Monday, March 22, 2010

Kenapa mesti buang bayi??


Salam Sejahtera dan Salam Satu Malaysia..
eheheheh very the skema belia 4B..

Sebelum nak tulis panjang berkajang-kajang umpama kajang pak malau kajang berlipar, kajang hamba satey kajang haji samuri... saya nak luahkan kesedihan yang tidak terbendung lagi...

Cube tengok bebetul..baby ni comei kan??? doktor pun sahkan sihat takder masalah kesihatan.. tapi kenapa ibu yang menghamilkan dia, buang dia begitu saja?? tergamak sungguh ibu dia..binatang pun sayang anak cik kak oi...ko makhluk binatang cap apa? tenuk pun walau anak dia tak secomei mana, dia sayang anak dia.... ko boleh humban anak ko dalam tempat sampah?? dah tu hujan lebat pulak time tu, sampai budak tu takder kudrat dan suara hendak menangis dah... keji la ko ni..


Sedihlah kan, naper dia gamak buat camni??? sampai hati dia. Ramai suami isteri berbelas tahun kawen teringin nak anak sendiri, tapi diberi peluang, ko buat jahat pastu buang anak merata-rata... mana dukun...bomoh niang rapik... sape lagi..dergawan??? ape nama Kazar jadi dukun tu, tak der ke dukun hok kata hebat sangat tu...cube tilik tengok saper umat yang buang baby ni..kalau dapat, tak payah banyak...kita pakat luku kepala dia sorang sekali jadilah...mau bertelur-telur benjol kat kepala dia kena ketuk... bodoh sebodohnya, orang yang bodoh pun tak sebodoh dia.. Eeeeeiii geram...

Alesya
Anak dara kami demam, sejak petang Sabtu. Semalam pagi dah ok, tengahari panas balik. Petang lagi panas, tau la kan sejarah dia pernah kena sawan tarik masa demam..oh nooo saya takkan biarkan ia berulang lagi, bila panas je badan, saya bogelkan, lapkan badan dia dengan air, biar surut panas badan dia.. Petang semalam merengek je...nak beriba je...gilir la saya dengan bibik mendukung dan meriba. Tak dapat join bowling dengan geng GEPO (GEdik dan POyo) saya. Sorry geng..next time ek.. Semalam pukul 12tgh malam badan dia panas...mujurlah saya tido-tido ayam jek, kejap-kejap badan pegang badan dia.. panas.. kasi ubat.. then lapkan badan dia sampai tak berapa panas, baru dia tertido semula. Jam 4.30pg terjaga lagi..panas lagi..terus kejut pakcik gebu bangun.. dia pun sama tolong lap badan alesya, kasi ubat, kasi susu.. baru ok sikit, dahhhh dia tak mau tido dah..aktif pulak pagi buta.. dengan saya pun tak tido lagi niii sejak jam 4.30 pagi tadi... camtu le emak.. bila anak-anak demam ni.

OKlah, disebabkan laptop saya masih dirawat, laptop gantian ni leceh nak edit pic dan crop-crop gambar, saya sajikan kek barbie yang ke main mendapat permintaan dari korang, tiap minggu saya buat kek barbie ni, sampai stok patung barbie dah nak abeh dah... ngam soi tinggal untuk order yang sedia ada je ni...

Saya buat kek ni dengan idea barbie di lautan..ehehe biasa barbie duk kek taman ngan ladybird kan?? kali ni saya cadangkan pada customer agar buat barbie dilautan.. Customer pun ok, katanya ikut saya la.. dan hasilnya syukur.. tuan punya kek happy sangat.. thanks ek...









Sorry guys..promo kek barbie untuk March udah abeh..sebab dah full order sampai 28hb ni..sebarang rayuan untuk menerima tempahan adalah tidak digalakkan, kerana kasihani lah saya, saya perlukan rehat jua...huhuhu... takkan asyik dok bako kek dan deko kek je... acik pun nak jalan-jalan pegi tengok wayang juga.... huwaaaaa

10 Komen:

Jemari Seni on 11:45 AM said...

Pnut! Depa yg buang anak ni tokleh samakan ngan binatang sebab depa lagi keji dari binatang.
Takde makhluk yg lagi keji dari depa yg membuang anak ni.

Anak2 demam mak apak memang la tak tido... Nak tido pon tak lalukan.

Amy Z! on 12:08 PM said...

Amyz ada baca kat suratkhabar yg seorang baby ditinggalkan depan rumah pasangan yg dah kawen tapi takde anak.

Meleleh air mata bila couple tu cerita bagaimana dorang terima baby tu dan sanggup susah payah nak jadikan baby tu anak angkat dorang. see how orang lain yg dah kawen lama tapi takde anak, bagaimana dorang sanggup buat ape je semata-mata nak dapat anak.

ini kau pegi buang2 pulak. pegi la kasi kat orang lain. haishh..

emo pulak makcik amyz nih.

hahaha.

Fariza on 3:13 PM said...

salam kak,
memang biadap diorang nie....kesian baby nie..apalah yang ada kat kepala hotak diorang niekan?...at least kalau tak nak baby tu kesiankan dia sebagai manusia....

ieda on 4:44 PM said...

hello...hello...sapa2 yg rasa2 takmo anak boleh bagi kat saya okay..jgn buang merata2.
budak tu hidup takpe org bleh jagakan..buatnya budak tu mati..hah..nerakalah tempatmu wahai si ibu & bapa.

The Black on 6:00 PM said...

errrr...bukan ko cakap ngan aku xleh ngutuk2 ke dalam blog!!?

My Life My Journey.. on 9:05 PM said...

Pnutt,
u r really wonderful mom..!! dah la pandai masak, penyayang pulak tuh, untungnya si pak chik gebu tue..:)

Anisz said...

Pnut.. Akak mmg setuju dgn hang.. Akak ni dah ada anak 2 ni pun dok ke hulu ke hilir dok cari baby girl nak buat anak angkat.. semalam pun ekceli dah pi tengok sorang baby girl kat gombak... tp tak jadi jadi nak ambik sebab dia anak minah indon susah nak buat anak angkat secara sah...

Ini dia boleh sesuka hati dia pi buang anak kat tong sampah.. what a cruel thing todo.. bodo punya orang...

Tapi akak rasala kan.. tu anak indon la.. instinct akak la kan.. heheehe..

Pnut on 8:07 AM said...

Jemari seni-betulll setuju...mmg depa lebih keji dari binatang..masa buat anak ade otak...masa buang otak pun hilang agaknya

Amyz-betul tu, kalo rasa tak nak bela, bagi je la pada orang yang nak... sedih tgk baby tak berdosa dibuang merata-rata..

Fariza-depa ni tak punya rasa kan?? punya rasa masa nak buat buat TUTTTT je..


Ieda-betul Ieda, ramai lagi sanggup menjaga dan pikul tanggungjawab nak bela baby tak berdosa tu... naperlah dibuang camtu, tak der akal betul

Own-aku kutuk binatang yang lebih keji dari binatang le..hehehehe

Fa-hiks...untung ke malang pakcik gebu tatau le..ehehehe

Kak Aniz-memang majoriti yang buang anak ni puak itu le..berdasarkan perbualan dengan orang-orang dari hospital ni..gitulah kesahnya..

Anonymous said...

cm rasa kes buang baby ni sedikit sbyk disbbkan yg lelaki x nak tjawab... kat mahkamah pun yg kena si ibu shj so dalam keadaan mereka yg tertekan dan fikir pendek jadile kes yg tak terfikir dek waras akal kita... dah la 9 bulan sengsara pregnant sorang diri dan lahirkan anak tanpa bantuan SEKSA sgt rasanya utk dilalui tapi tetap tidak menjadi pengajaran buat yg lain makin galak buat benda haram tu ada la...

bagi cm patutnya ada Law utk test DNA dan confirmkan bapa kpd baby kategori ini supaya si bapak dihukum 10x ganda lebih berat... jadi pengajaran pd semua lelaki jgn duk menggatal nak goda kaw2 anak dara org lepas tu cuci tangan...

kadang2 tu heran jugak ngapala yg pompuan pun mudah benar nak buat benda yg haram tu... aduiii la tak logik rasanya kalau setakat kena goda dah terus rela... opps cm ada 3 anak dara ni tak boleh cakap banyak

cm

Dilla on 1:42 PM said...

pnut cuba habaq mai kedai adik hampa tu kat mana....lepaih titi semeling tang mana.....dia bole ka wat kek barbie di lautan nie....cantik giler...kami dah teruja nak wat untuk besday anak dara kami plak nih....sila bagi alamat dia kat blog kami na.....

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino