Thursday, February 10, 2011

si Bucuk kesayangan hamba


Di Hari Minggu nan silam, setelah berhari-hari membuaattt kek jek, saya merajuk lite-lite.. ajak pakcik gebu pegi berjalan.. mulanya dia malas, tapi saya merajuk lite-lite sikit, terus dia ok.. maka pergilah kami ke Bagan Lalang, rileks-rileks tenangkan jiwa raga, rehat-rehat anak beranak. Yang paling happy, si kecik ni le.. Bila saya tengok2 balik pic-pic ni semua, terasa dah besarlah anak dara ni.. beli baju pun tak baby-baby dah.. kena pegi children department.. uhuks.. kena beli size 3-4 tahun punya, dia ni tinggi. So no more kat baby area, yang ada sampai 24months punya baju. Uhuksss saper sudi kasi pinjam-pinjam baby, nak buat main-main.. meh la,.. pinjam sehari dua boleh??


Dua beradik kesayangan kami


anak gadis saya, udah beso


Kesayangan bucuk-bucuk babah ni


Si kerinting ting ting..


Makan ais krim, biasalah abang la layan




Ni video anak dara tecit saya..
berbual pelat-pelat dengan saya...
cube tengok akhir2 tu.. kita ajar dia sebut BA SI KAL
dia sebutnya Acitang.. celah mana mai Acitang tu ntah... haru betoi..
pastu kalau cakap "adik berak tak cakap" dia punya sebutan.. "adik yak tak batap.." haruuu
tp seronok layan dia.. 'peramah' you..eheheh

13 Komen:

Nurul on 11:10 AM said...

Amboi, siap tangan dalam poket tuh. Ehehe..geram tgk rambut kerinting ting ting dia.

Ila on 11:35 AM said...

dah besar si adik...dulu kecik jer...posing tak tahan tu

KLMari on 11:55 AM said...

Kemain you posing !!! Comel....:)

p/s: Baby boo saya ada nak kasi pinjam, trade dengan cupcakes bley, Kak? heheheheh

mRs. JujUE on 12:06 PM said...

comelnye ank dara akak bercakap..syok sy tengok..mmg seronok layan budak kecit ni bercakap kan kak? huhu..terus teringat ank kt umah...kiss² kn skt utk si adek..comel sgt die..:)

Anonymous said...

kak Pnut!!!!!!
cute gilerrrrr...
minnie mouse kaler ijau..ehehehe

comeeiiiii

Leeza

Anonymous said...

achiitangg..
sooo ..adorable...
cute

really cute..

~Mad~

- GC - on 2:35 PM said...

cpt kan masa berlalu... masa adik kecik dlu, best je bila dgr dia ckp pelat.. tetiba je, dgn skelip mata dia dh besar.. bila besar, jd tak comel plak.. haha.. lps tu ckp kt mak, cpt la adik besaqqqqq... rindu masa dia kecik2 dlu...

ieda on 7:38 PM said...

bila besaq nanti mesti dia tak percaya dia kata basikal tu achitang..mesti bertengkaq lg dgn mak dia..hehe

Aini Razali@ Ainor on 11:44 AM said...

hahaha best yg last part tu... berkeras ckp acitang... ade pendirian nie...

MushroomCute@Mariea on 12:07 PM said...

Aunty pinjam rambut boleh? rasa nak kerinting rambut lah plak...

Anonymous said...

nak pinjam baby? boleh boleh. mai amik adik adam dan idris nie. baru umuq 3 minggu. ok ka?

- farihah

mirah on 12:33 PM said...

kak, saya tgk video tu dgn khadijah. ketawa dia dgr alesya cakap. pastu dia nmpk kek princess akak tu, dia ckp ummi belilah kek ni kat adik.. hihi..

Anonymous said...

err..sesiapa yang bercadang nak buang bayi tu, pls tinggalkan didepan pagar umah pnut..(bolehka?)

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino