Tuesday, April 20, 2010

Fafau bertudung?? dan kenangan mengusik jiwa


Hari tu saya balik kampung kan... pastu kan... saya lalu kat depan jalan utama kat Sungai Petani ni, saya nampak billboard ni tepi jalan, sweet.. iklan dalam JAWI dan Fafau bertudung la..comeiii kata seorang kawan di Kelantan, di sana, billboard pun, aweks-aweks kena bertudung..




Kedah kan dibawah pemerintahan kerajaan PAS, saya rasa Kedah belum lagi kuatkuasa iklan billboard mesti bertudung, tapi ini inisiatif HOTFM sendiri, rasanya. tahniah.. saya sukeeeee..

Kat FB, sebok je kengkawan haku upload pic masa muda belia kami.. hiks..semua selim-selim kurus keding je, gila keji punya kurus kengkawan aku.. Jan kata dia besaq sikit dari kecik Nazim masa tu (kecik lelaki paling kurus keding dalam batch kami)

Peminat abang TEPAK SIREH yang FB cecah beribu dah tu...cube korang tengok abang tepak korang selim melim masa ni..hiks.. cube cari mana satu dia...

-jawapan-abag tepak berdiri dua dari kanan..


Ni masa sehari sebelum konvo rasanya, ada reherseal, sempat kami berkumpul dan bergambar, saya edar kad jemputan kawen masa ni, sebab dua hari lepas konvo acik nikah occay...

abang tepak duduk dibawah dengan macho..


erkkkkk...erkkkk acik pun cute ek dulu..patut pakcik gebu suka....

tapi naper sekarang aku kembang??? kalau pun sudah dapat berat anak dara dulu, tp kembang juga?? moskil disitu.

pompuan bajet lawa posing skeman, maklumlah pic nak kasi boipren..ahaks...


Sekian, dari pompuan gemuk anak dua... huh bila tah aku nak kurus, dalam mimpi pun tak pernah kurus, haru...

16 Komen:

Angah on 10:57 AM said...

tak pe le gemuk pun anak dah dua..huhuhuhu aye yang tak beranak ni pon montel semacam...persoalan yang sama 'bila nak kurus balik ni..'

Maria on 11:17 AM said...

pompuan gemuk anak dua..

kelakar la ayat ni pnut...tak kisah la gemuk ke kurus ke keding ke apa ke..janji hidup sempurna aman bahagia dan dirahmati Allah..

amin

mrs.hanibunny on 11:56 AM said...

kak pnut lagi cun la gemuk... kurus tak cun! pukulan anak dua... tak pa pak cik gebu suke... heheh kan kan kan

tulip on 12:46 PM said...

lawa dah ni kak. yg penting husband suka.

heart by heart.... on 1:33 PM said...

hehehe...gambO nk kasik kat boipren mesti kite kasik yang lawa2 kan..nape erk...hehehe...

tasha rasa dah ok dah skrg nie wenco, kalau wenco kurus nnti, mesti xcute..percayalah......................... ;)

heart by heart.... on 1:33 PM said...
This comment has been removed by the author.
Pnut on 2:17 PM said...

Angah-eheheh soalan tu ntah bile dapat jawapannya...

ya-betul kurus lawa pun kalo tak bahagia tak guna gak ek..artis-artis tu cun melecun kawin tak bahagia juga ek...

Cida-eheheh pompuan chub mesti comei

tulip-ermm hubby lagilah, bukan sokong kita diet, lagi dok suruh makan adalah..grrrrrrrrr

Tasha-eheheh nak kurus sikit je bukan nak kurus banyak..ehehehe

AuntieYan on 3:28 PM said...

Salam P-Nut,

Cakap pasal nak kurus ni, Kak Yan dah naik fed-up dengan diri sendiri...makin lama, makin gemok. Bila dah gemok, maka makin malas jadinya....tah bila nak kurus :-(

Eh?...P-Nut idak le beso mana pun (yg. pakai baju kurung biru tu)

Memang betul, lama sungguh kita tak jumpa. Last sekali masa Kak Yan pi majlis rumah P-Nut tu...rindu tauuu!

Hayati on 7:41 PM said...

pnut, kak yati ni masa anak dara ada la dalam paling tinggi 46kg. Bila dah mengandung, naik 10kg tak turun-turun, 3 x mangandung, 30 kg. Hubby kak yati ni pula kalau nak makan,dia galakkan dan kalau nak kurus pun sama juga, dia galakkan. Kadang-kadang kak yati confuse. Nanti ya pnut, la ni kak yati sedang usahakan ikhtiar terakhir sebab umur pun dah banyak, so kena juga bagi turun sikit berat badan ni. InsyaAllah, kalau berjaya within 3 bulan ni, nanti kak yati bagi tau pnut. ok.

Kak Aidah on 9:30 PM said...

Salam Pnut,

pada akak rupa paras tak jadi ukuran janji hubby sayang kita seikhlas hati dan bertanggungjawab ngan anak2. Ada org jaga badan jaga rupa pun hubby lari gak

zareda said...

pinut

zar pun dah berisi balik ni huhuu kena diet balik tapi tak moh kurus macam zaman anak dara dulu, kurus kering, nak kurus gebu gebu sikit.. mantopppssss gitu.. muahahaha

Pnut on 10:18 PM said...

AY-baju biru tu gambo lama..uhuhuh

Kak Yati-saber menanti saya ni..eheheh jgn lupa roger tau

Kak Aidah-betullll cam artis kita ler... cun melecun cerai berai gak..

Zar-mantopsssss itu perlu dalam rumah tangga..eeeheheh

Angah on 11:11 AM said...

Ala Kak Pnut..

Kurus2 derang pandai ke buat kek? kurus2 derang larat ke kayuh 70-80km satu sesi?
Kurus2 derang perangai molek ke?

Antara beberapa soklan untuk memujuk diri nih..haha

Tapi kan better kita fokus pada banyak lagi kelebihan yang kita ada daripada satu kekurangan fizikal tu kan...
p/s : banyak plak angah kat internet ni kan hehe

My Life My Journey.. on 9:13 PM said...

Pnut,
Gemuk tak pa, tak usik sesapa malah byk menceriakan hati2 insan d luar sana dgn celoteh yg amat genuine.. terima kasih byk2.. :)

Pnut on 10:26 AM said...

Angah-bagus ayat memujuk diri sendiri.. motiavasi sikit..ehehehe

Fa-time kasih atas sokongan... :-)

Pnut on 10:27 AM said...

Angah-bagus ayat memujuk diri sendiri.. motiavasi sikit..ehehehe

Fa-time kasih atas sokongan... :-)

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino