Friday, May 28, 2010

Moderate Comments??


Tetiba rajin beno update blog, hari coti pun mau update.. Actually saya bercuti sejak dari hari Rabu nan silam, kerana ada tempahan cupcakes untuk wedding, akikah, pertunangan, kek besday. Alhamdulillah rezeki. No doubt! trust me, buat lah baik ngan orang tua kita, Insya-Allah ada je rezeki dari ALlah, kami sedang merasai kata-kata hikmat itu, sedikit wang kami keluarkan menggembirakan emak bawak berjalan ke sabah, seumur hidup emak tidak pernah naik kapal terbang, kami bawakan dia merasa naik kapal terbang, dan jejak kaki ke Sabah, Allah gantikan lebih dari apa yang kami beri pada emak, begitu juga sekelumit kebaikan kami jaga emak mertua saya, berlipat ganda pula Allah beri nikmat pada kami.

Walaupun kekadang bukan dalam bentuk rezeki duit ringgit, tetapi kebahagiaan yang datang dalam pelbagai cara, hati tenang dan redha je kalau ada berlaku pun. marah-marah manja ngan pakcik gebu pun tetapi kejap je ok.ok balik, cam rugi je gado lama-lama kang saper nak temankan acik pegi romantika kan si Abang pun keputusan peperiksaan dia baru-baru ni meng'cool'kan je, semua tu cam beri ketenangan tanpa serabut-serabut.

Ok..ok..saya tau sokmo-sokmo saya selalu poyo dan riak macam ______ isi sendiri la tempat kosong tu kan, cemana sengalnya saya kan tapi bab nan satu ni, kalau nak riak gak tolong tampar saya dua belas juta kali sampai pengsan, sedar, bangun tampar lagi 18 juta kali pulak. Bab ini syarat riak tu tak termaktub. Betul cuma motif saya nak sampaikan, sekali kita buat baik kat orang tua kita, berkali-kali-kali-kali kali dan kali-dan kali dan kali lagi ALlah balas kat kita.

Ok, nak over feeling diva lagi... aci la ek..kasi can kat saya feeling diva gemuk jap.

Ok saya rasa happy sebab ramai rupanya kawan-kawan saya yang saya tak kenal in person, berjumpa bersua muka yang sudi menjadi kawan-kawan saya walau di alam cyber. Rugi sape cari musuh di alam cyber, bukan dapat apa pun. Kawan-kawan lagi best.. nanti bila dah kawan rapat leh pow-pow kengkawan belanja makan. Ehh kata diva kan.. hahaha laaaariii matilah perasan diva. Ok..ok..serius.. saya memang blogger tegar, jadi tidak mungkin saya menutup blog ni kalau ada aksi sentap-sentap.. dak aiiiihhh, bior le cik anon anak mak enon agaknya nak komen derhaka-derhaka.. bukan saya rugi tang mana, tapiii buat pertama kali, sejak saya menulis blog 9 tahun dah ni, inilah pertama kalinya saya tukar komen ni, dah moderate komen. Eheheh kalau ikut si Ajid, dah lama dia suruh kak dia ni moderate komen. tapi sebelum ni saya bior je komen masuk bulat-bulat, sebab saya kira saya nak kawan dengan semua orang dan semua orang nak kawan ngan saya, tetapi rupanya, manusia normal macam dalam drama ada dimana-mana, iaitu tidak semua orang suka kita, dan tak suka dengan apa kita buat. Tak pasal-pasl si Ajid bertambah satu tugasan lagik..hehehe kalau seharian saya tak sempat approve komen, haruslah Ajid kena masuk tengok dan approvekan. Diva kannnn meksss ada PA lagi.. kamu ada??? saya ada... ok sangat berlagak sapinat ini.

So atas sebab musabab itu, saya moderate komen tu, komen kejian buat saya, biar saya sorang je baca. Orang lain tak perlu baca, kerana saya malas, kang ada berbalas komen, kekadang saya cool, tapi pembaca lain membalas kutukan ke apa ke.. saya tak syok bertelagah. Saya buat blog ni bukan nak cari lawan, tapi nak banyak kawan. Banyak kali juga terjadi, orang komen busuk-busuk, readers lain yang masuk sini komen dan kutuk si anon pulak, sudahnya yang mengutuk dia (anon) dituduh pembodek saya, apekah bodek??? macam la saya jutawan yang duit berkepuk-kepuk..sekali bodek dapat seribu. cehhh kalau camtu sure korang dah kayo, setiap hari bodek saya terus saya mintak no akaun transfer ssribu. hahaha tu dia imiginasi saya sampai tahap tu..hah?? jangan memain...

Tijah, kalau ko berimginasi cam akak tijah, ko bankrup, sebab komen blog ko jota-jota sehari.. mandrem ngan bomoh mana gamaknya, letak pic selimut murah pun komen jota-jota.. cam best sangat... awas, kalau siap tak faham intonasi lawak ganas kami hiks

Dan sering kali juga saya baca amukan blogger lain yang sentap dengan komen-komen anon kat blog memasing. I dunno, kalau guna nick Anon untuk mengutuk mengeji tu bacul la.. kalau guna Anon (kerana tak mau dikenali) tetapi mengomen sesuatu yang bermanfaat, saya respek, saya rasa mereka ini humble. Saya juga pernah sekali guna Anon, bila mana seorang blogger tanya pendapat yang melibatkan isu rumah tangga dia, saya guna Anon kerana saya menjaga maruah suami saya, dan keluarga saya, sebab istu itu sensitif, bagi saya dalam hal begitu, tidak penting siapa berkata, tetapi penting apa yang diperkatakan.

Be nice to other people la..bagi saya kalau kita nak orang hormat kita, kita juga kena hormat orang. Kadang-kadang menyakitkan hati orang memang indah bagi seseorang, tetapi ape faedah kita dapat ek? mungkin kepuasan diri sendiri. Kita tak boleh stop benda-benda macam tu. Bak kata emak saya, Muka kalau buruk ALlah bagi, tak boleh diubah, tapi perangai kalau buruk kita boleh ubah. Entahlah manusia ni hati bukan sama kan??

74 Komen:

My Life My Journey.. on 4:48 PM said...

apa2 je la pnut, do whatever u think is e best 4 u.. aku akan terus menjadi pengunjung tetap blogmu, krn pdku engkau sgt telus di dlm menulis n aku cinta pd mu fuyooooo....!!!

FAD ARIFFIN on 11:14 PM said...

lapang ati saya tengok akak kembali menulis. Kak PNut memang rockk! (dah masuk seribu dah?? hehe..)

Zareda Norman on 3:46 AM said...

pinut
mek enon mek enon ni abaikan aje.. Zar pun ekceli tgh sentap dgn sesorang yang suka sangat stalking blog meks. Pas tu buat isu ngan kawan zar kat luar. tapi cool aje.. macam pinut kata, taks emua suka kita dan tak semua tak suka kiter

The Black on 4:59 AM said...

Setengah orang menulis kerana minat, setengah orang menulis kerana tabiat,setengah orang menulis untuk merawat, setengah orang menulis kerana meluat....dan bila kesemua diatas digabungkan akan jadilah pendapat,..
Aku baca ko punye blog sbb hobi membaca, manakala aku menulis dalam blog sebab aku perlu melepaskan tension...
terime jelah pandangan orang Pnut...kalau kita accept pandangan orang hatta buruk sekali pun pandangan itu...itu menunjukkkan kita best...hang mesti nak jadi best punye walaupun dulu hang takde Suzuki Best!! SO bile ade orang komen hang tu..trime je..

Tijah on 10:25 AM said...

apa bleh buat kak. susah jugek hidup sebagai bintang popiler ni kan? kahkahkahh

ni tips nih...

nak hit jota2 senang jer. kena tunjuk selimut murah baru org kesian nak komen. ni akak tunjuk brg romantika...itu suda kasi org jeles...

wakakakkaaka...

(ok. saya nak pegi beli henbeg coach skrg)

ieda on 6:53 PM said...

manusia ni mcm2 jenis..
betul kata pnut.kalau nak mengata letak ja nama betul..bubuh alamat website tu sekali.baru ikhlas namanya.

Pnut on 8:43 AM said...

Fa-aku cinta padamu two, three, four, five..

FAD-bagi no akaun nak boh duit seriban ni

Zar-betul tu, mem-blog ni selain mendapat kawan, musuh pun ramai juga.

The Black-Suzuki best tu wujud lagi ke?? rasanya zaman sekolah menengah saya dulu top motor tu.eheheh eh keluar topik..

Tijah-ai orang kaya, kena post entry macam orang kaya.. beg coach?? tak main le..ai main set LV je

Ieda-yup, saya punya style, kalo tak suka tak yah gatai tangan tenyeh komen, komen dalam hati je la..

Amy Z! on 10:01 AM said...

hiii.. jeles ngan layout baru ni. awan kat atas tu bleh ikut2 mouse. comel sgt!! hahaha..

komen membina takpelah kan.. kalo komen nak mengutuk tu, uhuk, tak suka la.. ai ni dah la emosi. hihi.

Anonymous said...

kenapa ek saya saya tak pernah terbaca komen2 anon yg derhaka?? ingat k.pinat ni takdak org nak dengki ada ropanyer...nih mesti kes anon tak dak keroje...anon yg nih tak derhaka tau...ok babai anon nih nak pi wat kerja heheheeh

Anonymous said...

xanax online can buy xanax vietnam - alprazolam ratiopharm 0 5 mg nebenwirkungen

Anonymous said...

generic xanax xanax 2mg online no prescription - xanax withdrawal how long does it last

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal taper - order tramadol online pharmacy

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol constipation - side effects to carisoprodol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg for headaches - can you buy tramadol online legally

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects joint pain - xanax bars for

Anonymous said...

cheap xanax xanax erowid drug test - xanax pill yellow

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol pharmacy - carisoprodol online no rx

Anonymous said...

generic tramadol tramadol dosage for opiate withdrawal - tramadol for dogs for sale

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg buy carisoprodol usa - carisoprodol 350 mg looks like

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol tablets 250 mg dosage - carisoprodol drug class

Anonymous said...

generic xanax xanax prescription online no prescription - xanax bars energy drink

Anonymous said...

xanax online make xanax high better - 1mg of xanax high

Anonymous said...

generic xanax xanax effects long term use - safe take 1mg xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol zofran interaction - tramadol controlled substance

Anonymous said...

xanax online xanax side effects day after - oxycontin xanax drug interactions

Anonymous said...

buy carisoprodol online without prescription what are soma carisoprodol tablets - carisoprodol schedule

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg dosage - flumazenil reversal of carisoprodol (soma) intoxication

Anonymous said...

cialis online once daily cialis - cialis 5mg. price in usa

Anonymous said...

buy cialis online cheap cialis online pharmacy - cialis online singapore

Anonymous said...

tramadol 50mg best dosage tramadol - tramadol hcl rimadyl

Anonymous said...

buy cialis with dapoxetine buy cialis online in usa - cialis generic comprimes 4

Anonymous said...

order xanax online lorazepam or xanax for anxiety - xanax withdrawal .25

Anonymous said...

buy cialis online buy generic cialis online usa - where to buy cialis online

Anonymous said...

cialis online cialis daily work - buy cialis online with mastercard

Anonymous said...

buy cialis online buy cheap cialis us - cialis price per pill

Anonymous said...

xanax online effects xanax 1.0 - there 4mg xanax bars

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis prescription - generic cialis images

Anonymous said...

cialis online cialis online us - generic cialis mjy.blogspot

Anonymous said...

buy cialis online cialis reviews forum - cialis online pharmacy us

Anonymous said...

online xanax buy xanax no prescription mexico - buy xanax online with paypal or money order

Anonymous said...

buy cialis online cialis commercial 2012 - cialis and poppers

Anonymous said...

cialis online cialis daily cheap - buy cialis online in malaysia

Anonymous said...

xanax online xanax and alcohol erowid - buy xanax uk no prescription

Anonymous said...

cialis online cialis 5mg online australia - http://www.cialis-online-shop

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online new zealand - buy tramadol online overnight mastercard

Anonymous said...

buy tramadol what is tramadol 50mg tablets for - tramadol high yahoo answers

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol from usa - tramadol 50 mg over counter

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 tramadol online no prescription usa - tramadol no prescription cheap

Anonymous said...

buy tramadol cod tramadol 75 mg - tramadol krka 100mg

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#51726 buy cheap tramadol usa - tramadol dosage levels

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#51726 what is tramadol a generic for - tramadol strengths

Anonymous said...

buy tramadol for dogs clorhidrato de tramadol 100mg - buy tramadol online from usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol addiction fda - tramadol with valium high

Anonymous said...

buy tramadol with mastercard cheap tramadol pay us - tramadol high much

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol restless legs - tramadol hcl 50 mg for headaches

Anonymous said...

ativan without prescription ativan withdrawal burning - ativan dosage calculator

Anonymous said...

cheap generic ativan ativan withdrawal program - ativan overdose effects long term

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#36921 buy ativan online - ativan recreational dose bluelight

Anonymous said...

ativan for anxiety lorazepam 1 mg from india - ativan 3mg

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose alcohol - where should i buy tramadol from online

Anonymous said...

discount xanax generic xanax g3720 - does generic xanax work same

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#30416 xanax euphoria - long does 2mg xanax stay urine

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50698 xanax wiki - drug interactions with xanax and lexapro

Anonymous said...

xanax 1mg drug interactions zoloft xanax - xanax bars drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol purchase no prescription - tramadol addiction treatment at home

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol versus ultram - tramadol hydrochloride for dogs side effects

Anonymous said...

buy xanax online xanax vs valium - xanax withdrawal symptoms mayo clinic

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 cheap xanax + mastercard - brand xanax online no prescription

Anonymous said...

buy xanax online xanax buy online no prescription uk - xanax bars info

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50698 xanax side effects dizziness - buy xanax no prescription legal

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#1833 xanax bars pill identifier - buy xanax hong kong

Anonymous said...

xanax cheap xanax 2 mg high dose - order cheap xanax online no prescription

Anonymous said...

buy xanax online zyprexa xanax side effects - generic xanax weaker

Anonymous said...

buy xanax bars online no prescription xanax drug detection - xanax bars youtube

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino