Thursday, September 29, 2011

Nota bibik, Mawi dan GB ampeh


Leh teka apa bibik tulis ni???
Ini list barang yang saya minta bibik buatkan.. eheheh minggu lepas kat saya outstation... then balik tu terus pakcik gebus ajak keluar beli barang dapur, tak sempat nak buat list sendiri, suruh bibik tlg buat..
maka inilah hasilkan..

 cer teka apa bibik tulis????


Last week, masa nak pegi outstation.. kat airport jumpa mawi dan haziq, sooo ngan geng-geng.. kitaorg bergambar je la... kemudian tu jumpa ramai lagi artis.. depa nak pegi KB... tp tak koser nak amek gambar... mawi kerek la..


Alesya
Anak dara teman udah besor ye... dannnn very the anak babah sesangat.. Kuat merajuk.. ishkk ikut sapaaaa la tu... kannnn..... Cakap pun makin banyak.. ada je benda dia nak cakap.. nak tegor.. nak bisingkan.. kalau dia tido mmg sunyi sepi rumah... Bibik kata tahun depan kalau Alesya pegi tadika, boring dia takder kawan kat umah pagi-pagi..

Ni tengah merajuk... pasai apa tah lupa dah.. ermm pasai dia nak keluar kot.. saya tak bagi, sebab bibik tengah siram pokok kat luar.. jadi saya suruh tunggu bibik dulu, tapi member tak sesabor nak 'merendek' kat luar, sebab kawan-kawan dia dah menggediks kat luar... maka merajuk kemain muncongggg.. tu pak dia tak der... ngan mama sori nak pujuk-pujuk... kalau babah ada... tak sempat merajuk dah kena pujuk... ngan mama.. merajuk la kat situ.. bo layan... ahahahha. Bila kita amek gambar dia merajuk, lagi marah dia..


Tapi tak lama, kemudian pegi belakang nak ngadu kat bibik.. saya tgh masak, pastu tetiba buat hal, nak mandi.. ape lak.. orang nak masak nak minta mandi.. maleh layan.. tetiba nak diamkan dia tengah merengek.. saya suruh dia pakai cepender pegi 'mandi' ngan bibik yang tengah siram pokok. Terus happy-happy dia... riang ria bermain air, sampai tak mau masuk rumah.

taman kami dah menghijau.. best... masa balik kampung hari tu, rumput menguning.. frust jugak.. ye la tak bersiram, harap hujan je.. tapi lepas letak baja kembali, menghijau balik... pokok bunga pun dah melebat berbunga.. i likeee...

Guru Besar tak patut
Baca tak paper semalam? Ada lagi kes budak ditahan dari amek UPSR sebab kononnya anak murid tu lembab dan bodoh.. kasihannya.. ape lah guru besar tu, sebagai guru besar, dia jadi pelindung dan pembimbing, kepada anak murid mereka.. bukan pelingkup kepada anak-anak murid. Selemah mana pun mereka siapa guru besar tu nak nadikan hak anak murid dia? Ampeh sangat wujud GB macam tu kan??? Hurmm tapi itulah harga kita kena bayar, bila sistem pendidikan kita yang terlalu menekankan luluskan periksa membuat GB jadi manusia tak gelar peratus.. Siapalah manusia yang akan menjadi manusia yang akan menukarkan sistem pendidikan lapuk kita ni???

Eeiii geram la.. mental betul...

56 Komen:

Nurul on 2:12 PM said...

oh..saya juga puas memaki hamun GB tersebut sebab geram. Bukan mak bapak bebudak tuh tak bayar yuran periksa. Suka suki suh budak2 tuh jgn amik peksa. Yang bodoh sebenarnya adalah GB tersebut..Bodoh!

Aini Razali@ Ainor on 5:10 PM said...

lawa gak tulisan bibik ye kak.. idak le buta huruf.. berseni lagi.. lagi satu manusia otak kanan spt akak...
mawi? sib baik tak sefelda ngan dia.. bukan apa, dengo2 citer dari bos saya yg ada hubungan sedara ngan ina buat saya menyampah lak.. apa2 pun mudah2an dia jadik manusia yg baik satu ari nanti...
kita tunggu dan lihat jika dipanjangkan umur oleh Allah utk melihat sape yg berani menukar sistem pendidikan negara nie...

ieda on 8:30 PM said...

JOM TUKAR!!!!

BUDAK KECIK TU DAH TINGGI LA..DAH PARAS PINGGANG BIBIK.

Zareda Norman on 10:03 PM said...

mawi dah tak popular pun kerek lagi ke? :)

taman hang dah lawo ek pinut.. kagum meks

Anonymous said...

buy xanax online cheap generic xanax blue - xanax 902 greens

Anonymous said...

buy tramadol online where to buy tramadol in the usa - tramadol addiction and seizures

Anonymous said...

generic xanax xanax 1/2 life - xanax dosage milligrams

Anonymous said...

xanax online xanax 1 mg yan etkileri - xanax online no prescription cheap

Anonymous said...

tramadol no prescription buy cheap tramadol online cod - tramadol headache

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online no prescription usa - tramadol dosage rls

Anonymous said...

generic xanax xanax yellow - explain xanax high

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma 250 mg carisoprodol tablets - soma 350mg carisoprodol

Anonymous said...

tramadol without prescription buy tramadol online next day delivery - tramadol dosage information

Anonymous said...

xanax online overdose on xanax and methadone - overdose symptoms for xanax

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 1050 mg - soma carisoprodol drugs

Anonymous said...

buy tramadol online day 5 tramadol withdrawal - tramadol dosage depression

Anonymous said...

cheap xanax no prescription xanax bars for cheap - buy xanax online united states

Anonymous said...

buy carisoprodol buy carisoprodol codeine - carisoprodol 350 mg bluelight

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol extended release high - tramadol hcl recall

Anonymous said...

xanax online xanax bars gg 2 4 9 - generic xanax pictures of pills

Anonymous said...

cialis online cialis versus viagra reviews - buy cialis no prescription us

Anonymous said...

buy cialis online cialis daily vs levitra - buy cialis miami

Anonymous said...

cialis online cialis 30 day cost - generic cialis from usa

Anonymous said...

xanax online xanax drug warnings - xanax positive drug screen

Anonymous said...

cialis online buy cialis brand online - cialis manufacturer coupon

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 714 - buy tramadol online usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 tramadol 50mg what does it look like - tramadol dosage 50 mg

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overdose can kill - buy tramadol online overnight delivery

Anonymous said...

purchase tramadol tramadol dosage weight - buy tramadol usa

Anonymous said...

tramadol online can take tramadol high blood pressure - buy tramadol in australia

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 buy tramadol cod overnight delivery - ultram tramadol 100mg

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg tablets controlled substance - can you buy tramadol in the usa

Anonymous said...

buy tramadol saturday delivery long does tramadol high last - street value for tramadol 50mg

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol zantac - tramadol dosage restless leg syndrome

Anonymous said...

buy tramadol order cheap tramadol cod - buy cheap tramadol online cod

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 200 mg high - next day tramadol usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 buy tramadol hydrochloride usa - safe place order tramadol online

Anonymous said...

tramadol cheap tramadol 50mg to get high - tramadol 50mg pain killer

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#side-effects tramadol for dogs price - buy tramadol online safe

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl er dosage - order tramadol cod next day delivery

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol 5 50 mg tramadol - tramadol hcl 50 mg high

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#53287 other uses ativan - ativan dosage kids

Anonymous said...

cheap ativan ativan dosage vs klonopin - ativan dosage anxiety

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#92465 order ativan online no prescription - ativan withdrawal with valium

Anonymous said...

lorazepam without prescription dosage of ativan - ativan in pregnancy

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#96318 ativan for high blood pressure - ativan 8 mg

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg dogs side effects - tramadol withdrawal bloating

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#93851 xanax side effects heart - cheap generic xanax online

Anonymous said...

buy tramadol online kind medicine tramadol hcl - tramadol cream

Anonymous said...

xanax 0.5mg xanax side effects blood pressure - xanax side effects alcohol

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 xanax 1mg with alcohol - xanax 4 bars

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online nz - tramadol legal to order online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#37284 xanax dosage reduction - xanax partydrug

Anonymous said...

xanax buy xanax grapefruit effects - xanax side effects with alcohol

Anonymous said...

xanax online how can i buy xanax legally online - pass saliva drug test xanax

Anonymous said...

buy xanax online xanax drug screen - xanax side effects in teenagers

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino