Monday, July 12, 2010

Encik Suis yang rosak


Ada banyak gambar nak upload dan story mori nak citer...
tapi masa pulak tidak mengizinkan gua untuk berbicara..ewaahh
nak edit pic yang berlambak tu lagi...

Hari Sabtu, anak sedara pakcik gebu, bertunang, dokek je, orang Senawang je. Tapi itu cerita nanti-nanti.. tunggu acik setel edit pic semua acik taruk sini. Kitaorang lepas abeh bertunang siap pegi bergedik ke PD lagi, nanti gua story juge pasal kegedikan kami...

Belum abeh penat berjalan tau... Sipi lagi nak EL je, tapi sayang lak cuti..

Semalam pulok,, tetiba suis aircond dalam bilik rosak?? huii udah le musim panas, suis ni pulak buat hal.. koman betul menetang kotak putih tempat suis-suis tu, manjang le ada yang rosak, itu hari kat dapur, sampai 2-3 ketul yang rosak, pastu plug kat bilik si abang, lingkup juga. Ni udah aircond punya suis dalam bilik.

Tapi, jangan khuatir, acik sapinat ramai anak-anak sedara gigih menyusahkan kepala otak depa belajar amek engineering kan, tah ape nama kursus depa ni tak tau, segala neka bidang engineering depa dok belajar. sorang amek kursus tu, sorang amek kursus ni..semua bagi gue susah-susah.. hahaah benda yang melibatkan kira mengira bagi gua susah la.. sebab gue kantoi maths occay Jadi sebenarnya mereka-mereka ini sangat berguna kepada pak sedara depa yang dapat bini cerewet tapi laki dia tak kesah.. boleyyy???

Itu hari kipas syiling dapor rosak, ko bukak sampai no.5 pon dia selow macam ko guna kipas satey tu je? bende berpeluk ketiak saya memasak dengan kipas semput-semput gitu. Sipi je nak ajak pakcik gebu pi cari kipas syiling yang baru, sikit punya feeling macam duit jenis seru-seru turun selambak dari langit, rosak sikit ajak beli baru ko.. Pastu sorang anak buah pakcik gebu, Aizat yang memang terrer bab repair merepair ni datang menyerah diri, maka haruslah aku suruh dia panjat tengok ape tak kena, huii ape menatang tah kata dia kat dalam tu rosak, pi cari kat hardware beli benda tu tak sampai 20 henget.. Amek ko, kalau saya pegi beli kipas baru berapa ketui duit abeh tu??? Abeh setel kipas syiling, kipas bilik bibik pun saya suruh dia tengok.. dapat dua benda direpair.

Si Luqman pun sama, kaki repair merepair gak kan.. itu hari termos air letrik kami tidak panas, entah apa kena ntah, dia bukak adjust fius, ejas ape tah, tup-tup leh guna kembali..hebat..hebat..jimat duit mak sedara depa dari beli yang baru.

Jadi tuan-tuan dan puan-puan kalau anak-anak minat amek kursus engineering ni, bior je la..galakkan..setidaknya-tidak reti depa nak tukar fius, nak repair-repair ape bulih repair.. jimat duit kita..ahahahah

Ni Luqman kena paksa bukak tengok ape tak kena suis aircond tu, gue nak ini malam gue tido ber aircond juga..


Hehehe menatang kotak empat segi menempat suis tu rosak la.. pastu pakcik gebu cakap, tukar dengan suis aircond kat hall. Hiks, masa kami renovate rumah, kami siap-siap suruh kontraktor tanam wayar untuk aircond, so suis je la ada, aicond nan ado...

ok tu je, modal update ini hari.. haiii bertuah saper dapat menantu macam Lukman, ko suruh le buat ape pon, tak banyak bunyik... kompem sejuk aman damai kalo dapat menantu camni... Ellooo bro, bile mau drill dinding, sangkut itu cabinet wenco beli dah lama???? berkulat bawah katil bibik tu kang.


bajet hensem ek???

Frust awek ada balak lain.. tetiba katanya nak jadi mat rempit.. kata dia mat rempit muka pecah rumah pun tapi awek bersepah... hahahaha sengal la..


7 Komen:

ieda on 4:52 PM said...

anak bujang saya pun suka pomen2 ni tp kereta jelah..bila dah pomen buka segala neka tak reti nak pasang balik..lingkup terus...hangin betoi...sib baik keta mainan.

gadis comel on 5:35 PM said...

aaahhhh.. kirim salam ler kak pnut kat ank sedara tu.. encem2.. buleh suruh dia mai meminang kalu dia mau.. haha.




.

Pnut on 7:54 AM said...

Ieda-hahahah suspen je..ingatkan keter betoi.. rupanya keter mainan..hehehe

Gadis Chomel-nanti akak rekemen kat dia nooo maklumlah member tengah frust...hiks, bak mai FB

AuntieYan on 8:31 AM said...

Salam P-Nut,

Memang bertuah badan ada anak penakan yang ada skill macam-macam ni. Tapi nak kena rajin le. Macam En. Amir Kak Yan tuh, nama saja ambik Engineering....haghammmmm...bukan apa maleh punya pasal.

mamalisa on 4:07 PM said...

salam..

boleh pinjam anak sedara tu? byk benda kat umah rosak nih..hehehhee

kak..saya ada invite masuk blog :=) jemput ler.

Pnut on 8:40 PM said...

kak Yan-eheheh belum smapai seru AMir nak godek kot..ehehehe

Mamalisa-thanks ek... kompem akak masuk

Pnut on 8:45 PM said...

mamalisa-akak tak leh masuk la blog tu..uhuks...

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino