Friday, June 25, 2010

Hasil Seni Tak ternilai..


Ok..ok... peace no war.. kita update ini hari..yeah bebeh..

Dua tiga minggu lepas kot.. kami adalah mengemas bilik si abang. Selepas kejadian membeli meja kopitiam yang pakcik gebu nak tu, pastu meja makan untuk 4org kat dapor tu nak humban ke mana dak? so sebagai interior designer untuk Pnut Inn, saya pun telah mengemukakan cadangan supaya meja tu di adjust sumbat masuk bilik si abang, leh gak buat meja belajar dia. So adjust la kami segala neka apa yang ada dibilik abang agar ada ruang solat, ruang belajar dan tempat menyangkut baju dia. Bilik sekangkang semut je... (hah tu menunjukkan betapa keciknya bilik dia occay)

Ok, saya memang sengaja tidak membelikan meja tulis, atau lemari baju kat bilik ni, sebabnya perancangan jangka panjang, bilik ini saya nak anjak ke depan sikit biar beso sikit, dan terus buat built in cabinet serta katil pasang siap yang bawah katil leh buat tempat barang bagai tu kan.. Ingat dak angan-anganku YANG INI. gila saya teringin nak camtu.. Tapi buat masa ni sen tarak cukup, maka berangan la sajork. Bila Af**n Bank nak bayo bonus 5-6 bulan ek?? boleh saya pow pakcik gebu suruh renovate bilik si abang.
Jadi bilik si abang memang sempoi dan koboi je. Meja tulis recyle meja makan, dan komputer dari bilik tido kami alih ke bilik dia.

ehhh nak citer benda lain sebenarnya.. tu yang sampai du perenggan tu intro je tuuuu...

Nak kesahkan, yang semasa kami mengemas-mengemas bilik tu, buang segala neka kertas, buku lama-lama... Erkk bab stock clerance ni pakcik gebus kena ada, sebab dia ketua kebersihan. Gila punya perfectionist pakcik ni, susunan kekemasan kena ikut standard dia. Dalam pada dok clear-clear tu, tetiba Pakcik gebu tergelak.. saya pun tanya mende, lagi dia gelak sambil geleng kepala. Saya pun gedik nak tengok.. tau ape kami gelak???
.................
...............
...............
.............
.........
.......
....
..
.
.
.
.
.
.................
...............
...............
.............
.........
.......
....
..
.
.
.
.
.
.................
...............
...............
.............
.........
.......
....
..
.
.
.
.
.

Arrghhhh tengok sendiri le... maleh citer... ape korang rasa tengok 'karya' anak sendiri cenggini.., tengok dia tulis keluarga bahagia Mior, bahagia la sangat abang oii mak hang dok kangkang gitu..


Close up sikit, tak senonoh pompuan yang kamu dakwa mama kamu ni.. babah lagi comeiii hahahah

Ni versi dia lukis lak..tak berbakat sungguh kan?? Selly, suruh Aliya tengok ni...heheh malu je..Aliya pandai melukis..

Agak-agak le kan.. Naruto punya suku sakat dia kata keluarga dia..ampeh sungguh...

Saboooo..saboooo kreatif...kreatif... kreatif.... seni.. senii.. seniii...

Tarik napassss embusss... tarik napas...embusss...

Korang pun nak gelak agak-agak la..kan.. jage hati acik sikit ek.. gelak dalam hati je..

tak tengok sikit punya garang acik mengangkang sambil nak bersilat tu.. hiks.. satu lagi tocang adik dia tegak cam pedang kat kepala tu tak takot?? sila takott secara berjemaah ok..

ok dah..acik nak pitam sat tengok pic ni adoii..

11 Komen:

ieda on 10:00 AM said...

hahahaha....kahkahkahkah...
sib baik tgk ni kat ofis...nak gelak kuat2 satg staf pelik plk..
mama rock si pendekar........
mmm...tak tau pendekar apa...hahaha
gambar bawah tu babah bawa apa kat belakang??bom ka??
pnut....tempek kat pintu peti ais nie..jgn buang.

Nurul on 10:30 AM said...

hahahahaha..adui..terputus napas dok gelak nih. Adoi..pergh, kpnut = sakura. Aura aper la gamaknya yg kpnut akan kuarkan nanti nih..ahahaha...tu aksi tgh bersilat nak nyiapkan order org kot..hahahaha

Angah on 10:47 AM said...

HAHAHAHA..

Anak kita kak, lukis gambau orang lidi pun kita kata cantik kan...

Arief lukis gambau dinasour 4ekor pastu label ibu, ayah, abang, kakak.. gambar ibu diletaknya t-rex! hadooiiiii.. garang sangat ke ibu nih?

Gambar ayah diletaknya spisis leher panjang tuh sebab ayah tinggi katanya haha..

Din on 4:16 PM said...

Salam kak Pnut, terima kasih komen kat dinoor's blog. tu blog saya dgn min.... saya ni bukan orang lain, mahyudin kalau kak pnut ingat, dulu blogging kat bila minda berbicara.... saya dulu pernah jumpa kak pnut dgn bg mior kat gathering GJ sungai gabai cheras... but it's loooong time ago! Saya juga p kenduri kak Max kak matjan tp maybe tak jumpa kak pnut masa tu... Fajar pun kat UK ni baru kenal dia pun rupanya2 ahli awal GJ juga...

anyway la ni min yg dok update blog ni hehe... saya pencen sekaejap...

Pnut on 4:28 PM said...

Ieda-gelak dalam hati noooo..

Nurul-mengangkang je gaya gambo akak tu..eheheh tak senonoh..

Angah-kejamnya jadi t-rex angah ek..ehehehe kalako...

Din-alahai selamat bertemu kembali kita.. Masa kenduri kak Max akak tak pegi la... kenduri Mat jan saja pi...

kak ina kl on 7:29 PM said...

salam pnut..bagus per..kreatif macam anak akak ....akak tak simpan pun..rugi kannn

gadis comel on 10:51 PM said...

wahaha. sgt kretip lah si abang. rupanya, dia describe ibu dia cam pendekar. hebat kak pnut ye. kagum.





sila buat aksi pendekar sket.hiyarghhh...haha.

My Life My Journey.. on 2:33 AM said...

Waaa keluarga Naruto Mior yer hehehehe.. Pnut, lama dah tak update pic dlm rmh.. Teringin nk tgk segala neka rak hiasan yg dah tentu makin bertambah koleksinya.. Susun atur bilik abg bilik adik, dapur cupcake Pnut.. Boleh la ya, please, tgh kemaruk ni, ntah bila nk sampai rmh Pnut, dpt tgk pic pun jd la.. Boleh la permintaan sedara mara ni, kang merajuk kang, cammana, tambah buruk muka saya hiks..

Pnut on 10:27 AM said...

Kak Ina-ehehe hasil seni dia yang ini saya nak simpan, esok-esok nak tunjuk balik kat dia..eeeheh

GC-tak baik tau gelakkan pendekar rambut kaler pink... kang dia ngamuk kang..

Fa-Insya-Allah, nanti saya cube penuhi impian anda..hehehe

Dy on 9:08 AM said...

Wakakakaka.....hebat betul family Mior nih...Edisi Naruto...tang mama tu tak tahan nengok..hihih...

Kauthar on 6:14 PM said...

wakakakka..tak tahan..tk boleh gelak kuat2..kang officemates ingt tak betul lak..cayalah kak pnut..seksiiii tuuu...siap gaya nak bersilat pulak..hihi..kenapa babahnye gitu ek..hihihi..comel sgt!

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino