Tuesday, May 10, 2011

New Skaters on the block


Anak-anak emak-emak blogger sedang belajar rollerblade. Ingat tak hari tu saya tanya sapa nak hantar anak ke kelas rollerblade?? Saya dapat dah klik-klik dari blog ni juga... kekdahnya emak-emak yang sporting belako.. malah emak yang over kemain teruja melihat gaya anak memasing.. ahaks...
Yang tinggi kurus tu jurulatih, Ed, patut kelas start minggu lepas, tapi mamat ni pegi Shanghai, mewakili Malaysia untuk sukan ni le.. maka tak dapatlah... so minggu ni mula, minggu depan sabtu ptg lagik.. Sekarang emak-emak pulak menservey nak cekup seketoi benda alah ni untuk anak-anak depa.. Zar nak beli untuk sendiri lagiiii semangat...

Step satu diajar cemana cara nak bangun dan berdiri, ini betul untuk beginner...


Belajar ni je, sejam oooo... ingat senang.. susahhhh emak-emak duk belakang beri sokongan.. kagum la dengan Ed ni, sabooo je ngajor... bukan senang nak ajor budak umur 5 tahun si encem Faiz tu... nak bagi dia faham arahan pun jenuh.. tak pa Wana, mana tau esok-esok Faiz pulak boleh wakil Malaysia, leh la akak tumpang gembira, cakap "eh anak dia dulu training sama ngan anak aiii"


Abang Najmi... You Go boyyyyy!!!

Syok tau tengok bebudak yang dah terrer tu dok skate sana sini, turun bukit sana sini.. syiokkk lak.. kat sini pun aktif, last 2 weeks dia adakan skateboard competition.. pun best gak tengok skill diaoarg.


event lepas, skateboard competition

Skaters...

Yang budak-budak tengah tu dok main bmx, dan rollerblade.. Abang Najmi nanti dah terrer baru turun sini skate turun naik bukit ni.. cam besh je..

Oh Ya... Yang anak-anak kitaorg belajar tu, bukan suka-suka je.. eheheh dapat sijil tau.. dan ada ujian, ada markah bagai.. wahhh ingatkan suka-suka je, tp diaorg akan bagi sijil, then dah lulus tahap satu baru boleh naik tahap 2, Insya-Allah kalau si Abang boleh berminat, akan diteruskan.. Babah beli rollerblade nanti untuk hero awak ye.. mama dah survey... yg ok sikit reganya RM300 ke atas... yang biasa-biasa beli kat carefour reaganya RM179. tapi no tayar rodanya katanya dari plastik, tak sesuai utk skate long term dan tak laju... erkk ni trainer kabo... so babah, take note bebeh.

5 Komen:

- GC - on 3:49 PM said...

suh babah beli utk abg je eh? utk mama? hehehe

Zareda Norman on 4:55 PM said...

pinut, tgh survey lagi ni.. kalau ikutkan hati nak je beli yg elok sikit tapi takut bebudak ni hot hot chicken shit so rugi jer investment mak budak beli memeahal... so kena tengok dan survey lagi..

Irfa on 5:41 PM said...

kak pnut..best kan?masa kecik pernah berangan nak main ni.smpi dah tua x dapat2..untung budak2 duk area putrajaya.macam2 kemudahan ada

MA on 7:18 PM said...

Pnut - from my experience diorang ni tahan habis kuat pun dlm setahun aje...pastu rollerblade tu dok tersadai dlm lemari kasut hehe...tapi tu my brood lah..minat diorg berubah-ubah ikut musim, kejap skooter, kejap basikal, pastu skateboard...pastu bola, badminton, tennis...last2 semua tu dok tersadai....

Masa zaman rollerblade, I bwk diorg kat taman KLCC, hangkut besikal adik sekali so diorg round2 keliling taman...sementara I lepak kat bangku ...

Pnut on 8:27 PM said...

GC-beli utk abang Najmi, tp jenis adjustable, mama boleh guna jugek...

Zar-betul takut hot-hot ciken shit je, tu fikir nak beli yg mahal.. tgk keadaan cemana..

Irfa-eheheh akak kecik dulu tgk dlm tv je, teringin juga, bebudak putrajaya ni mmg byk aktiviti, nak tak nak je..

MA-eheheh mmg pun bermusim ni,. ni pon tatau sampai bila

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino