Wednesday, May 05, 2010

Entry tader motip


Tetiba kannnn acik rasa tak berapa best dah nak nulih blog...
sebab makin hari makin ramai membaca.. idakle sampai beribu-riban sehari, sejanggut jagung je yang masyuk acik rase macam tak berapa privacy dah... nengok banner kami anak beranak kat atas pun dah tuko letak gambar tah hapa je ajid boh. Janji ngan kak dia ni nak buat banner lain nanti, akak tuntut ajid, ko ganti banner lawo tau.. Maleh dah letak pic anak beranak kat situ. Komen-komen kat blog orang pun cam tanak guna ID blogger ni, naperlah blogspot ni cap ayam sangat, takder komen macam haloscan tu, nak sign kena id-id bagai... kaput la.. bila letak id kita pastu org tu klik-orang ni klik, masuk dan jumpa blog kita. Saper hok kejar nuffnang income tu mmg syiok la hits tinggi je manjang... acik dulu pun gediks gak camtu, lelama raso macam ampeh je semua tu... tulis je sebab kita hendak menulis blog, bukan menulis blog sebab nak kejar income nuffnang, bila terlalu mengejar hits, mengejar income tu, kita akan menulis tah hapa-hapa.. ni kata kat diri sendiri juga sebenarnya, padan muka sendiri, kutuk diri sendiri. Ade acik kesah??

Radio
naper lah sekarang ni dengar radio tak syok macam dolu-dolu.. masa zaman kudsia kahar dan gary thanesan kat radio muzik, zaman radio era belum wujud. Zaman Adywati, Nasa, Din Beramboi kat THR, syok layan radio masa tu, sekarang udahle banyak beno iklan, pastu DJ nya tahap sengal cam batang tebu, kalau batang tebu best gak, leh gelek ngan mesin tebu pastu buat jus tebu dan minum.. eh apsal air tebu orang tak panggil jus tebu ek? Dalam kereta tu acik asek la tukar kejap cenel tu kejap cenel ni, masuk opis, acik dengar radio kat buluhberi acik. sama gak, kejap tukar sana sini. Biasa acik jarang tukar cenel bila Aby Fana kat Sinar jam 10-2ptg, mmg best. Selamba dan kelakar. Lelain pun propa la..

Radio Era tu udahlah tak berapa orang nak dengo, dj pulak, si Ady, Burn dan Dina, Hazab mak dengar occay. Apelah management Era ni, redha gamaknya rating depa menjunam.. Tapi semalam terdengar Didi Alias kat Era, macam ok gak.. guna kena cari gandingan yang mantap sikit, tak sesuai la dengan Ady, Burn yang skema tu atau Dina yang suka gelak mengilai macam pontianak tercekik tempoyak. Maafkan akak dina, i cannot go la with u i feel i don like u la... oh plissss i cannot laa...

Si Abang
Ok masuk cerita bab si abang, semalam kan dia masuk action song, team dia kalah la beb... tapi tengah fikir gak kalah pun camner emak dia nak riak ni...

...........
.........
.......................
................
...........
.........
.......................
................
...........
.........
.......................
................
...........
.........
.......................
................
...........
.........
.......................
................

Oklah riak camni, daripada banyak sekolah masuk bertanding tu, mereka berjaya mendapat tempat ke4, dan walaupun bajet mereka menyertai pertandingan itu seciput, tetapi semangat mereka kuat. hahaha kamu jangan tanya, entah-entah ada 5 sekolah je bertanding, hiks..tp acik rasa semua sekolah daerah Putrajaya ni, adalah 10 sekolah gak kot. matilah meks kalau cikgu sekolah dia baca blog ni.

ok..tetiba rasa nak stop tulis dah..maka sekian dulu. main tamat cam ni je acik ek??

tata.

ni contoh orang terasa dia macam desperate update blog, pastu dia tak tau apa dia nak cerita, pastu dia merepek sorang-sorang ginilah contohnya ye tuan-tuan dan puan-puan

14 Komen:

Zareda Norman on 10:35 AM said...

pinut

ni mesti sindrom orang nak pi holiday naik kapal terobang ni.. ehhehheh.. jadilah asalkan blog updet..

Pnut on 10:43 AM said...

alamak zar, cemana leh faham ni??? kagumnya...

Kauthar on 10:49 AM said...

hihihi..i suke la ngan komen kak zareda itu..

saya pun sependapat jugak dgn akak pasal radio skarang nih..dulu2 zaman belajar malam2 wajib dengar radio muzik ke..thr ke..(masa tu ERA baru lg)mmg best sgt masa tu..DJ dia pun tak merepek meraban mcm skang ni..

la ni dengaq radio kat dlm kereta je..terpaksa la kan..sampai satu tahap tu taktau nak tekan channel mana satu..paling sakit ati iklan berjela2..topik DJ ntah apa2..kadang2 tu topik 'recycle' lg sakit ati..

teringat pulak kat arwah Din Beramboi..walaupun merapu, ada sesuatu dengan arwah yang boleh menceriakan hari2 ku :(

ieda on 11:05 AM said...

pasal radio tu kan...saya pun tak gemar dgn DJ2 baru ni..suara tak best..sembang ntah apa2.
la ni saya boleh dgr sinar jer sb lagu zaman dulu2 sikit..tak serabut kepala.

baper ari g nak naik belon??mesti dok buat countdown tu..hahaha

Hayati on 11:18 AM said...

tak pa, tak leh riak banyak, riak sikit. Menang tak menang, peduli apa. janji anak kita masuk juga. Anak orang, dapat?Anak kita terpilih tu...

Sesetengah orang mungkin tak suka bila dengar mak-mak cerita tentang kebanggaan terhadap anak-anak masing-masing tapi sebagai seorang ibu kyati faham dan terima seadanya bila mak-mak cerita tentang kelebihan anak-anak sebab siapa lagi nak berbangga kecuali emkanya. Bangga dengan kebaikan tak apa pnut, jangan anak buat jahat pun bangga juga, sudeh...

Anak-anak kak yati bukan jenis suka bercakap dan bukan pun menonjol kat sekolah tapi kak yati juga bangga sebab mereka jenis dengar cakap.seronok kyati dengar anak orang masuk aktiviti macam-macam. Tak apa lah, tumpang bangga juga dengan anak pnut ni...

kak ina kl on 11:29 AM said...

wah nak gi jejalan ek pnut..bestnya gi jalan naik kapal terbang..

Saliza on 12:15 PM said...

Pnut,

pasal pertandingan tu kan, tak pelik sangat kalau kalah sebab kadang2 ada faktor2 luar yg menjdkan kalah.

Hakim tu semua manusia biasa, kadang2 ada bias nya lebih.

Mcm bdk sekolah sy yg masuk pertandingan bercerita semalam, lancar dan hafal ceritanya. tp dpt nombor 4, yg terlupa cerita boleh dpt no. 2. Abih tu camno?

FAD ARIFFIN on 1:18 PM said...

ni dah tentu hati dah sampai sabah jasad jer masih tertinggal kat sini kot? hehehe... anyway, have a nice trip kak pnut!~

Pnut on 2:20 PM said...

Kauthar-ya betul, zaman kita membesar dulu ada radio muzik ja..kira dah best abeh dah masa tu..eheheh

Ieda-ya kami pun layan sinar, memalam kalau sambil buat kek, layan lagu-lagu jiwang beb..teringat masa muda..ehehe

Kak Yati-betui tu kak, saya lagi syok dengar anak-anak kak yati dengar kata..udahlah hensem pulak tu..opssss itu lain cerita..

Kak Ina-eheheh lps ni tatau pulak nak peginya bila dah..tambag kapal terbang pun dah mahal...

Saliza-ya betul tu, kekadang budak tu cute ke hape terus menang, tapi kalau huduh terus tak menang adoiii

Fad-wahh tepat sekali firasat anda terhadap saya..hiks...

My Life My Journey.. on 5:53 PM said...

Pnut,
Apa2 je la labuuu, apa jua kdn Pnut tulis, sengal ka apa ka semuanya menghiburkan, kalau bc blog Pnut tak sengeh mmg tak sah ler... U mmg best, selamba sgt2, blog paling best abad ini, sapa2 yg dengki2 tu bolayan jer..:)

suesofieyya@mesir on 7:08 PM said...

Sukalah layan part sengal mcm batang tebu tu..mcm2 lah achik pnut nie..tp betoilahkan dok dngr radio online malaysia kt mesir ni ntah apa2.DJ asyik gelak ngilai memanjang..

pasai anak2 tu bagus per dok canang..tk kisahlah apa org nk kata yg penting kita tulis ikhlas.Brovo buat najmi.

AuntieYan on 9:45 AM said...

Salam P-Nut,

Ya betul....gamaknya kita ni dah lama beno beblog..dah naik bosan...tengok saja blog Kak Yan,....malasnya nak up-date, nak ikutkan ada berbagai event yang berlaku setiap hari yang boleh dijadikan entry,tapi, hampeh!...malehnyaaaa nak blogkan...idak macam dulu...hari-hari nak buat entry tak kira suka atau duka...
La ni rajin baca blog je..he!..he!

peej on 1:49 AM said...

hi salam singgah,
pija pun suka dengar radio zaman dulu2. sampai tak tido. dengar pakai radio tapi pakai earphone.
paling best dulu THR. esp pukul berapa pagi ada arwah din beramboi ngan aby fana tu. seriosu best sampai tergelak2 melampau. sekarang radio tak best kan. :|

eha on 8:35 AM said...

Salam P-nut,
tergelak saya pepagi baca n3 entry ni...

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino