masuk perut.. maka untuk minggu ni sile jadi rabbit, makan sayur dan buah-buahan sajork.. padan muka diri sendirik...

5 Komen:

SYANI on 10:42 AM said...

Tiap kali raya mesti tak mis acara makan-makan & makan..hehehe..

- GC - on 11:06 AM said...

meriahnya raya acik sapinat! siap ada ketupat palas. pndai acik balut ketupat, sy tak pandai2 balut ketupat.sob3x.

Aini Razali@ Ainor on 4:46 PM said...

yg tak tahan nak gelak giler tu tang sape yg bayo jagung tu...

My Life My Journey.. on 7:04 PM said...

Cantiknya rmh u Pnut, serius cantik sgt.. jelessss i..:)

Pia on 12:41 AM said...

"ehem..kalah chek..ketupat palas pnut lg lawa ler...mknn hat lain tu leh tahan menggoda,mcm2 ada rambang biji mata.....pasni pakat2 jadi rabbit la kita noh..."

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino