Friday, May 06, 2011

Kalau saya boleh.. anda pun boleh..


Nah.. tayang gambor makcik ni pakai kebaya.. ahaks.. pada sesapa hok bising suruh pose pakai kebaya..
untuk makluman Tuan/Puan, baju ini dicipta 13 tahun nan silam. Untuk majlis pertunangan hamba, tersimpan elok jek dalam lemari, kali terakhir pakai masa dinner fakulti di UiTM tahun 1999 nan silam, selepas dari itu, minta mahap le.. tak muat beb...

5/9/1999

Ayu.. tunggu bakal mak mertua sarung cincin.. auww... malu aiii

semalam makcik coba sarung balik.. yahooo muatttt syabas untuk diri sendiri...
Ok... sesapa yang gebu dan tak yakin boleh turunkan berat tanpa melibatkan sebarang produk pelangsingan, sila percaya anda boleh. Kalau saya boleh, kenapa tidak anda??? kemon..kemonnnn (tagline maharajalawak-JAMBU) boleh punya, yakin je... Exercise is a MUST, and eat less.. eat less bukan tak eat langsung... rugi saper diet tak makan... hilang nikmat hidup bebeh...

Baca maklumat saya post kat tepi ni.. buat rujukan.. Nanti saya cerita pengalaman dan tips lagi, ini hari tak boleh nak pegi kursus lak ni. Dan tahniah kepada mereka yang baca blog ni, dan diam-diam berdiet juga, dan sms atau ym me, atau pm inbox FB bagitau mereka pun dah berjaya turunkan berat.. Chaiiiiyoookkkk  bak kata Master Yoda "to do or do not, there is no try" yesss buat..buat.. buat...

Ok tata...
dari perempuan busy..

12 Komen:

viruspadu on 8:42 AM said...

wah...

TAHNIAHHH

- GC - on 9:28 AM said...

dh tgk gambar achik sapinat kat fb. serius kagum. lepas bersalin ni, gamak kalo takleh turunkan berat, mmg kena try atkins diet nih.

Angah on 9:52 AM said...

humangaihhhhh....jelesnye teman....
tahniah tahniah utk mu pnut...

Piasara on 10:54 AM said...

"yes saya pun boleh...dah tiga minggu diet(ubah cara makan dan cara masak),turun 3 kilo...seminggu=sekilo
ok kan..smga kita boleh.kalau betul2 nak...tak perlu pun produk2 yg mahal2 tu.."

MamaAimy on 11:19 AM said...

Kagumnya...napelah sy yg berat 58 nk turunkan lagi 3kg... mcm susah jer... 'masalahnya mak masak sedap... x tambah rs rugi... hehehe... (tulah masalah klu tgl 2 -3 minit je dr rmh mak)

CidaZam on 1:43 PM said...

kak pnut nak pengsan!!!!!!

waaaa daku jangan kata sehari... baru turun niat je terus cancel nak diet tau! mencik!!!!

rohayaroy on 3:56 PM said...

TAHNIAH!!! akak tak jemu2 ucap kan TAHNIAH! kat awak.. Alhamdulillah.. awak dh berjaya pnut.. tanpa produk2 kurus.. akak suka!!..

ieda on 5:42 PM said...

phewwwiiiitttt!!!!
pak cik gebu tak rasa tercabar ka??hehehe

Pnut on 7:20 PM said...

VP-tu belum pakai PB lagik tuuuu kalau pakai PB, harusss lagi selimmm hiks...

GC-lps bersalin kompem turun, jgn bimbang

Angah-jangan jeeeelllleeesss... (nada riak) hiks

Piasara-betul, tukar corak pemakanan kompem leh kurus

mamaimy-alaaa rasa je masakan emak, tp rasa, bukan mkn sampai kenyang eheheheh

Cida-jgn diet lagi.. nanti-nanti diet la..

Roy-alaaaa akak lagi kurang dari saya.. lg sy jelesss

Ieda-pakcik gebu pun dah turun lebih 6kg... tu cara dia tak diet sgt, cuma kurangkan makan je, dan exercise.. kalau serius diet lagi turun, tp dia payah nak tinggal manis-manis.. so slow sikit penurunannya..

Anonymous said...

tahniah kak pinut nampak semuda 13 tahun dulu

viruspadu on 2:11 PM said...

suka dengan background english style itu huhukhukhuk

TAHNIAH kak pinat :p

makdara TERdiva on 3:50 PM said...

rasanya yg skrg lagi cun dari gambo hak dulu tu..

tahniah la bebeh! :)

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino