Tuesday, July 26, 2011

Youtube, Biskut raya dan jualan kerepek...


Sooooo sweeetttt la anuat hadi ni.. i likeeee
Dah la ensem... pandai pulak tu.. kena la gu dengan mat luthfi tu,
dua-budak speaking kedah nooo.. baguih punya dok ada.. IDOP Kedahan.. wahh tetiba..
sempena semangat kedahan menyeru, chek update blog guna loghat kedah noooo

Saya suka lagu dia buat, sedap nooo erkk tak tau la kot melodi lagu lain, dia tukaq lirik saja, makcik pnut bukan gheti sangat


Hat ni mat luthfi pon cerita pasai pak dia, lawak siot, pak dia kata, hang jangan dok kawan ngan pompuan, sat gi depa buat apa-apa kat hang, pastu mat luthfi macam konpius, eh bukan ka lelaki hat selalu buat apa-apa kat pompuan?? heheheh


bijak dan kreatif dua budak ni.. belajaq sampai obersi, pastu kepala otak gila-gila, sapa kata kena jadi budak skema taraf wakil belia kampung kalau jadi budak pandai.. dak noo depa kepala otak sempoi punya dok ada.. Kak ni peminat hang pa dua oghang la kiranya, kalau jumpa nak minta otograp la. aci dak? bulih noooo..

Oh ya.. nak promosi ni.. sapa nak beli kerepek sila roger mak pnut ya.. macam tahun lepaih. tahun ni kami juai kerepek lagi.... mariii mariiii mariiii, kompem sedap tau.. ok list baru harga-harga kerepek kami ini tahun.
Acik jamin tau kerepek-kerepek ni kompem sedap.. eheheh bukan saya je kata, customer tahun lepas yang beli dah siap tanya lagi, sebelum sempat saya pegi amek stok untuk sample, bartalu-talu depa tanya nak order untuk tahun ni, kerepek ni sedap, nipis dan rangup krup-krup.. krup...  ni harga ni harga jualan terus, kira direct customer la.. ada diskaun tau.. kalau pembelian lebih 10kg, anda layak membeli dengan harga jualan borong. Contohnya Puan Erra Fazira, kat opis XYZ, beli untuk diri sendiri, 1kg kerepek bawang, 2kg tempeyek, dan 1kg popia, sini je dah 4kg, kan.. so carilah sorang dua lagi, pakat order, jadi kalian boleh membeli dengan harga borong. (harga borong kena email me untuk dapatkan ek)

Saper nak jadi agen pun silalah meroger saya. Kami berikan harga terbaik.. Jangan confuse, harga kat atas ni harga jualan runcit, bukan harga jualan borong, harga borong murah lagik..

Selain tu jualan samprit dan choc chip cookies telah diterima di luar dugaan (matiklah mek, terkelepek depan oven karang) tanpa diduga, sample-sample suka-suka dihulurkan pada rakan-rakan, zaaaasss depa terus order, ada org nak jadi agen, kita bagi sample samprit dan cookies, tapi katanya dah abeh kat anak beranak depa jer sebab sedap sangat.. uhuhu saborrr je haku.. eheheh

Okeh siapa mahu order ini samprit dan choc cookies ni boleh roger me ok..

Choc chip cookies, RM24/50pcs. Samprit dahlia, RM20/50pcs

Choc chip, i tell u mmg siapa suka choc famos amos ni sure suka ni juga, hahah puji diri sendiri dengan amat poyo.. dah memang resepi kononnya dari famos amos tu, diaorang sebarkan, acik pnut buat balik je, tp mmg sodap, cuma famos amos tu guna bahan yang mahal2.. choc chip brand2. tu pasai biskut dia mahal, saya tak la letak bahan mahal gitu, kang nak jual berapa? sebalang RM40 -50? orang kata tak logik pulak kan.. walau kita kata guna barang baik dan mahal, tapi walau menggunakan choc dan hirisan badam, ianya tetap enak. eheheh ni tak main letak serbuk koko ek, kalau serbuk koko, biskut agak pahit-pahit kan.. ni kita letak choc bar tu, choc masakan. diparut, digaul dengan choc chip, dan gaul lagik dengan hirisan badam, dan badam tu tak kedekut punya, mmg terasa kerangupan badam tu masa mengunyah.. ehehehhe puji lagik...

Sukacita dimaklumkan, tempahan amat terhad. Kalau saya rasa dah banyak, dan tak mau terima tempahan lagi, saya tak terima dah.. uhuhu nak order sekarang.. kang minggu dah dapat order belas-belas balang kompem acik tutup order, tak kuasa mak nak hadap biskut macam tak der life nanti.. ahahaha. Ye la, saya suka-suka je jual ni bukan macam bakers lain yang memang buat duit time ni, buat biskut tahap macam kilang, beribu-riban, bangun pagi buat biskut, malam biksut, sampai amek cuti sebab nak buat biskut. saya suka-suki je.. jadi suka-suki saya gak kalau dah rasa banyak dah order, saya tak mau terima order lagi..ehehehe

3 Komen:

tini on 11:04 AM said...

salam k.pnut...
kalo nk b4 puasa boleh ker??
:D

Anonymous said...

boleh post ke choc chip ke Trg.

Pnut on 12:49 PM said...

tini-sbl posa nak hari apa?? email me plis, or sms 0133974760

Anon-kalau choc chip boleh pos, tapi kalau samprit takut hancur la, sbb dia lembut dah gebusss

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino