Tuesday, September 20, 2011

Budak Busyuk Alesya


Sekarang saya punya momentum menulis blog memang menurun.. entah, rasa banyak benda bertapis, maleh nak tulis-tulis, orang tu baca, orang ni baca, tak syiokkkkk.. nak lepas-lepas cam dulu tak berapa ummpphhh..

1. Manusia banyak versi.
Boring nak hidup dalam dunia hipokrit kan?? ahahaha nak-nak kat sini kejap-kejap jumpa orang politik, gegar-gegar 'gaduh' dalam dewan, kang keluar, boleh smoke break sama-sama, makan semeja.. gelak ketawa riang ria.. sama cam lawyer gak, dalam mahkamah gado-gado.. kang duk kantin makan semeja.. orang politik gitu la.. gaduh-gaduh kejap, pastu rileks santai-santai je.. orang kampung kat kampung, gaduh tak bertegur sapa, ko parti ni, aku parti tu.. tak ngam, tak leh kawan.. pemimpin depa, leh duduk sama-sama je pon.. huh.. tak cayooo meh sini. Bagi saya orang politik ni macam ahli gusti gak, kat gelanggang bertumbuk, belasah ke main, kang pegi ngeteh sama-sama.

Hidup macam tu le.. Keliling kita pun bersepah orang macam tu, muka baik abeh, cakap sopan santun, musimah sangat la... tapi hati busuk kalah loji kumbahan indah water tu. Benci saya, tak payah hipokrit, nada bercakap macam bagus, baik sangattttt... tapi belakang kita merungut tak hengat.. itu tak kena, ini tak kena.. macam tu macam ni. Maleh layan.. Percayalah bila kita jumpa manusia macam ni, kita jadi sakit hati dan terfikir, kenapa luaran lain?? tapi dalaman dia lain pula.

2. Alesya...
Anak manja babah sorang ni, banyak sangat cakap sekarang, kalau dilayan, memang non stop.. kalau kita membebelkan abang dia, oii kemain dia pun sama naik,.. kita pegang rotan dia pun cari juga apa alatan berupa rotan.. siap cekak pinggang.. Kalau dah petang abang belum balik, dia yang bebelkan.. "Amboii abang ni lampau.. lum balik agi.. nak tenaaa ni.. "(tena=kena)

ini budak busyukkk... amat menghiburkan hati..


Model NIKON abang Najmi dan mama, eksperimen kamera baru..ehehehe
Kitaorang semuaaa sayangggg budak busyuk ni... termasuk bibik, yang suka manjakan dia sangat.. Over protective kekadang bibik ngan dia.. maklumlah bibik kami yang ni berumur, jadi jaga budak busyuk ni macam jaga cucu je gayanya. Kalau saya marah dia, babab dia, melalak macam kena cucuk puntung rokok je.. ahahaha tp bibik yang meleleh over drama kata sampai hati saya babab alesya, huk aloo babab kat tangan jek... tapi oklah supaya budak ni tak spoilt. Babah dia memang lentok abeh ngan anak dara ni.. bibik manjakan dia, so saya kena jadi mak tiri yang garang, supaya balance. kannn..kannn..

6 Komen:

ieda on 8:34 PM said...

makin bulat plk muka budak kecik ni...

bab BSN tu kan...depa kan anak gomen gak..kat sini kdg2 staff kaunter tu boleh sembang2 dgn customer yg dia kenal sedangkan customer lain berkoyan2 dok tunggu giliran.sakit jiwa betoi.
saya suka servis public bank...cepat.bab kaunter ka..bab loan ka...sat ja.

Aini Razali@ Ainor on 8:53 PM said...

ambank pun ok.. siap dail kan no. HQ kl kalo nak tanya apa2.. pkai tepon diaorg je..

Aini Razali@ Ainor on 8:57 PM said...

alesya pandai bergambar... ala2 model gitu... putih mulus....

Noina on 9:24 PM said...

suka tul tgk alesya..shomel la kak..geram je tgk pipi dia gebu gebas tu..hehe..

MushroomCute@Mariea on 10:13 AM said...

Amboi....suka sgt tgok Aleysha senyum...naik pipi dia bulat2 tu...budak kecik ni bukan comey dah..ni dah masuk kategori cantik cun melecun dah ni...

mira edora on 10:23 PM said...

Gambar Alesya yang pakai tudung tu.. sebiji macam muka mak su wani dia.. sama lah.. =)

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino