Wednesday, November 10, 2010

Nak tengok CRAYON


Malam esok nak tengok wayang lagi. Minggu lepas tengok ESTET, ulasan nanti... esok nak tengok CRAYON, erkk link tak dak,..cari kat FB ada.. gue males.

untuk itu sebagai pengguna teknologi moden, saya dengan riak dan eksen, menayangkan kepada anda, saya sudah membeli tiket wayang itu.. horrrayy tak payah 2 panjang nak beli tiket, tak main le... gua terus beli online..canggih beb.

Login ke website GSC, klik reservation/e-payment, pilih panggung mana dan tarikh..

pastu klik next, masa screenshot lupe nak scrool, lepas dan next

pilih kuantiti tiket kita nak, dan tertera jumlah, serta charge tengkorak apa tah dia charge.. ampeh betoi.. takper, orang kaya tak leh kedekut.. aminnn kaya nanti, bukan takat roti kaya je.


ni terus pilih seat ok.. besalah pakcik gebu mesti nak dok belakang-belakang punya.. so dah pilih dah tu...


pastu klik next, teruih la dia suruh bayaq, tunggu apa lagi... takkan hat tu naj ajaq..kata feeling teknologi tinggi dan kaya kan... harus bayaq.. boleh pilih nak bayaq kredit kad atau maybank2u. Acik kan orang kaya, orang kaya tak main hutang, terus bayar ok.. dah bayo pun baki ada juta-juta rupiah lagik ok.. cam besa, maybank suruh minta tac kat pakcik tac.. bukan pakcik rambut kejung. ok.??


dah dapat tag, tak reti-reti nak boh, dan setel bayaq pastu nanti pakcik berkepala rimau maybank akan habaq kita berjaya.. yeay.. tepuk... tepuk.. tepuk..pandaiiiii dia...

Pastu dia pun kompemkan pembelian kita, dan esok pegi amek kat panggung wayang tak payah q ok.. kecuali la lane pick up tiket tu ada org, jangan tunjuk samseng sangat, nak redah je terus ke kaunter tiket tu.. kot ya pun berdarah pahlawan, bawak-bawak la bersabar noooo.. ikut giliran.

Boleh berlagak dengan awek-awek minah rempit dan pakwe rempit yang dok beratur nak beli tiket... kalau nak lagi kejam, leh eksen pura-pura lalu tepi dan sebut "excuse me.. kenapa kena beratur ek?? pastu bila dia jawab, nak beli tiket la.. kita leh eksen cakap, "ooo ye ke.. i tak payah beratur tiket dah beli semalam, hari ni datang ambil je, hebat kan?" agak-agaknya apakah akan terjadi kemudiannya??? so saper nak join esok, make sure beli tiket kosi depan saya ek... leh kita makan pop corn sambil bergossip noks..

Harap Crayon tahap nak tengok lagi dan lagi.. filem CINTA saya tonton 3 kali occay.

ok...eh nak tamatkan entry ke nak citer lagik ek??

Ermm sambung sikitlah.. Crayon ni sudah ditayangkan di LA ok.. bukan Lebuh Ampang ek.. Los Angeles erkkk tetiba malas sambung... jangan mareee
tengoklah jumaat saya ulas..

8 Komen:

GaDis CoMeL on 2:06 PM said...

wow.. very technology person lah u nih.. beli ikan pekasam dengan daun palas boleh order camni tak? ekekekke

Lia @ Norli (Mamarempit) on 2:23 PM said...

hahaha...hehehe....tunjuk lagak ngn minah2 & mat2 rempit tk pe..jgn tunjuk lagak ngn mamarempit....hahahha

ManjaIxora on 2:41 PM said...

wah bestnyer dpt tgk wayang..

nak itott.. tp k.pnut belanja boley??.. hohoho...

*gurau2 di ptg hari.. hohoho

Ida on 2:54 PM said...

Memang selalu pakai GSC e-reservation masa bujang2 dulu.. since dah ada gerabak ni kurang sikit lah.. but still kalau nak tengok wayang, memang pegi kat GSC je.. lagi efficient.

ieda on 3:43 PM said...

selalu tgk internet ni utk tau cerita & masa tayang ja..tak pernah beli tiket sb plan mudah berubah...rugi la kalau beli tp tak p.

makdara TERdiva on 3:59 PM said...

pernah terai skali benda ni mase demam transformer tgh melanda KL..hehe!

amrie on 4:48 PM said...

i mmg x pernah buat online booking untuk tgk wayang.... bukan sbb i x kaya macam kak pnut... sbb i pun kaya gak tau!... tp sebab panggung wayang tu depan rumah i je... bila2 i rasa nak pegi, i pegi je laaa... uol jgn ingat kat kerteh xde apa... dh ada wayang yer! (sindrom x nak kalah ngan kak pnat... hahahaha)

crayon ni yg adibah noor berlakon kan? saya tgk trailer dia tp lum tergerak hati lagi nak tengok... lagi pun, walaupun TGV ni depan rumah saya je (tetap nak mention TGV tu... bukan takat Panggung Wayang Ah Teck bersaudara ke aper...huhuhu), tp tayangan dia limited... setakat ni yg ada cuma Megamind, Cuti-cuti cinta (no way nak abeskan duit tgk kat panggung... tunggu raya je nanti!)... takers, estet ngan the other guy je... crayon tu ntah bila baru nak tayang kat sini... mb x tayang kot! (tp poster 2 Alam dah ada! hahaha)

Pasal filem Estet... hmmm... saya dah tgk semalam... honestly saya agak kecewa... tp saya nak tunggu review kak pnut lak... review saya dah update dalam blog... tp lain orang mungkin lain pendapat....

Pnut on 10:09 PM said...

GC-amboiii camdek nampak...

Lia-hahaha tak termasuk mama rempit ek..mat dan minah rempit jek..

MI-nak belanja leh, meh sini, akak belanja tiket wayang, ko belanja makan kat starbuck..hiks.. tak pernah pegi lagik.. harus nak order menu paling mahal..

Ida-hahah masa kami chenta-chenta belum ada teknologi canggih ni, harap maklum..

Ieda-kalau dah beli tiket tu, kira dah ada komitmen la... so nak tak nak kena pegi..ahaks..

MDT-eh ada transformer soon kan, akan release, harus nak cargaasss nanti

Amrie-erkkk ni komen ke entry blog ni??

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino