Monday, October 11, 2010

Tronoh jadi Toronto ?? =))


Kisah surat khabar semalam, siap ruang khas-rencana. heheh kelakar le pulak nak gelak ada, nak marah pun ada. Dah tengok,? tak per saya rajin, kan ke librarian, so saya pastekan berita kat sini ek.. kalau letak link, lepas seminggu link tak available dah kan?

Kisah wartawan Utusan marah beno ngan bebudak Universiti Teknologi Petronas (UTP) ok..o.. baca dulu... klik nak baca lebih puas.. ek

tengok part saya kaler merah tu..





Kalau saya kutuk wartawan tulis berita ni kang jadi isu pulak, tak pasal aku lak masuk suratkhabar nanti, tapi kelakar le pulak, tengok part saya kaler merah tu kan?? 21 September kan? katanya bulan puasa? kita raya berapa haribulan ek?? ehh..ehh chuppp mungkin betoi la kan.. bebudak tu hantar gambar tu masa bulan posa, tetapi dikeluarkan pada 21 September.

Tapi yang saya rasa kelakar tu, nampak tak pemandangan ni? gigihlah selongkar suratkhabar 21 Sep, kata librarian kan.. cam obersi ke? pokok tu sah-sah pokok hutan hujan tropika, ishkkk kat toronto ada ke pokok cenggitu? maklumlah acik jakun mana pernah sampai toronto.



ni nampak ni lagi gigih acik zoom.. nampak tu pokok menjarum?? atau pokok jarum, bunga kecik-kecik kaler merah... kelassss koooo kat toronto tumbuhnya pokok menjarum kak senah.. hiks.. saperlah pengeksport pokok ni ek.. Pastu batu bataan yang tersusun kat lantai tu ada ciri-ciri ke-kanada-an ke? ye la tulung la habaq kat cheq sat, mana acik pernah sampai luar negara weiii kot-kot memang ada batu bata lagu tu, dan ada pokok-pokok hutan hujan tropika kat sana. Ishkkkk

Yang jadi mangsa ialah bebudak dalam gambo ni le, kompem kena keji..eheheh saper kenal sesapa? ape blog bebudak ni ek? yang tukang hantar gambar ni memang la.. nakal tak bertempat..

Moral of the story, tukang pilih gambo ni tak tengok bebetul ke?? atau pilih gambo waktu malam? ngantuk dan mamai..

beri pilihan kat ouls... nak gelak ke atau nak marah pada bebudak notti-notti ni??

Saya pilih gelak dulu, pastu baru marah..

sekian untuk makluman pihak tuan.. wahh tetiba

14 Komen:

GaDis CoMeL on 2:36 PM said...

har har har.budak UTP kan? kreatif depa ni. mujuq budak uitm tak buat perangai tak senonoh camni. keh3x

Rauf Takaful said...

Kak, kelakar gilerrr...sy xmarah sbb mesti tgk muka pngirim, mesti trus trgelak sakan....hahaha...tp gambo mmg kentangggggg mcm real. Siap bersalam2 tu... I loike...teringat zaman student time giler2 dl....blk dr main games kt subang kol 3 4 pg lps abis xm, dreber bwk van laju2 kt parking ostel mmu sampai langar signboard parking. Trdiam semua dlm van trkejut tp lps tu bantai gelak setan sbb sib baik xpecah cermin van.

MushroomCute@Mariea on 3:32 PM said...

ok ok..nak gelak dulu...
ok dah. hummm, wartawan ni berkecil hati betul nampaknya.

ok kak, Mush terus google cr informasi pokok jejarum tu. Mmg habitat dia Asia jer aaaa...huhuhu..adoyaiii..

bebudak tu plak..alahai, apa lak nak jeles2 ngan diorg yg dpt study kat oversea tu? pasal korang tak dapat ekk?

semalam tengok DVD Letter to Juliets To Juliet. Heroin citer ni seorang Fact Checker (saya pun tak tahu ada kerja ni). Gambar yang dah berpuluh-puluh tahun dari zaman berakhirnya Perang Dunia tu pun dia check akan kesahihannya. tengok, tengok, Syarikat Penerbitan @ Akhbar kat sana dah bukan main maju dah. Tak kan ler kita plak hanya berdasarkan percaya semata2. Tak kan tidak ditapis segala sumber penerbitan tu. Tu yang jadi segala mala aduan tidak berasas pon diterbitkan jua. Pastu esok ada plak kuar artikel balas plak. Ish ish ish.

Pnut on 3:55 PM said...

GC-ya..ya..budak uitm semua baik..baik belaka...haha matilah kita kang kena keji...

Rauf-tapi kenakalan budak ni sampai boleh kena tindakan disiplin ni, menipu-penipuan cyber..hehehe

Mush-tu dia siap google lagi, memang sesuai dengan kerjaya la...

Kak Rose on 3:59 PM said...

Universiti of Toronto? ade ke... oh wartawan utusan...Cik google carikan University of Toronto je yang ado. alahai....

MushroomCute@Mariea on 4:01 PM said...

Kak P-Nut..nak amik pic paper tu leh? nak post kat Blog...

Pnut on 4:30 PM said...

Kak Rose-tu le pasal, kelako ek... sian depa...

Mush-ye sile ambik...

Rauf Takaful said...

Ntah kak tp marveles laaa...cuma muskil asal lah wartawan ni nak ambik ati sgt or bak kata akak, sentap berbenor...huhuhu...dlm sejuto, mungkin satu ni jer trlepas hahaha....keep it up kak w this tyle of writting....bior Anom n hamba Allah tu mkn hati dgn followers akak yg dh brtahun ...ops sorry trmencarut ckp omputeh skit...

anisfauzan on 6:43 PM said...

la... kak pnut baru tau ke tronoh tu a.ka. toronto? bota a.k.a boston.. kira ni budak2 menyakat la, nasib bebudak tu la nak masuk surat kabo... pengajarannya periksa la dulu elok2 sebelum siar berita ke ape ke..

nai9us on 11:58 PM said...

@MushroomCute,

"bebudak tu plak..alahai, apa lak nak jeles2 ngan diorg yg dpt study kat oversea tu? pasal korang tak dapat ekk?"

saya rasa kenyataan yang pelajar2 tersebut cemburu bukan datangnya dari mereka tapi dari pendapat penulis artikel ini. Untuk membuat tuduhan secara membabi buta amatlah tidak wajar.

Pada saya blog yg dimaksudkan dlm artikel tersebut saya rasa ia merujuk kepada blog obefiend yang mengulas hal ini pada 22 Sept http://obefiend.blogspot.com/2010/09/universiti-teknologi-petronas-pwnds.html.
Dan sekali lagi muncul dengan balasan e-mail kepada penulis.

Happy reading!

Pnut on 7:39 AM said...

Rauf-bab isu tronoh vs Toronto tu, kecuaian di pihak wartawan sendiri, sekali imbas dah boleh beza pic tu cemana? mustahil ada pokok jenjarum tumbuh kat Kanada, dan pokok yang tinggi belakang tu, tu pokok hujan tropika la..

Anis-kita glemer la bebudak ni, tapi tak bagus juga, buat malu universiti le pulak..

Nai9us-thanks for the link.. nanti akak nak pgi bizibodi sat ke sana..ehehe

Rauf Takaful said...

Akak....entry ini sort of telah ditiru oleh Blogger fomfuan meningkat forfuler umpama usia akak itu....ahaks. too delayed, tat y sy ckp tiru...xpn kkdg dia tiru entry si Pija...kentangggggg argh wpon dia rajin update kkdg sampai 2 3x sehari tu.....hahaha..gelak keji...

MushroomCute@Mariea on 4:08 PM said...

nai9us : hehehe..sowwy..taip ikut sedap jari mcm ni lah..tp saya pon dah tgok dah blog tu. Pergh...mmg direct kena ngan wartawan..

Kak Pnut..saya jumpa,,tgok sini :-
http://obefiend.blogspot.com/2010/10/fao-noraini-abdul-razak-of-utusan.html

nationalistpunk on 4:09 PM said...

to noraini abd razak

go wash your mouth with buckshot n pig shit

to those who went oversea with jpa/mara scholarship n didnt come back n serve the rakyat,go burn yourself with fire,so that you will get used to the fire in hell

a waste of tax payers money

fucking free loaders

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino