Wednesday, April 27, 2011

Update buat syarat :-)


Maybank buat website security kan...





Tapik kan.... huduh beno pulak, nyesal aku pilih gambor periuk tu.. ala-ala feeling wanita melayu terakhir, pilih periuk sebab suka masak, tapi buruk beno rupa periuk tu.. bercalar-calar... tak ke deme leh letak pic-pic hat senonoh sikit ke... ishkkk tak kelas langsung gambo periuk ditaruknya...

Konperen.

Makcik Pnut konperen, kat Jalan Tun Razak, bapak punya tempat yang maha jammed kat kl ni. buat le jalan terbang atas, jalan bawah tanah, dok jammed lagu tu jugak. Time makcik out of office tetiba banyak pulak keja urgnet, dan SULIT. nak kena sign, terpaksa despatch bawa dokumen berseal, untuk ditandatangani ke tempat makcik berkonperen. Gila tetiba cam feeling wahhh penting gituk... padahal nan hadoooo..
Ni lari balik opis kejap siapkan keja urgent, kang lari balik ke Jalan Tun Razak. ishkk sibuk pura-pura sebok beno

Jaga berat badan budak tugasan cikgu?

Isu minggu lepas, tapi acik baru nak ulas minggu ni. Kecoh minggu lepas, pak menteri suruh cikgu jaga berat badan budak juga, haru betoi, dah cukuplah tugas cikgu, tambah lagi pulak..

Mat Jan komen dalam status dia sendiri di FB, erkkk statusnya berbunyi "ho?? jaga berat badan budak pun kerja cikgu jugak?" dan adalah beberapa pengomen mengomen, dan saya tertarik komen dia sendiri

"budak makan kat sekolah waktu rehat je. sekolah 5 hari seminggu je. budak makan kat rumah waktu tengah hari, petang, malam, tengah malam, 7 hari seminggu. mak bapak sumbat kfc, mekdonel, pizza. bila budak gemok, salah pemakanan di sekolah!"

hiks, betul beno le tu... lorat betul pak menteri kita, dok salahkan kantin sekolah..sian makcik-pakcik kantin...

erkkk sekian update buat syarat.. saya kesibukan berkursus... berkursus, bukan berkurus.. eh dak juga kursus, konperen..

8 Komen:

- GC - on 3:12 PM said...

tu sy dgn suami dok kata, awat la dlu kita makan nasik lemak p skolah tak obes pn kita. tetiba plak salahkan nasik lemak kt skolah. pdhal mak bapak yg dok jamu ntah pape

Angah on 3:44 PM said...

budak sekarang selain suka makanan segera, diaorang suka duk depan komputer main game bagai....mana tak montel.. peluh tak kluo...

1na on 3:57 PM said...

dulu2 kita PJ 2 kali seminggu. Kenapa sekarang sekali jer seminggu? Baru la budak aktif secara tak langsung.

Hehehehe

ZuNas77 on 4:18 PM said...

Kak,

kami hari2 di jalan tun razak..kasihanilah kami..hahaha..
btw, pasal issue to mmg sokong sesangat. dah takde keje lain pak menteri nih. nyampah nak baca

Pnut on 4:34 PM said...

GC-kita dulu cuti ja dari pagi sampai ptg mana lekat di rumah, pi bendang, main kat padang sekolah, main polis sentri, main tuju tin, dari pagi sampai ptg berpeluh,

Angah-budak la, dok depan laptop lawan main game online sepupu depa negeri lain-lain.. bezaaaaa

Ina-kita dulu time PJ punya sukaa.. budak la tak suka, sebab kena dok kat padang, panas la.. rimas la..over tauuu

Zue-ishkkk akak doalah jgn kena bertukar ke national library jln tun razak tu, tak sanggup rasanya...

erma on 12:53 PM said...

setuju kak pnut. gov slalu setelkn masalah dgn cadangan yg dangkal. tak pk root cause. nape tak mention lgsg psl fast food restaurant? kenapa nk dikacaunye peniaga melayu kat kantin2 sekolah n kedai2 runcit kat luar sekolah tu? bak kate MB N9, org jual bile ade permintaan. takkan kite nk haram2 kan pulak. die meniaga bg anak bini mkn. abih sekat itu ini nk suh die buat ape? merompak?

sama la jugak ngan kes eksiden bas. udahnye nk haramkan bus double decker la hape la..pasang kotak hitam la..the root cause is the driver sendiri. byk kes sbb human factor. bkn sbb jalan, bkn sebab bas. cuba la selesaikan root cause nye. driver penat sebab trip byk sbb tu cuai. buatla peraturan cthnye driver hanya boleh buat 8 jam trip je dlm sehari. itu pon tak leh pk ka??

Hayati on 8:25 PM said...

pnut, kena tengoklah sapa yang masak dan jual nasi lemak tu? Mee tu ingat elok sangat ke? Tengok pula sapa yang buat mee. malas cakap. nanti kata rasis plak.

mama3A's on 4:24 PM said...

saya pun tk setuju ckp diarg nie.. sian budak2.. kat sekolah makanan di sekat2.. tp kat luar sekolah tkder sapa monitor pun kan...

aina bila balik mesti ckp... "mama, arini tkder nasi lemak.."

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino