Tuesday, September 21, 2010

Mana Daun Palas untuk ketupat palas???


PENGUMUMAN... SILE KE SINI untuk tengok sample cuppies raya dan kek-kek baru update.. uhuhuhu lama tak update kat sana.. jadi sile terjah ek.. kat sini saya tunjuk lite-lite sajork.. atau nak lagiii banyak pic ke

sample cuppies untuk open house...office ke.. open house rumah ke.. sila roger ek..
SINIKKKK











Ok tamat promo iklan untuk diri sendiri.

sat lagi la update blog...
kita dilahirkan bukan untuk update blog je...
ahhaha banyak keja lain kena buat...

akhir kata, acik nak tanya, mana ada jual daun palas??? nak buat ketupat palas..
nak daunnya ek..bukan saya nak ketupatnya, ketupat yang dibeli tah hapa rasanya.. tak sodap, keras...

acik nak buat sendiri, nak tunjuk terer pandai buat ketupat.. harus letak pci kat FB tag kawan-kawan yang nak makan ketupat palas gak tu, yang tak jumpa lagi orang jual ketupat palas kat KL ni..yang siap-siap minta ketupat kat saya kalau saya dah buat ketupat.. sapa tu..sile mengaku... hahaha

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

nak berlagak dan eksen mende??? kalau daun palas pun tader orang jual????????????????? huwaaaaaaaaaaaa pokok palas ada tanam belakang rumah tuuu tapi entah berapa belas tahun lagi baru dapat amek daunnya.. baru tunbuh tak sampai paras peha pun lagi.. takat lutut je... alesya lagi tinggi dari pokok palas tu... tu pun tanam 3 pokok, yang hidup cuma satu pokok tu je..Harap-harap Orang ni baca ni dan memahami... tahun lepas orang ni tolong belikan kat pasar cokit

10 Komen:

GaDis CoMeL on 2:25 PM said...

laaa..tak habaq. ritu org balik kampung, tidak boleh pi ambik dalam kebun getah yang mak dok motong tu.

Pnut on 3:21 PM said...

GC-leh ka minta mak tulung semai anak pokok palas??? nanti kami balik kedah kami ambik... leh ka??? leh la..

nuni on 3:24 PM said...

waaa tabik spring la saya kat akak ..pandai buat ketupat daun palas..nak beli boleh? jual la kat saya kalau akak buat..dapat 10 biji pun kira okey kak..kempunan ni tak dapat makan ketupat palas masa raya ayah saya punya order di jual kat org lain huhu

MushroomCute@Mariea on 3:32 PM said...

Mush siap call adik ipar kat KL nak tanyakan untuk kak Pnut.. Dia selalu carikan untuk mak dia kat Pasar Ulu Langat, sebelah Masjid Ulu Langat.. biasanya pagi2 Jumaat..

MushroomCute@Mariea on 3:32 PM said...

owh yer..blog Mush dah hidup balik.. www.kuinginterbangkeawan.blogspot.com.

Pnut on 4:19 PM said...

Nuni-Insya-ALlah kalau ada daun palasnya akak leh bgtau.. kalau takder minta mahap le.. takat 10 biji, i kasi percuma sajork..tak jual...

Mush-ok dah hidup balik ek blog..Insya-ALlah nanti akak terjah tau,.

Mummy Rizq on 5:39 PM said...

daun palas??? hehehe bakal besan mu ini jgn kan nak buat.. rupa daun palas pun tak kenal.. tak sesia aku bakal berbesan kan ko pnut...

kak Erna on 12:19 PM said...

salam Pnut..selamat hri raya..maaf zahir dan batin..
ketupat kegemaran akak tu..tapi..umur dah lebih setengah abad pun..tak pandai buat.rugi akak tak belajar..masa arwah mak dan arwah kak ipar ada lagi tu..masa tu nak makan.main order je..kak ipar pun buatkan..

Pnut on 2:10 PM said...

Mummy Rizq-ape ni?? daun palas pun tak kenal?? bandar la besan aku ni..taper, memandangkan aku terrer maka aku up lagii hantaran anak dara aku... hahah tetiba..

Kak Erna-ye dalam adik beradik saya, saya sorang je tau balut ketupat palas, nak kena ajar adik-adik juga.. sayang kalau hilang begitu..

ZuNas77 on 8:41 AM said...

Kak naz,

Selamat Hari Raya..bila nak dtg rumah?? hehehe..

Daun Palas slalu papa beli kat pasar Cheras. mama byk gak buat thn ni. try la tanya papa if ada lagi extra kat umah ke, or bila papa gi pasar belikan ke. papa slalu je gi pasar..

mmg sedap yg buat sendiri. yg beli confirm tawar or keras or lembik sgt..

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino