Thursday, March 25, 2010

Entry Basi-Catatan Balik kampung


Rupanya kan..si abang semalam tu dia masuk pertandingan bercerita ala-ala islamic, so ceritanya ialah kisah Lukman al-Hakim. Jenuh juga dia nak hafal 5 muka surat, sian juga, ada nazam, ada gurindam, ada syair.. ada juga petikan-petikan ayat-ayat Al-Quran, harap-harap teranglah hati dia nak menghafal.

Abang, kalau kita nak kita boleh buat, kalau kita tak mau, kita akan buat main-main..

go boyyyy

Oklah nak kasi tunjuk pic semasa di Kedah itu hari.. baru nak upload, bosanlah laptop saya masih dalam rawatan, lama sungguh noooo sakit apakah dia?? laptop gantian ni tak best langsung. Merasalah korang tengok berkeping gambar. kalau ada picasa, edit kat picasa, sekeping gambo leh tgk 5-6 gambo..eheheh


Tau dak..inilah gerai fauvorite saya dari sekolah menengah lagi, gerai ni dekat Bakar Arang, depan Petronas Bakar Arang, dekat je ngan sekolah saya dulu, dulu kami kalau ada kokurikulum, tak balik kan, berjalan ramai-ramai beli cendol kat sini, beli laksa, pastu makan laksa pakai tangan, terus dari plastik, dan kuah laksa hirup dengan straw..eheheh indah..

Berapa ratus sehari makcik ni masyukkk tengok periuk kuah sup dia.. ada bihun sup, keow teow dan mee sup, kuah sambal merah tu, biasalah ori utara kannn



Tu hujung sinun nampak?? periuk kuah laksa tu..berapa kali peluk baru lepas tu?? gedabak. mau riban sehari jaualan bihun sup, laksa dan cendol dia..kayooo ni... sebenarnya saya kagum semangat niaga makcik ni, dulu mula jual cendol tepi jalan guna basikal roda 3 tu je, pastu jual laksa, pastu jual bihun sup, dulu takder kerusi meja org lepak minum, pastu letak kerusi je, org beli dan minum, kemudian up meja, pastu pasang payung beso tu..dari sebiji, dua biji..pastu uppp lagi, pasang khemah, cam khewah orang kawen tu.. sekarang nahhh amek kooo berapa beso gerai dia..dan berapa puluh kerusi ada tu??? cayalah makcik..jangan lupe bayar zakat nooo. Ni adalah gerai wajib kami singgah tiap kali balik kampung, tak singgah masa lps saya bersalinkan Alesya je, org utara lps beranak, pantang makan laksa setahun ooo

Tadaaa buat peminat DR> IEDA ..inilah julung kali korang tengok pic dia.. comel loteh orang dia, saya jumpa Ieda kat Tg. Dawai, kat medan ikan bakar yang sangat best.. apa nama tempat ni Ieda?? Nabila anak dia yang special tu mmg sungguh special.. cute mute... jatuh sayang saya tengok budak suci murni macam tu.



Alesya yang nakal... ngam soi je dia masuk beg tu.. Mekna, ni beg aku beli kat Idaman Suri Langkawi itu hari..ehehe



Jumpa tudung cousin dia, heheh suke dia..comel kan anak saya niii ahaks... sendiri puji


Wana-peberet mainan dia, toys dari awak tuuu kemana pegi kami bawa oooo


dah muslimah pun tak diam nokss ke sana sini pegi nya..ermmm ntah le..aktif betul..



Ni kami dah nak balik KL dah.. car seat macam dah tak sesuai dah ngan dia yang tinggi, sempit pulak rasa dia dok dalam tu, dia pun bukan mau duduk sangat dah dalam tu. so dah alang-alang Mr.Grey yang kecik tu kira luas juga untuk 5 penumpang, so turunkan kerusi tengah, letak beg antara tu, dapat dia tido selesa..tp saya takut juga tak letak dia dalam car seat... risau juga, tp doa banyak-banyak agar Allah pelihara kami dalam perjalanan...



Cik Abang Rauf, sorang agen insuran yang aktif tu minta saya tolong saya ajak korang vote bos dia, untuk competition ni..moh la vote.... PEGI SINI EK... Vote jangan tak vote... sesekali kita vote orang...esok-esok mana tau rezeki kita lak dapat masuk competition camni orang lain lak vote kita..hiks..bukan kena duit pun nak vote... jadi sile vote..eheheh jangan salah orang vote tau... Vote boss encik Rauf, yang berbaju hijau tau..pic no.3, dan katanya bossnya yang di day 7, ingat, pic no.3 day 7 tauuu..tauuu...tauuuu

3 Komen:

ieda on 4:31 PM said...

huit..apasal mukaku di sini??takpa2..tak saman.hihihi..

nama restoran tu Anjung Muara..saya suka makan ikan bakaq kat situ..sedap..kdg2 mkn free..tu yg lg best..hahaha..

Rauf on 8:28 PM said...

Kak Pnut..tqvm :D. apa2 pun xterkejar nyonya tu...pasrah jer lah..terima kasih sekali lagi kak :D

Jemari Seni on 8:08 AM said...

HHahhahaa... Lawak la Alesya ni Pnut... Boleh dia masuk dlm beg tu hehhehee.
Pnut! Singgah blog Haku ya amik Award.

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino