Saturday, November 27, 2010

Alesya anak babah dengan Jet dan Jonah


Ini Alesya anak babah..
cam besa, cari ketiak apak dia..
Dulu masa menenen.. cari mama bila nak menenen, kemudian pegi landing celah ketiak apaknya, dan main gentel puting ketet (baca dari kanan ke kiri) gentel-gentel sampai lena, kalau belum 100% lena, kang dia tersedar, cari ketet pak dia tak dak, boleh bukak mata cari. Over occay..


Ok, ni budak kecik ni dengan buku IKA yang baru bertunang tapi sudah beranak tu.. ni la baby sulung IKA, sesuai dengan jiwa saya yang sempoi. Tajuk dia pon best, sempoi Jet dan Jonah. Tak sangak minah keturunan Arab, dok warga Singapore dan pernah duk London bertahun-tahun, terrer tulis novel Melayu, kagum sehhhh gua pun tak boleh. minah ni boleh. Dan sejak akhir-akhir ni Ika pun dah tulis blog dalam BM, i likeeeee...
 tengok mata terbeliak, dan mulut kegeraman kat pic bawah kiri ni, ni muka stress sebab saya nak ambil balik buku tu, tak mau kasinya dia.


ni semua aksi natural dia, bukan disuruh-suruh, saya letak buku tu atas katil sebab nak amek gambar, sekalik minah ni terus rembat, dan baring-baring, ala-ala dia dah pandai baca. Kemain kerek, tak mau pulangkan balik, emak dia pun belum baca.. taper..saberrr masa ni peguambela dan peguamcara dia ada. Apak dia ada, jadi tak leh nak cubit-cubit, cuba kalo apaknya tadak, dan kena babab neh.. notti.. tengok saya nak letak buku amek pic pun tak boleh, baru letak, dia bingkas bangun, dan pegang buku tu, pic kiri bawah, pastu landing balik dan 'baca' sabooo je la..

dah baca suku novel ni. Best, bahasanya simple, sempoi dan seronok, erkk belum leh review sebab kena abeh baca dulu, tapi baca suku pun dah best, mesti belakang-belakang pun best.. eheheh ayat mengampu. Tungguuuu hujung minggu ni kalau dah abeh baca.

8 Komen:

kak ina kl (1) on 11:44 AM said...

kalau lah abah dia gi os pengsanlah mak dia kena gentel..

bagi no tiara tu..rasa nak duk lepak sehari ajer..

faraulah on 1:38 PM said...

Dah besar anak dara Kak Pnut..teringat gambar Alesya kat FB Kak Pnut...semakin comel sekarang :)

Zareda Norman on 5:16 AM said...

anak perempuan memang manje terlebih dengan babah die.. kengkadang kita kena berebut plak dengan anak.. hehehheh

Jemari Seni on 8:28 AM said...

Macam yer-yer jer Alesya hehehe... Comel!

Jemari Seni on 8:28 AM said...
This comment has been removed by the author.
ieda on 12:13 PM said...

mak keja library...anak mesti suka buku jugak kannn...

Anonymous said...

akak hahahahahaha nak blog in BM kadang2 bahasa tunggang langgang, nowadays better sikit you! lol!


thanks for your support :)


-ika-

Anonymous said...

Ayah raba anak ke tuu

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino