Thursday, July 08, 2010

Bye-Bye Germany...


Sob..sob..sobbb sedey..cucu cicit Hitler, tengah lap hingus yang meleleh yang turun bersama air mata gamaknya la kan... Tapi orait juga, dari England yang dah lama main teng-teng atas london bridge tu. OKa lagi dari Itali yang tengah dok uli pizza, jadi replika trofi piala dunia tu gamaknya. Kannn Brazil pun dah lama balik main guli... Argentina lagi kesian kot, player dia tengah belajar masak ikan patin masak tempoyak gamaknya.

Sotong kurita nama Paul tu pun sikit hari lagi boleh dibuat sotong kangkung dah... atau sotong salai.

Tapiiii tak suka sebab Spain mara... Kejammmm naper saya tak suka Spain, sebab dua Mior kat rumah tu penyokong Spain, Mior kecik tu ikut je Mior beso.. pastu, pak dia kan sengal sikit, fanatik dan suka riak cemana tah.. Saya dulu sokong Japan, pas Japan out, sokong German, semalam saya bangun pukul 4.50am nak sahur puasa ganti tak abeh lagi neh pukui 5 saya masuk tido semula, pakcik gebu terjaga, bulih dia bangun juga, ingatkan nak pi sahur, dan sama-sama nak posa..rupanaya dia bantai pi bukak tv, tengok result sape menang, huii gelojoh betul laki acik..tak sabo-sabo tunggu cerah, celik je mata terus teringat nak tengok result. dah la tengok, menang pulak team sepanyol yang terdiri dari bekas penebar roti canai, bekas tukang kebun, bekas pencuci spender dan lain-laian.

Uhuhu saya dah tetido semula, then pakcik gebu masuk bilik.. terus-terus eksen dan riak macam kuih koci juga tiada kaitan ye la cam kuih koci, liat, bergetah.. ko tekan-tekan pun tak lut.riak dan berlagak sungguh, kata dia minta pemain german siap kain baju, balik keja lombong. Tak sakit hati, dah la orang nak tido balik, esok nak keja, dia buat aksi-aksi menari-nari gelek-gelek pepagi buta sebab spain menang. la viva.. la viva.. la viva suka hati dia je. Pastu call saya kat opis, siap nyanyi-nyanyi dan mengucap selamat dalam bahasa sepanyol.. getik la laki saper la tu.

dah la..acik maleh kenangkan german dah kaloh..

Baik acik tunjuk tocang acik dara acik kan???
dulu saya suka buat tocang-tocang gini pada sepupu-sepupu hat kecik-kecik, pastu dah kawen, anak-anak sedara pakcik gebu ramai gegirl kan.. so saya suka menocangkan anak-anak dara tu, berderetlah mereka tunggu turn nak bertocang.. nahh sekarang ada anak dara sendiri, acik pun berdendan la juga.. anak dara ni dah biasa tocang sana sini, sepit dan ikat-ikat rambut, so dia tadah je la kepala dia.. hiks.. comei tauuu haha kejilah sendiri puji..
Tengok, manja lentok-lentok kat pak dia.. manja sungguh tau kalo ngan pak dia.. kalau acik marah-marah dia, cubit-cubit manja, dia takat buat muka kelat je..cube-cube time tu acah pak dia ada tepi ka..depan dia..kompem meraung sekuat hati.. macam kena dera kena tonyoh ngan puntung rokok je, bapak punya kuat dia meraung siap keluar-keluar hingus lagi.. pastu dah berhenti nanges pun kalau gertak lagi, dia sambung meraung-raung tak hengat.. eksen la pak ko ada ek dik...


Dan anak dara kecil ni, inilah port bermain dia.. gila ekonomi kan mainan dia, keluarkan besen, tupperware, pastu "masak-masa" pastu simpan dan 'kemaskan' balik, tu ler main ulang-ulang, siap duduk lepak dalam kabinet tu lagik..ahahahah selain dari masanya menonton Playhouse Disney tu, itulah keja dia.. eh sebut ja apa kartun kami tak kenal kat Playhouse Disney?? Angline Balerina?? Chuggington?? Pocoyo?? Word World?? Agent Oso?? DIBO tu usah kira lah, mmg kami dah pakar sangat. name it!! name it!! pak dia pun kalah juga la time nak tengok Sport channel, ater..nama pun anak manja pak.. mana tahan anak leleh-leleh merajuk tepi dinding, maka ngan pak dia la layan kartun..ahaks..

Ok, nak sambung sedih sebab German dah siap pilih dulang/kuali, nak keja lombong bijih timah dah lepas ni.

7 Komen:

achik on 12:27 PM said...

saya penyokong spain.. lalalalala.. ;p

Angah on 4:13 PM said...

pinut, tempat ke 3 kosong lagi...tapi aye sokong uruguay utk tempat tu.kekekek

ieda on 8:34 PM said...

leh bayangkan cemana penyokong spain tu goyang2 badan dgn tak berbaju kat pnut pepagi buta...hahaha....ish..tak tergoda ker??ooopsss...

kak ina kl on 9:32 PM said...

betullah pnut..geram dgn sotong tu kann

Zareda Norman on 10:11 PM said...

kak engku pagi tadi beriya iya sokong spain kat sinar FM

Pnut on 9:42 AM said...

Achik-sokongla...sokong..sokong.. tak best ponnnn hahaha pendengki

Angah-kami tetap sokong german..ahaks..

Ieda-koser la nak tergoda..ahaks... dah niat nak posa..kang batal posa..ahahah

Kak Ina-boleh kat kita, kita masak je sotong tu..

Zar-kak engku mmg dari awal sokong spain..senorita..katanya..hiks

Orked on 7:07 PM said...

wah, comelnya dia rambut berdandan... kita dah tak boleh buat sebab rambut dah pendek! hehe

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino