Tuesday, September 27, 2011

Jalan-jalan cuti-cuti-Janda Baik-Pahang


Seperti yang dikepohkan.. dua minggu lepas kami pegi Janda Baik, Pahang. Kami saja je berjalan-jalan.. dah lama tak pegi berjalan-jalan, last pegi bercuti kat Genting bulan 3 hari tu masa birthday abang Najmi itu hari. Nak tunggu pegi jalan-jalan seterusnya lambat lagi,  bulan 12.. so ni kira pra-percutian je la.

So saya survey-survey, dan nak booking tempat kat Janda Baik, tapiiiii dah nama last minute.. makanyaaaa banyak tempat best-best semua dah kena booked, yang ada cuma kat sini Pondok Impian tempat ni kepunyaan Den Wahab tu, dan diuruskan oleh mak bapak mertua dia, pelakon veteran, Mariaty dan Tamam Idris. Tempat menginap ok, cuma sungainya tak berapa best, dah jauh sikit dari tempat menginap, tak sama cam tempat lain yang di lihat di internet, yang jenis bukak pintu, nampak sungai dah... uhuhu tapi oklah, janji selesa.


Anak buah teman, si Syazwan dengan kengkawan dia 3 org, join kami, diaorg sebilik, dan kami bilik lain


Ini bilik kami, selesa...


Sungai dekat tempat penginapan... banyak batu.. dan sejukkkk



sejukkkk grrrrrr


Bakorrr... kita bakorrrr... kita bakorrrrr


gotong royong membakor...


Dah shiaaappp kat alesya




Tukang makan yang tidak asing lagi...

anak sedara pakcik gebuss.. Syazwam

Teman kojer membakor je..

Dah kesejukan, naik dan makaaannn time

Bebudak ni karaoke malam tu


Siap nak balik dah....



Kalau ada yang tak ingat, pak Tamam Idris, pelakon terbaik, menerusi seorang tua dikaki gunung.. betullah sekarang, dia berada di kaki gunung di perkampungan Janda Baik.. uzur dah


Ni tempat best, Hawa Resort, kami jenjelan suvey utk next trip. tapi kena book awal, jenis bukak pintu chalet terus sungai..


Chalet kayu ni, murah, sewa Rm150 semalam, ada wakaf depan tu, dan sungai terus depan tu..




Dah... tu je... sesekali lari dari KL, lepak dalam hutan mmg best... lenkali nak pegi lagik...

p/s lama tak update, pasai minggu lepas outstation 2 hari, pastu busyyy je...

3 Komen:

roserose on 11:53 AM said...

teringin gak nak ke area Pahang..

My Life My Journey.. on 7:50 PM said...

Ada nyamuk dak Pnut? - Fa

madulebah on 9:39 AM said...

bestnya.. sesekali p situ no.. selalu asik2 la pegi sungai congkak/lubuk manggis/langat..

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino