Tuesday, July 27, 2010

Dah beli baju raya dahhh over occay


Ok, kami ke Jusco Cheras Selatan di Ahad nan silam, sebab nak beli dan belah baju raya bebudak ni. Dah poser nanti, koser la acik sapinat anak beranak nak bersesak beli baju raya. Kali ini baju raya mama belanja, sebab babah kena simpan duit hujung tahun karang road tax keter mati dia nak renew insurans keter bagai, sorry la mama nak share-share, walaupun keter tu saya belasah hari-hari.. haha kata tanggungjawab suami kan?? Pastu dia juga kena simpan duit sebab nanti balik raya kan.. duit minyak, tol semua..ishkkk banyak tu, baik saya beli baju raya bebudak ni leh pilih yang murah-murah.. jimat.. jimat... kedekut.. kedekut.. kedekut.. ahahaha, suami isteri kan..kenalah give and take.. tapi sokmo i take je, give tak der banyak mana, boleh?? ape nak buat, gaji bila dah tolak hutang keliling pinggang, tinggal kais pagi makan pagi je la, jadi kena belanja berhemah ye adik-adik.

Ni nama je saya belanja, tapi percayalah sikit hari lagi, buat muka sememeh ngendeng minta saploh henget, dua poloh henget.. gitulah sampai nak tunggu gaji berikutnya.

Mula-mula kami round dalam Jusco tu cari baju anak dara kecik ni, tapi entah, takder pulak yang lawa dan acik berkenan, biasa-biasa je. baik beli baju online lagi lawa..ehhehe

Pastu pegi masuk ke World of Cartoon, memang lelawa, tapi kedekut nak mampos, diskaun 10 jek.. ada baju saya berkenan, top saje tau, baju jenis blouse mmg cute, tp reganya RM69.90, tolak 10% tetappp mahai, tak mo la.. kejap je budak ni pakai, pastu karang dah senteng, tak cun la.. kalau diskaun 50% mau la beli. lain la pak dia bayar, saya amek je la, bila emaknya nak bayo kena berkira.. ingat prinsip tadi?? yaaa betull kedekut occay.

Si adik teruja giler masuk World of Cartoon, berlari dan jerit.. mama..mama.. POHHHH (POOH) mama...mama... IKey.....(mickey) mamaaaaaa...maaa pooohhh itu je la dia ulang-ulang... belek kotak ada kartun-kartun kat playhouse disney tu kan..teruja sungguh dia. Mujur tak ngamuk cari DIBO gemok dia. Last kena kendong ngan bibik sebab keadaan tidak terkawal.
Pastu tu takder berkenan, beli kasut raya si abang je, budak ni baik occay, itu hari beli kasut crocs paso malam, dengan syarat nanti raya takder kasut, ni saya nak beli pun tak mo, sebab katanya itu hari kata tak yah beli kasut, ishkk suci pulak ko ye bang.. sekali saya cakap, taper la.. ni beli lagi untuk raya... tu diaaaa laju je dia pilih, pastu siap bisik kat dia (bang ko beli yang ada tanda bulat merah atau ungu tau, (merah-diskaun 70%, ungun diskaun 50%) hahahah ingat prinsip tadi??? kedekut ok...
Cube teka yang mana jadi pilihan dia, saya suka yang kasut dia pakai kat kaki kiri dia tu, (korang tgk gmbr ni kasut yang belah kanan kita dalam gambar ni) siap buat ayat cantek.. lawa bang kasut ni mata Jaden Smith... stylo beb.. dia dok nak kasut kaler hitam tu, sambil cakap tu saya saiko dia, kasut hitam ni bangla je pakai bang.tak main le bang.. sekalikk amek koo budak promoter kasut tu selak kaki seluar dia, "kak..saya pun pakai kasut ni kak, sampai hati akak," alamakkk rasa macam nak transform jadi kekura. time-time gini leh sorokkan muka dalam kulit. punya longkang sungguh mulut emak budak gebu ni... hahah tapi adik tu cakap sambil gelak-gelak, siap eksen lak tu, "tak pe kak, esok saya tukar kasut lain, kami leh cilok je kasut ni," wahhh aku report kat boss ko kang... hiks..

Teka mana kasut dia pilihhh....
....
...
.....
...
....
...
.....
.....
...
.....
...
....
...
.....
...
..
....
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
.......
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
...
....
...
.....
...
nah hambek, lain dari dua-dua kasut tu... sebab budak tu siap bukak resit dah, tetiba saya nampak kasut ni cam lawo.. (paling pentinggg lebihhh murah ok?? ingat lagi??? kedekut ok...) kalau kasut tadi reganya RM119, diskaun 50%, kira sendiri la berapa kan, acik bengap sikit dengan angka. Yang ni reganya RM79.90, pastu diskaun 50% juga, wahhh jimat.. eheheh dan dia pun suka sangat...


ni ntah bila dia snap pic dia pakai kasut ni dalam bilik tah, tima nak upload gambar tadi baru nampak ada pic ni...

ishkk ape nak baut kejakunan emak dia sentiasa menular dalam diri anak-anak.. (Alesya jakun masuk World of Cartoon kan, pastu masa balik rumah test-test baju raya dia, boleh tak mau bukak)

tengok...emak dia pun over, beli kasut RM10 kat paso malam pun over amek gambar letak kat blog.. bukan apa beb, gua rasa macam kasut ni ok dah, cuma apesal umat cipta kasut ni mesti nak letak blink-blink diamond beso tu kat kasut tu, buruk ok??


tapi ada gak orang cam saya beli, tak der taste langsung.. hahaha dulik ape, ni kasut getah ok, acik pakai dok dalam opis je, senang pegi toilet, pastu nak amek wuduk pun leh bawak sekali, tak main le pakai selipar jepun pegi amek wuduk, at least standard sikit pakai kasut ada blink-blink.. nampak kelas sikit. Kalau-kalau terlupa, terpakai kasut ni balik rumah dan pegi Alamanda pun tak la nampak koman sangat. Hahaha, aksi-aksi over anak-anak ni tak boleh dipersalahkan sangat, maklumlah genetik gedik tu menurun.

Ok..lastttt ni tengok ni, anak manja babah ni.. gile manja ok.. tak der can le omaknya nak manja-manja feeling princess hati babah.. anak dara kecik ni dah take over.. ni le aksi dia kalau pak dia ada kat umah.. baru makcik pnut tinggi sore sikit, buat-buat nak cubit dia, tengok dia punya drama... overrrrr!!! Sentap, muncung... lentok-lentik lembikkan badan dia ngendeng kat pak dia..

Kenalah pak dia yang over juga, dengan emaknya bukan dia reti memujuk, kalau kena kat anak dia.... kemain pujuk.. jelesssssss occaaayy!!! ai isteri terabai...

Eh citer shopping tadi tak abeh kan?? macam tergantung camtu je?? ape kesudahannya?? hahaha.. bengong pnut.. kalau tak sambung aci dak?? hiks, jgn mare...

Ok..ok..acik baik hati, kita sambung ok.. selesai beli kasut si abang, saya suruh pakcik gebu pegi beratur membayo, hahaha jimat masa beb, sebenarnya koser nak beratur, panjang Q dia occay kami turun ke bawah, men's dept. nak carikan seluar raya si abang, oh ya si abang dah makin gebu, jadi tak main le beli seluar kanak-kanak, kena cari seluar dewasa size S or M. Turun je k bawah, dapat selai seluar tajuk forest kot, seluar tiga suku saya kata, eheheh tpi oklah, masih ada poket-poket, ada gambar keter drift, masyuk juga dengan jiwa kekanak dia. Pastu baru nampak kat bawah ni ada jual baju budak-budak juga, lagi banyak dari kat atas, lelawa lak tu, terus sambar itu, ini, untuk anak dara, memang lawa gile gown, skirt, seluar, blouse sweeettt dan comei je.. Poney ada, powerpuff girls ada, memacam le.. so tunggu anak dara ai melaram di hari raya nanti.. semuanya diskaun 50%, jimat ok... ingat kata kuncinya.. KEDEKUT... hahahah

oklah entry ini pun tamat..
sekian.

9 Komen:

Nurul on 12:06 PM said...

uh..jusco eh kak pnat? jusco eh? nanti nak gida2 cik abang I bawak gi jusco plak la..rituh dah shopping baju raya kat the store..ngehngehngeh

Amy Z! on 12:10 PM said...

hovernya diva ni. belom poser dah soping raya.. haha.

ai pun nak soping jugak la. hahah.

Zareda Norman on 12:36 PM said...

wah kelas ko nokss shopping di jusco, zar sopping di warehous sale aje.. hihiihhi tapi tetap berjenama jugak.. *giler nak riak jugak ni*

GADIS COMEL on 1:32 PM said...

acik sapinat, perkataan 'kedekut' tu telah di ulang sebanyak 58 kali dalam 1 entri. hebat noh!haha. kaum ibu2 semua, buleh tiru acik sapinat berjimat cermat untuk beli keperluan raya ye.

makdara TERDIVA on 2:23 PM said...

pergh!! tips KEDEKUT ni mmg akan ku ingat time nak soping raya nnti..makacih acik sapinat :)

Pnut on 2:54 PM said...

Nurul-ye jusco best sikit, idak le mahai beno membeli time diskaun ye dak..ehehe

Amyz-eh ko pun dah ada anak, jadi jangan ragu-ragu membeli keperluan raya, anak adalah alasan terbaek..

Zar-korang ni jangkit riak dari sapa gamaknya... ishkkk tak baik nakkkk

GC-alaaa baru 58 kali ke?? target 5800 kali... banyak lagi nak kena sebut nih..hahaha

Mak dara paling diva-wahh ada lagi orang diva dari aiii ekk..eheheheh tak aci nih.. hehe tips kedekut kena ikuti..

ieda on 4:25 PM said...

pnut...bukan kedekut..JIMAT..
budak2 ni pun sama..sebelum keluar rumah saya dah pesan..baju sorang berapa..seluar berapa..sehelai baju tak boleh lebih dr harga berapa..memusing la depa dlm department tu dok pilih sendiri..
tapi yg selalu buat spoil abah depa la..taste tinggi..takmo yg murah2..sakit jiwa betoi kalau p shopping dgn dia.

AuntieYan on 11:54 AM said...

Salam P-Nut,

Sejak sekian lama Kak Yan langsung tak kisah pasai baju raya untuk sendiri.Baju anak-anak je yang dipikirkan. Tapi, tahun ni macam baguih je...bebudak 3 ekor tu, semua akan beli baju guna duit sendiri, maklumlah semua dah berwang!!
He!...he!..tahun ni, makcik kena beli baju rayalah gayanya. :-)

Anonymous said...

Nice dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino