Thursday, July 21, 2011

Sakit kepala dan update taman teman


Semalam makan petai.. Nikmat betul. Dua kesan yang akan saya dapat selain dari urine yang bau petai ehehehe, iaitu kerap pee-pee.. emak kata urat kembang bila makan petai.. ehehe entah le.. kesan kedua ialah pening kepala, emak kata petai-ANGIN. Memang dah jangka akan berlaku. Sebab tiap kali makan petai (means banyak, bukan 2-3 ketui macam makan kat kedai makan) Hari selasa pegi pasar tani, ada org jual petai, cantik petai ni.. mata beso-beso, dijual 3 papan, 4 ringgit, (mahai nooo) saya beli 6 papan, 8 ringgit. , Cik lela kata kat SP murah saja, lapan ringgit berlambak.. eheheh ye la mak, tu kat kampung. ishkkk..

So semalam masak sambal bilis + petai, pastu rebus lagi, buat cicah sambal. Masa makan tu memang dah jangka, ni esok sure sakit kepala. Nah hambekk.. pukul 4 pagi tadi terjaga berdenyut dah kepala, terus telan ubat. Sekarang acik kan keja jauh, nak drive lagi esoknya. so telan ubat supaya tak berapa sakit. Ni dah mula berdenyut balik, siap pakej migrain, iaitu serangan sebelah kanan mula menala. maka terpaksa telan ubat migrain pulak, tengahari karang tido la teman. Adoiii itulah harga perlu saya terima bila makan petai. Oh petai.. nikmat betoi.. eheheh biar tak makan durian, tapi petai acik makan..hehehe

Teman teman...
eheheh excited ni citer pasal taman kat umah teman ni.. hiks padahal tak tara mana pun, propa je lebih.. ye la.. suak sgt, sebab kami buat semua sendiri tauuu... penat sgt2... tapi puas hati, senget benget pun hasil kudrat sendiri..

Roses berkembang mekar.. suka...Kerusi taman tu kami kena 'kapur' ciittt... naya betoi.. kami beli RM380.. tp bila tengok kat tempat lain RM280 sajork... kat internet pun ramai juai.. cantik2 gile, reganya pun RM280, kalau R380, dah dapat yang lagi cantik punya. Ishkkk

Tak sabor nunggu pokok-pokok ni membesar, rimbun dan berbunga lebat.. sekarang tiap petang, balik je terus melihat pokok, gembur tanah, buang daun kering.. wahhh terapiii sangat.. sambil belai pokok, cakap kat dia, nanti hidup subur tau.. bunga banyak-banyak.. biar cantik.. eheheh tah hapa je..

Bunga di taman astakona kami..eheheh

Harus minggu depan gaji kan?? dari opis teman ke Sungai Buloh sinun tak lah jauh beno.. erkk maksudnya kalau bandingkan dari Putrajaya-Sungai Buloh kan ke jauh lagi?? so nanti time hari jumaat break panjang, saya nak pegi Sungai Buloh beli pokok lagi.. syiok giler.. bawak RM50 memacam jenis boleh beli.. kalau spend RM100 lagiii banyak boleh beli. 
Kebetulan, dah jumpa satu geng kat opis ni suka English style, dan suka gardening juga, so asal kami bertembung je, topik hiasan rumah dan pokok je jadi bualan.. ahaks.. walaupun dia berbangsa India, tapi tetiba kami jadi kamceng gitu. Nanti plan nak pegi Sungai Buloh pun dengan dia. Best, sebab dia banyak tau pasal pokok, jadi saya pun banyak belajar dari dia.. ehehehe.. Seronok dapat jumpa orang sama hobi ngan kita. 

Sekarang usaha membodek pakcik gebu nampaknya macam berhasil.. usaha nak dapatkan seketoi buaian ni macam menampakkan hasil.. tapi gua ada kos melepas yang lain. Huhuhu diminta beri pilihan nak ini ke nak dot-dot-dot... uhuhu dua-dua tak boleh ke?? macam laki keja CEO bank ngada dia ni eheheh sedar diri, laki kuliketip je.. gua pilih nak buaian ni.. untuk sesisi keluarga punya manfaat. 

Ni teringin juga, sebab harganya tidak begitu mahei... nanti saya kumpul tabung cap ayam, gua angkat sendiri.. barangan yang reganya lebih 1.5K kita pow laki ye...

babah, dapat kecik cam gini pun jadilah... sesuai la taman kita bukan beso mana ponnnn kannn???
Ni dalam RM2,600 sajork.. tapi masalah tukang buat ni kat Kedah, dia charge transport. Tapi masih murah lagi kalau campur cost transport pun lebih murah dari beli kat KL ni.. Cemana bah?? ok???  ahahah cara tanya serupa laki duit berkepuk... taper la.. angan-angan dulu... angan-angan percuma.. tak perlu modal. Tak sabar nak tunggu Cik Lela mai.. mesti dia sukaaaaa... 

11 Komen:

she-G on 12:21 PM said...

cantik ngattttttttttt..sukeeee!!!!
bila la nak ade umah sendiri
ada laman tepi...leh anak2 berlari
kak, kusi jenis batu tu nak murah beli kat pusat serenti.besa orang2 dalam sana ade buat dan jual murah2.y rumah tu pon try usha2 kot leh tempah kat diorang..mana lah tahu...

Aini Razali@ Ainor on 1:37 PM said...

teruja nengok taman astakona akak... bila lah aku nak balim segamat nie...

Kate on 3:45 PM said...

Pnut....

bestnya klu dapat duduk sambil pekena cucur udang ngan teh o kan....

Klu mak datang rmh, sampaikan salam saya ya...kiss2 n hugs utk si kecik juga yer

dari Kate jauh di KK

ieda on 9:14 PM said...

kerusi tu kami beli rm150 ja pnut!!!!orang jual sampai depan pintu rumah lagi.
tapi taman mu cantik laa...jeles!!!tunggu arr....nanti kita celen.

Kauthar on 11:11 PM said...

ooohh tidak kak pnut!taman astakona mu itu sangat cantik..best kan bila buat sendiri..puas hati!kami tak buleh celen kak pnut sbb mmg tak pandai..huhuu

tentangseseorang said...

kat sg buloh ada kilang buat wakaf. apa kata akak try tanya situ dulu?

MushroomCute@Mariea on 10:18 AM said...

Alahai....seronoknyaaaa....mak ayah saya suka berkebun sayur plak..segala mala sayur ditanamnya. Petik tepi rumah jer..paling saya suka pokok mulberry yg berbuah lebat...

Anonymous said...

try la tgk kat sini
http://gazebo-wood.blogspot.com

Anonymous said...

yg ni ker
http://ratushoppe.blogspot.com

hanan on 8:28 AM said...

satu yg kagum dgn kak pnut nie, sebab kekreatifan akak dizahirkan dengan baik..saya pun minat english deco, suka gardening, tapi aduhai..sedih..bila nak dizahirkan dlm interior rumah tu jadi buntu sesgt..jenuh membelek majalah interior, tp sampai skrg rumahnya masih kosong lagi..takut nak mencuba..teruskan kekreatifan akak, saya suka..;)

sue on 11:35 PM said...

cantikkkkkk...

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino