Monday, June 13, 2011

Konsert Final AF9


Konsert paling bingai sekali...
hahahah tah hapa jek... dah la AF dah suam-suam kuku, konsert final tah hapa jek.. syiok lagi konsert Jom Heboh..ahaks.. kesimpulannya pukul 10.30 saya masuk tido. Hapa ke pengacara ramai-ramai tu, bosan la... takat Aznil dan Sarimah dan Jimmy tu tahan le lagik.. tapi AC???????????????? ape kena dengan Astro, berkenan beno dengan AC tu?? plis la.. tak der umat lain ke boleh jadi pengacara selain AC tu, Maharaja Lawak tu, orang terpaksa layan, sebab nak tengok peserta.

Konsert final AF paling bosan hokey... Gua tak der masalah dengan dengan pengetua Amy tu, tapi pemilihan lagu cam tak besh langsung, Lena dah nyanyi lagu rock awal tu.. pastu Hazabma pun nyanyi lagu rock lagik.. ape hal beb?? kemooonnnnn final bebeh.. final pertandingan nyanyian hokey.. apesal takder lagu kena dance-dance sikit.. lagu hik hok ke.. (hip hop) lagu funky-funky sikit, patut lagu Soul Sister yang Hazabma nyanyi itu hari, simpan sampai final. Bagi saya masa Hazabma nyanyi lagu masa konsert ke berapa ntah, paling diingati.. Kemoonn dalam AF mesti ada elemen yang kita akan ingat contoh, Zahid gelek cek mek molek.. saya ingat sangat, Linda nyanyi lagu apa tu tajuk dia yang Jet Plane tu.. memorable. dan untuk AF9, Hazabma nyanyi lagi soul sister tu paling terkesan.

Pada yang belum tengok lagi Hazabma nyanyi lagu Soul Sister tu, nah layannnn


Kemuncak yang paling bingai sekali semalam ialah, masa persembahan pelajar yang terkeluar tu .. Hazabbbbbb mak nengok nakkkk.. Beramai-ramai diaorang kat pentas, dah la nyanyi tak best, lagu pun tak best.. Maka buatlah depa persembahan syok sendiri, nampak macam tak cukup latihan, tak cukup plan, kucar kacir hazab sekalik.. dan itulah kemuncak, tutup tv, jom tido. Mender la... kot-kot nak uummpphhh cuba bagi la Hazabma atau Azri tu nyanyi lagu Sofaz yang OST Nore Elena tu.. (hiks nak jugaaaa tuuuu) barulah org syiok.. ini lagu Tomok.

Kemon la konsert open gitu, kasilah diaorg nyanyi lagu yang mesra pendengar, yang sama-sama penonton boleh layan, nyanyi sama-sama.. baru enjoy bebeh. Tak tau team produksi AF kali apa kena, sebab buat apa semua tak kena. Tapiiii on top of that.. kemuncak kesalahan konsert final yang gampang ni, ialah adanya pengacara Pisssss yoooooo-o tu... boleh tukar.... AC-POYOOOOOOO... tolonglah... AC tu tak relevan la.. bior le dia jual gelang dia je.. tu pun dengar kata artis-artis yang kuat backup dia dulu cam Rosma, Khai, Lan Kristal yang bergegar-gegar kemain sokong dia dulu semua pakat letak jawatan dah.. ape kesss???

Kesimpulannya.. inilah pertama kali konsert final AF yang saya tak tengok...ahahhaha lagi pun jiwa saya pada Nora Elena je. (agaiiiiinnnnn????) hahah mood tengok tv masa Nora Elena sajork... hiks...
Anyway.. ini minggu last Nora Elena.. minggu last nak tengok anak pak Ajis tu.. ermm BEBAS haku lepas ni.. letih layan sebenarnya. hahahah tekanan ok.. Taapppiii anak pak Mad pulak.. si pahrin tu kat astro prima.. Suria di Cardoba.. ishkkk tapi tu tahan lagi, seminggu sekalik jek.. ni tiap hari.. bikin penasaran gue...

Tetiba kan.. terasa diri nak jadi penulis skrip untuk drama, telemovie pulak.. hiks.. nak buat cerita ikut suka kita.. ahaks... Eh saya memang minat menulis, jangan tak tau, masa sekolah rendah, cita-cita nak jadi sasterawan tu.. cikgu kagum hokay, saya sorang je anak murid dia cita-cita nak jadi sasterawan.. la ni tak jadi ponnn sasterawan, tapi jadi pustakawan.. eheheh ni semua kesan dari minat membaca saya.. Eh jangan tak tau juga, saya pernah dapat tawaran belajar kat Akedemi Seni Kebangsaan duluuuu (ASWARA kini) untuk pengajian penulisan kreatif. Kalau saya terima tawaran tu dulu, dah jadi penulis skrip dah bebeh..ehehehe...

4 Komen:

Anonymous said...

setuju la dengan akak, bahawa konsert ni paling boring...

Ija

MamaLeeya on 4:11 PM said...

hahaha..igtkan akak sorang rasa cam tu...sama la kita....

ntah hapa2....tengok pun bila part iklan drama tv2...(TANGAN BAPA)...lakonan Fahrin Ahmad & Jalil Hamid...

dgn sound sistem yg hancur...heheh..naseb baik tk mengikuti dr awal

Dy on 7:42 PM said...

pehtu gimik si azri tu jatuhkan badan cam tak menjadi..tak beri impak...yg kengkonon naik firefox tu pun tah apa2 ...tak gempak pun.

Jum layan feeling2 ngan Aaron....( lakiku marah cemburu lagi pasal dok layan Aaron)

Aini Razali@ Ainor on 8:38 PM said...

akak memang ada bakat. tu sbb tak jemu2 saya baca blog akak.. sempoi je.. mana nak dapatkan novel kasih yg suci ni eh??? abis stok lak...

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino