Thursday, May 26, 2011

Makcik kreatif, bihun goreng perisa pisang goreng


Kisah sedih disuatu pagi.

Saya kan pernah beli bihun tomyam perisa singgang kan?? dah pernah tulis surat kat blog kepada MAK CIK TEPUNG BUNGKUSkan, hebatkan? diaorang ni hebak betul, bisnes menaya orang

Hari ni saya punya lah plan nak makan bihun goreng, siap dah plan, tghari nak mkn lite-lite sbb pagi nak makan berat. siap bawa bekal roti gardenia breaktru utk mkn kat opis tghari karang. So pagi tadi singgah gerai kat Ibu Pejabat Polis Bukit Aman nak beli bihun goreng, sekalik kedai yang satu tu tutup, pegi beli kat kedai sebelah lagi, tak pernah beli kat situ. oklah bihun dia nampak best, beli la, pastu boh sambal sikit.

Balik opis, siap exercise sikit, segarkan badan. jalan-jalan sekitar kawasan opis barang 10 menet, dah segar2 masuk opis nak jamah le, sekalik bukak bungkusan, eh apesal cam bau goreng pisang lak. cuba rasa sikit.. Oh plissss OMG, makcik ni dari suku sakat kaum mana ni?? jual bihun goreng perisa goreng pisang ni?? gua syak tumis bahan nak masak bihun tu sisa minyak goreng pisang semalam. (Makcik ni petang2 jual goreng pisang) Oh makcik, agak-agak sikit la kan... mujur juga goreng pisang, kalau goreng cempedak sekalik??? naya makcik..naya.. naya... makcik jgn lupa, antara doa yang Allah akan makbulkan ialah doa orang teraniaya.

Coba makan dua tiga sudu.. oh tak masyuk, la.. last-last terbuang begitu saja, finally sudah kecewa, bacuh red guara coffee, campoq nestum dan oat, tibai tu je la.. mak kecewa makkkk (mode nak hentak kepala ke dinding) ape la makcik ni, saya dah la seminggu sekali nak makan berat-berat time breakfast, makcik musnahkan harapan saya. Kecewa sekali lagi la...

Ok disebabkan kecewa, maka entry ini adalah ditamatkan dengan penuh drastik.

Sekian terima kasih.

Sambung mengecewakan diri sekali lagi.

7 Komen:

- GC - on 3:36 PM said...

nak jimat tu kak, recycle balik minyak goreng coq pisang

NenekPenne on 3:37 PM said...

maklumlah minyak masak mahal...
kalau dia guna bekas goreng ikan kering cemana?? aiyaaaa...

ULtradya on 3:43 PM said...

xleh bayang mcm mana nk makan buhun bau pisang goreng...erkkk

ULtradya on 3:44 PM said...

*bihun..

MamaLeeya on 4:21 PM said...

ok la tu ...perisa pisang goreng...buatnye perisa durian ke...tak pun....perisa ikan tenggiri jeruk ke....hahahha...nayaaa

Kerikil Kehidupan on 10:25 PM said...

ala ciannya kak pnut...tak per...doa org yg teraniaya akan dikabulkan....

:|: TinTa Kibod :|: on 12:03 PM said...

adeh..sakit ati gk kan..huhu..

xpenah kena lg kak..agak2 klu kena dh tau dah nk wat pe..huhu

*entri baru SETAHUN dia pergi..

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino