Sunday, August 22, 2010

Video-Ucapan seorang anak untuk maknya


Semalam entry untuk Ayah kan???
Ini hari nak share video untuk emak pulak..
i tell u..
this is really sweet giler...

Selamat Menonton..


Adik ni dunno nama dia, dari track rekod kat comment kat youtube, saya syak nama dia Luthfi, ye ke dik nama kamu tu?? kalau kot-kot kamu tersesat mai blog ni.. ni kak Pnut nak habaq kat adik.. u rock bebeh... akak syiok giler pepagi subuh layan video ni..

I cannot imagine le kalu saya emak budak.. mesti over emo giler.-giler..besalah ai kan queen drama.. Kepada emak Luthfi ni, kakak anda bertuah, anak akak hargai akak with his own way.. anyway apa nama krim jerawat yang akak rekemen kat anak akak?? leh saya simpan rekod sikit tahun lagu sure anak teruna saya pun sebok nak beli krim jerawat.

Part paling saya suka intro tu.. siap bunyi dush..dushhh bunga api..

Kepada adik Luthfi yang comei.. good luck.. dan terus jadi anak yang membanggakan mama kamu.. kekadang emak/mama/ummi/mak/ibu/mummy apa jua sebutan kita.. dia tak secara direct puji anak-anak dia secara life gitu.. tetapi berkias-kias...can curi-curi puji anak sendiri.. Cik Lela le tu.. contoh puji secara tak mau anak dia sedaq mak dia puji ialah masa dia dok bersembang dengan Mak Som, Mak Mah, Mak Siah, Mak Jah.. dia tak tau anak dia dalam ghumah dok 'bang' curi dengaq dari dalam rumah..hiks..kotla ada gossip panas leh tumpang dengaq.. dan tetiba dengaq mak-mak citer pasai anak-anak.. Mak cik komplen anak dia baloq liat.. pemalas tahap gaban.. ermmm dan-dan tu Cik Lela pun kata anak dia pun baloq liat.. mangkit tidoq bukan reti nak teruih kemaih katil.. kena bagi panahan petir pat lima das baru nak kemas katil..

Tapi ayat selitan dia tu tak tahan.. contohnya "tapi dah dia bangun tu sat gi lega sikit la, dia pegang penyapu sapu sampah, sat gi dia mop, abeh mop dia tengok ada pinggan mangkuk tak basuh, abeh dia basuh, pastu dia kalut nak masak pulak la.. tapi tu la, kena kita mengamuk dulu baru nak buat keja, dah tu buat keja pun main cincai ja.. kalau sapu sampah tu, kot depan mata hat dia nampak la.. bawah meja ka.. bawah karpet ka.. bukan dia sapu dah.." tengok Cik Lela nak puji anak, tak direct.. dak la dia nak kata.. "anak lela tak lagu tu.. dia boleh harap dah buat keja.." dia siap berkias-kias lagi.

Apa pun mak, i love you mak.. sabarlah menanti anak mak balik minggu depan no... so mulai hari ni boleh lah mak usha mana-mana port nak nak petik ulam nanti.. orang tak sabaq nak makan nasi ulam mak dengan sayoq keladi mak.. terbaekkkkk ok...

8 Komen:

ieda on 11:21 AM said...

budak ni mmg lawak...mesti syok jadi mak dia..

GaDis CoMeL on 11:51 AM said...

laaa.. macam tau2 ja. semalam pun kami tengok video budak ni kat FB. lawak dan comel kan? pastu cakap utara lak tu. tetiba jatuh cinta. haha.

eh,minggu depan kami balik kampung jugak. ingat dah dalam pala nak suh mak wat asam pedas keladi.haha. sama jugak!

Zareda Norman on 3:21 PM said...

mesti mak dia pun lawak gak sebab anak dia sangat sempoi.. hehhehe

Kak Rose on 7:15 PM said...

bertuah nya mak dia kan.... anak pandai hargai mak wpun mak garang... sempoinyer anak... celebrate moyhers day ... dush dush bunga api! sayang mak...

Pnut on 7:55 AM said...

Ieda-lawak nooo simple buat sweet sangat kan??

GC-ellllehh minggu depan pon kami balik gak... kita celen sayoq keladi sapa lagi mengancam..hahaha

Zar-hiks..orang utara lagu tu la..sempoiiii tak caya tengok abang kassim..ponnnn ponnnnnn

Kak Rose-saya pun suka part tu.. comei ja... sweet betoi budak ni..

Anonymous said...

budak nih letak kat youtube or direct bg mak dia??? mcm gila glamor jer budak nih kui...kui...kui...

aNiS tHe BumbleBee on 6:27 PM said...

hehehee..sempoi budak ni.dah la comei.tang sayoq keladi tu,haishh...xsabaqnyaa...!lagi 2minggu nk balik msia dah.pasni nak amek gambaq makanan byk2 bubuh dlm blog.mueheheheh!

GaDis CoMeL on 12:15 AM said...

haha.sebok ja kak anis.setakat buh gambaq dlm blog apa barang, kami buleh makan selalu.haha.

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino