Sunday, August 29, 2010

Sticky Mode-Iklan kerepek sampai raya


PERHATIAN!!! KEPADA YANG NAK ORDER KEREPEK, KHAMIS NI LAST SAYA TERIMA TEMPAHAN... SO SIAPA YANG NAK BOLEH SMS ATAU EMAIL SAYA SEGERA, UNTUK SAYA REKOD TEMPAHAN, KEPADA YANG DAH MENEMPAH TU, NANTILAH EMAIL SAYA UNTUK MAKLUMAN LANJUT.. TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG.. TAK SANGKA LAK HEBAT PULAK SAMBUTAN KEREPEK-KEREPEK NI...


Entry baru kat bawah ok


Kerepek-kerepek.. mari beli kerepek... terhebat di maya ini..





Boring la kan asal hari raya nak hadap kuih raya je kan?? pastu pulak kalau nak buat sendiri malas, beli, kalau beli yang murah tak sedap, tengok pun tak selera, beli mahal-mahal, pastu tetamu asyik dok mengunyah biskut mahal kita beli, mula rasa tak best, dan rasa menyesal lak hidang..eheheh

Jadi, jangan lupa sediakan kudapan 'seronok-seronok' acik sapinat menjual aneka kerepek untuk juadah anda.. rasanya jangan risau.. kompemmm sedap, sebab acik sapinat amat cerewet dalam hal pemakanan, jadi kalau acik kato sodap tu sodap la yooo..

Ape lagi order cepat sebelum terlambat, untuk kawasan dokek-dokek ni. Bangi, Serdang, Sri Kembangan, Cheras/Balakong, Kajang.. kalo order 3-4 bungkus, acik leh anto..kompem punya.. kalau order secara berkelompok.. jangan bimbang.. ada diskaun punya..don't worry... kalau nak bisnes pun dialukan-alukan..agen diperlukan anda akan diberikan harga borong punya. Harga tertera di sini ialah jualan runcit, untuk bisnes, saya akan berikan harga lebih murah dari ini, so anda boleh jual semula dengan harga runcit ini atau mark up lebih sikit, don't worry... pasti untung punya.

Modal tak perlu rasanya, just, ambil order dari kawan-kawan opis.. pastu lagi sehari dua kerepek akan sampai, bolehlah collect dulu wang, dan bila kerepek sampai bayo.. jadi kiranya anda berniaga tanpa modal, tetiba dapat untung je.. kalau sebungkus dapat untung 2 ringgit pun jadilah, sebab kalau 10 org order dah untung 20 ringgit ye dak.. 20 ringgit tu boleh beli untuk diri sendiri pulak, tu kalau untung sebungkus 2 ringgit, kalau nak up sikit leh jual balik supaya dapat untung lebih sikit pun no hal, sebab masih murah lagi harga runcit yang saya tawarkan ni, paso malam pun lagi mahei.. Kiranya anda beli kerepek percuma untuk diri sendiri..tu ehehehe siap leh bagi kat mak mertua lagi. Hero-hero yang dalam proses nak tekel heroin, apa lagi, order la pastu pegi melawat rumah bakal mertua bawa kerepek.. tapi korang jangan cari pasal, kalau emak dan pak mertua tu tak der gigi, tinggal gusi je, tapi korang gatai sangat nak bawa kerepek-kerepek ni sebagai buah tangan, kang tak pasal kene rejek, tak der sensitiviti gitu.. jadi tanya awek korang emak pak dia ada gigi tak?? kalau gigi palsu pun kira oklah masih boleh mengunyah.

So kepada rakan-rakan saya di Putrajaya, meh la jadi agen.. saya bagi harga murah kat korang.. saya emailkan list harga, korang print dan amek order sajork... sample pun ada, tapi esok je

Ada tak memana opis ada buat jualan sempena hari raya?? tolong roger, saya nak supplu kerepek la.

Student-student IPT yang berminat jadi agen amat dialukan-alukan, sebab tak payah modal beso..modal amek order je... pastu dapat untung je

32 Komen:

GaDis CoMeL on 11:11 AM said...

wahhh.. masyuk punya bisnes. kalo dekat, blh jugak jd agen nih. hihih. dah tolong jadi agen, boleh ler achik sapinat bagi duit raya, ye dok? hihihi.

zareda said...

kerepek bawang tu nampak sodap...

Pnut on 2:40 PM said...

GC-boleh tempah untuk majlis kenduri gak..kami buat pakej, siap packing, murah sajork... harga bermula dari seringgit satu... nanti akak tunjuk sample..leh order dari sekarang..ehehehe

Zar-yes kerepek bawang dia memang sedap, nipis dan rangup..bebudak opis ni dah rasa, semua pakat suka.. kerepek perisa jagung tu pon sodap...

Anonymous said...

Kalau kami yg kat jauh nie camner nak jadi agent....

Pnut on 9:20 AM said...

Anon-alahai dinda, kalau jauh tak dapek la, sebab kos pos pun mahai gak... kang penat berniaga, untungnya tidak seberapa.

amsy said...

akak ..sy cm minat ngan barang niaga baru ni..hehehe...

Pnut on 3:40 PM said...

Amsy-email akak, akak bagi harga borong kat awak..

N said...

Kak Pnut, ni entry sticky mode sampai hari raya ke? Sebab tengok tajuk tu, ada kurang paham sikit...hehe

N UK =)

Pnut on 7:41 AM said...

ya N,
iklan ni dok sampai dekat nak raya..eheheh entry-entry baru kat bawah sinun...

DRaqil on 3:53 PM said...

akak...saya customer lame akak...eh nak bli la kepek2 tuh. camne nk oerder? email yg mane?

ni list dia.
kepek ubi masin biasa 1 kg
kepek ubi masin jagung 500 g
kepek bawang 1 kg
kuih gunting ikan bilis 500 g
kepek keledek 500g

oh...akak bole hantar ke upm serdangkan? beli bnyk ni ader diskaun tak?. hehe. nanti bawa sampel skali bole bg kwn rase. smoga murah rezeki akak. eh bila dapat? tak sabar lak nk mkn.
ni email saya: fiza102743@yahoo.com

N said...

Ohhhh gitu. Lupa nak check bawah2. Ingatkan Kak Pnut stop blogging sebulan...hahaha...kussss semangat!!!

Pnut on 7:39 AM said...

DRaqil-okeh akak emailkan pada awak ek..Insya-Allah, ada diskaun..dun worry

N-eheheh blogger tegar ni payah sikit nak stop-stop blogging

ladybird_201 said...

Ala..kak pnut nk gak rs kerepek akak..adik kak yg dok sp tu x jd egen ke? saya dok belah utara ni..kt png..

sahromnasrudin on 11:18 AM said...

salam ziarah di awal ramadhan..tgk kerepek tue cam sedap..nak orde kat ne??

Anonymous said...

hai..baru terbaca nih..saya nyza kat ampang..macam minat lak nak jadi agen..leh ke??leh tak emailkan detail n camne nak jadi agen..

nyza_ali@yahoo.com

Pnut on 2:45 PM said...

ladybird-adik akak tak jadi agen la..sorriii


Sahrom-nak order kat sini je pun boleh, nak email pon boleh, email akak senagingat@yahoo.com

Nyza-akak akan email jap lg

abanglong on 4:36 PM said...

salam kak..

nak tanya, packing dia camana ?plastik ka dalam bekas bulat tu ?


mekasih

Pnut on 9:46 AM said...

Abang Long-dalam plastik...

Anonymous said...

salam..
kak, kalo sy nk beli tp sy duk klantan..
akak tlg pos kan kt klantan bole x?
byrn pos bape ek
tq =))

Pnut on 6:53 PM said...

Anon-kerepek ni tak pos la...kang hancur pulak.. sayang sampai kat orang order tinggal serdak je..

Anonymous said...

alamak....xpos ea..
nk nk jugek..
hehehe..
xper la..tq kak.. : ))

Anonymous said...

kak...kepek ubi perasa cheese ada tak?

Pnut on 2:16 PM said...

kerepek ubi perisa cheese tak do le..

Anonymous said...

akak..heheh
slmt berbuke..~~
: ))
(@_@)

NISREEFA on 3:25 PM said...

kak, saya nak berkenan ngan kerepek bawang tue?? Saya nak beli 3 kilo.. Saya keje kat Parcel A, JPM.. nie email saya.. iyr1101@yahoo.com

MaMa DhiYYa on 4:17 PM said...

tak kiree nak komen gak walau takde segetik( ntah dpt dr kamus mana ntah) pun kaitan ngan kerepek2 tersebut hehehe..

Makkkk!!!!
tekujat sangat2 k.pnut yg glamour.. yg gebu lagi harum masyhur tuh komen kat blog kiter.. kusssemengat..
;p hehehehe

Ameen...terima kasih bebanyak coz doakan kita.. terharu rasanya =p

hopefully kali nih baby dpt full term w'laupon doc ckp prepare utk induce on 32-34 weekss ..apapun harap yg terbaek n baby sihat ameennn

Anonymous said...

salam akak pnut..saya dari putrajaya je..kat opis xde org jual kerepek lagi rasanya...berminat la nak jd agen..cmne boleh saya jadi agen ye?

email saya rai :raikonah@gmail.com

Pnut on 11:13 AM said...

salam raikonah-alahaiii hari ni last akak amek tempahan, yang sedia ada ni pun leh tahan gak tempahannya... nanti akak email awak ek..
kita bincang kat email

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site ceritapnut.blogspot.com
Is this possible?

Anonymous said...

Salam Pnut...selamat bposa... sya dok Kota kinabalu, klu tergoda nak odar camana? Bleh pos dak? Itu krepek bwg sgt mengguda atiku...

Makmi

Pnut on 10:31 AM said...

Makmi-alahai darling.. jauh ler saya nak pos, kang dah sampai tinggal serdak saje..tak gamak nak kasi orang dah tinggal serdak..

1Rose on 2:59 PM said...

Salam... kalau sy nak order kerepek cik pnut masih boleh tak? Sy nak kerepek keledek ungu 3kg & kerepek ubi BBQ 3 kg. Boleh diskaun tak? Sy tinggal di Tmn U blakang UKM, boleh hantar @ sy boleh pick up dkt stesen komuter UKM? Apa2x boleh sms sy, 012-3256398

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino