Friday, July 01, 2011

Drama Bersiri Makbul


1. HARAM
Encik Polis kata tak boleh pakai t-shirt yang tertera perkataan BERSIH. Jadi kalau pakai baju macam ni pon salah tak agaknya, kita berkempen jaga kebersihan kan..kan... kan.. Penat ai design baju ni..eheheh

2. GOOD LUCK
Good Luck untuk Abang Najmi, hari ni abang Najmi dan team dia akan mewakili sekolah dia, untuk pertandingan Robotic. Harap mereka akan berjaya. Najmi memang minat Sains, dan sesuai la dia dipilih untuk sebahagian dari team robotic tu. Harap mereka menang dan jadi semangat mereka. Ermm nampaknya jiwa dia ni memang jiwa sebelah babah depa ni.. Jiwa engineering, maths sains.. bakat-bakat seni mmg nan adooooo... Anyway abang, pegang kata-kata Albert Einstein ni ek.




3. DRAMA MAKBUL
Siapa follow citer ni? saya follow.. mula-mula best, tapi semalam dah mula merapu sikit, tapi tetap layan, pasai suka drama ni depa cakap Kedah.. I looiiikkee... Bahasa Kedah pekat, perkataan lama-lama hat tak pernah dengaq pun dengaq dalam drama tu. Semalam ada satu diaolog, depa kata kat mat rempit tegar yang degil "depa tu jenih rebuih tak empuk" ahahahah gitu la ayat Cik Lela kalo dia marah dan asyiklah tak dengaq kata, lagu tu la dia sebut. Bestlah.. pasai pelakon dia tu berlakon tapi tak macam berlakon, cam real jek. Budak yang berlakon jadi Izat dalam drama tu cute je, pastu dan pandai berlakon. Yang jadi Makbul pun best lakonan dia. Jadi budak lurus bendul, tapi watak tu menjadi je.

 Kartina Azis, terbaekkk la..memang kaw bunyi kedah dia.. Jalaludin Hassan selamat sebab dia mmg tak cakap kedah dalam drama ni..



Ni beruk Bol (Makbol) kawan baik dia..


Ni la budak yang pandai berlakon tu, cayalah kedahan beb

Yushazizi Yusof (Bol)-watak utama, yang pandai berlakon sebenaqnya... best

harap banyak lagi drama berkualiti dan penulis skrip yang bagus akan wujud di negara kita.

5 Komen:

makdara TERdiva on 12:15 PM said...

tak berkesempatan nak tengok
tengok dari review waktu iklan jerr..

jamie on 2:08 PM said...

sgt best, jalan crite, pemandangan kampung, sawah bendang, gunung berawan, rumah2 kampung, silaturahim, persahabatan, surau dan jemaahnya...kasih sayang sesama islam, anak2 yatim diutamakan...sarat mesej dan tak bosan skalipun takde seth tan kan kak pnut...

mira edora on 2:18 PM said...

Keta kitorg warna kuning.. agak2 esok kalu jalan2 kat kl.. kena tahan tak? Memang 'bersih' betulla keta kitorg tuh.. hahahaha...

peacenownhereafter on 8:15 PM said...

suke jugak citer makbul. tapi jarang dapat tengok sebab adik selalu conquer tv. paling suka lagu die. menusuk kalbu :)

Pnut on 8:48 PM said...

MDT-cer tengok.. best.. tp nak nak abeh dah..

Jamie-yaa tak byk pelakon top pun dalam drama tu kan.. tp mmg best..

Mirah-ehehehe kereta kuning jgn ada perkataan bersih tau... kang kena ISA

Peace-anda harus dapatkan astro beyond, external hard disk, then boleh rakam dan tengok anytime..ehehe

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino