Monday, August 09, 2010

Selamat Pengantin Baru Maiza dan suami barunya..


TERKINI 4.30pm
Dah selamat dah ponnn
tahniah.. moga kekal bahagiaaaa aminnn
wow bajuuu ketat kat ketet



Hari ini kalau tak der aral, ex-wife ostad rock tu kawen kan?? tabik beb.. umur 33 tahun, dapat hero umur 23, mantap beb-kata DJ radio sinar. ehehehe

Hensem beb laki dia.. macam hero jepung gituk

Saya tertarik dengan komen kat satu forum gossip nih..

sekarang
umur Maiza 33 tahun
umur laki dia 23 tahun

lagi 10 tahun...
umur Maiza 43 tahun
umur laki dia 33 tahun

lagi 20 tahun...
umur Maiza 53 tahun
umur laki dia 43 tahun

Average umur perempuam monopaus berapa ek?? 50? 51? 52? 53? atau cemana?
dan laki dia pulak umur 43 tahun??? lelaki umur 43 tahun ni orang kata life begin at 40 kan?? saper dah kawen dan dapat laki dah memasuki fasa 'life begin at 40' ni pepaham le kan?? yang laki masih belum sampai age 40 tungggu masa anda akan tiba. Mungkin budak lelaki ni jujur, tulus dan ikhlas, so dia tidak fikir risiko dia kawen perempuan usia 10 tahun beza dengan dia. (oh please jangan samakan Rasulullah SAW, baginda Rasul, dan kita tahu keperibadian mulia baginda, ini umat baginda tahun 2010 ok) erkk apa-apa pun saya sebagai wanita, saya doakan Maiza akan berbahagia dengan pilihan hati dia, dan jodoh berpanjangan.

Dan moga jodoh berpanjangan dan suami beliau akan setia selamanya dengan beliau. Jangan pulak nanti dah umur 43 tahun bagi pelbagai alasan kot-kot nak bukak branch lain. Kesian Maiza pula, dan umur 53, nak hidup aman bahagia main dengan cucu-cucu masa tu. Kita sesamalah doakan yang terbaik buat mereka.

Lelaki ni kekadang cari alasan je nak buat hal kan?? ehehe ada kawan saya ni cerita ada kawan perempuan dia dimadukan sebab suami dia tak suka sikap pemalas isteri dia, tau melawa je, masak malas, pegi pasar pun malas, suami beli barang basah, sebab dia maleh pegi beli tempat busuk dan hanyir. Pastu masak paling malas, dia masak, tapi takat masak sayur, dan goreng ikan, yang paling simple, sampai satu tahap tekak laki dia tak boleh terima, kebetulan pulak akak dia ni mertua dia tak suka dari awal lagi, dah jadi camtu, lagi lah ligat mertua dia suruh si lelaki tu kawen lagi.. dan carilah sang suami ni pucuk baru yang muda dan kononnya melengkapi hidup dia, cantik, lawa, rajin dan pandai masak, tetapi sampai ke sudah perempuan ni tak tau yang dia sudah dimadukan.

Huh tak tau le kes ni cemana, nak kesian kat first wife dia pun ye, tak nak kesian pun ada, nak marah ke laki dia le kot.. masa ko nak kawen dengan pompuan tu dulu tak ambil kira semua faktor ni ke? Ke masa tu chenta kononnya, tak pandai masak pun takper, kita boleh beli..kita boleh makan kat luar, ai tak kesah, ai cinta u.. u cinta ai.. kita boleh hidup dengan cinta mambara.. dan first wife pulak, kalau dah laki minta berubah dan mula hint-hint suruh belajar masak, tak sedap pun tak per, janji pelbagaikan jenis masakan, entah.. kalau dah nak kawen lagi satu tu, ada je la alasan dia.... ciss...

My dear darling u love me foreber tau.. i lap u porober gak tau... pakcik ni kalau komplen bini dia tak masak pun orang tak percaya, tengok perut la beb.. tapi kalau orang komplen bila depa dua laki bini nak kurus tu orang tu memang nak kenaaaa la.. hahahaha....

8 Komen:

Nurul on 4:04 PM said...

ehehe..org cantik bergetah, tuh yg ramai mengejar. Apa2 pun, semoga berbahagia dunia akhirat. errr..pasal lelaki carik len pada usia 40 an nih pernah saya jumpa depan mata saya sendirik. Perangai bini first macam tuh jugak ler, last2 bercerai. Cukup edah jer terus laki kawen ngan pucuk muda tapi tengok yg pucuk muda lebih kurang jer perangai dengan yg lama..huhuh..haru sungguh

zareda said...

mudah mudahan berpanjangan jodohnya..

Anonymous said...

ala org ugama kita ni guna poligami sebagai syarat untuk kawin lain. lain lain syarat wajib dab tidak wajib didalam isalam bukannya dia lakukan sangat pun. Ni ada minah ni keja dkt dgn stu glc co. jadi fund manager ke apa.. dok stay back melayan laki org.
Pastu mamat ni sama la fund manager.. gi posting.. m,acam gila depa berhubung. kawan melayu lelaki seoffice jadi baruah. bayangkan.. padahal isteri masing masing rapat tuh. then dia takpernah nak spend time bercuti.. dgn kluarga. pastu, dia dpt tau dia kena ke negeir seberang selat ni, dia hantar anak dia dan bin bercuti ke kem berkamping karavan . apa tah slama 2 minggu. dia balik msia bernikah siap bersanding... dua minggu siap honeymoon,. semua org tau bini dia sorang tak tau. lepas tu dia dapat pindah ke negera seberang selat dia tinggalkan anak bini di kl alaasan sekolah. dia bawa bini muda tinggal dgn dia. dia pun jarang balik kl cuma alt weeken sahaja. dilihat tiada silapnya pada isteri tua, cakap lembut dan menjaga diri dan tubuh badan. anak dididk lembut . maksi laki ni operate tulang blakang dia balik kg jaga 2 bulan mak mertua. etc.
laki nafus makan sama lah kuat macam nafus tu- ada je nak makan bini ni juga dia call masak utk dia. still.. tangan cepat naik pukul bantai bila masa dulu bini dia confront laki ber affairs..

bini tua ni sentiasa nak cermat berniaga itu ini, tak tau laki cakap takda duit sebab dok support then gf now bini no dua.
jarak umur laki dan bini sgt kecil. kawin masa bila baru abis u. anak 4.
yg didalam gambar pnut letak - the only things jgn lah jadi haruan makan anak sudahlah.. esp kalau ada anak dara anak tengah naik,nauzubillah

Nurul on 8:45 PM said...

umang aih..sendat eh...huhuhu..selamat penantin baru

Anonymous said...

adoiinyaii..mcm x leh nak bernafas dgn semporna ja cek tgk..mengediang semacam :P

hana

Angah on 10:15 AM said...

huhuhuh cun nye laki baru dia...

ieda on 12:44 PM said...

pnut...
saya beza umur dgn suami 7 tahun..
saya nak habis std 1 dia baru lahir..
saya form 1 dia baru 6 tahun..
saya masuk 3rd year kat uni dia baru form 4..
kami selalu dok gelak2...bayangkan kalau kenal masa tu..budak U bercinta dgn budak form 4...

cabaran semasa utk hbby muda ni..kena diri sendiri perasan muda juga..hahaha

makdara TERDIVA on 4:17 PM said...

semoga beliau berbahagia dengan kehidupan baru..

tula..awat ketat sngt baju kat dada tu.. =P

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino