Wednesday, April 28, 2010

Alesya @ Swimming Pool


Ermm nak citer ape ek?? nak citer bab mekap, acik hagham tak mekap, takat ada bedak muka cap silkygirl yang beli kat mydin harga RM29.90 sajork, dan lipstik cap mebeline Rm berapa ringgit dah beli setahun yang lepas, tu pun pakai sekali je pagi sbl pegi keja, pastu dan makan terhakis, mampuih aku tak tonyoh dah. Beli pun sebab rasa cam lawa Siti Nurhalija pakai, tetiba nak lawa cam siti, tak sedar diri badan cap badak. Cemana nak jana pendapatan melalui blog juta-juta kalau tak der entry fesyen, entry mekap. taper bedah-bedah sekalain..acik citer pasal anak acik je la...

kata ada anak kannn so ape lagi..show off la... gila punya berlagak ada anak dua pun nak show off berlagak.. ehh blog acik kannnn... suke acik le... syok ooo berlagak... tak caye cube...kompem best.

taddaaaaa alesya's first touch, ambek ko..pintu utama kekdahnya dia welcome orang mai umah dia..

hasil seni yang tiada nilainya.. dikkk ko jangan buat selalu nooo semput mama tau...

Muke tak bersalah...


dan-dan ajar guna pen dan kertas.. eheheh takot hasil seni ke dinding lagi..



Dan minggu lepas, for the first time, bawa Alesya ke swimming pool, eheheh sebelah rumah acik je..jiran acik yang best tu.. bebudak berdua ni gayanya macam ada dua rumah je, alesya tu kalau takder di rumah kami, ke sana di bawa bibik mereka melepak bersantai di sana, sampaikan ayahanda jiran kami pun dia panggil atuk dan merasa macam orang tu atuk dia, siap manja-manja mengada, dengan orang lain tak mau, nak atuk je. Najmi pun sama, kalau atuknya datang, terjun tiruk la dalam kolam sama atuknya. Jadi Kak Zah, kolam renangmu kolam renangku jua..ehehehe


First time main air..sukanya dia.. yes first time, masa kami duk hotel ke, memang takkan bawa dia masuk swimming pool, tambah pulak dengan segala neka virus sorry saya tak sanggup... dulu Najmi kecik, anak pertama katakan, excited bagi anak mandi kolam bagai.. balik dari hotel, terus admit pantai medical sebab kena virus coxackie, merasalah berkampung halaman di hospital berhari-hari, dan dicucuk dengan segala neka ubat dan antibiotik budak tu, cukup,sorry takkan berulang, dengan izin Allah Taala, tu sebab nengok orang bawa baby-baby masuk kolam risau acik.. tak takut air tercemar ke?? omputih selamba je kan?? ke air nak negara omputih tu hari-hari dia letak ubat anti kuman dalam air?? ehehh


Nampak tu?? bibik salah pakaikan baju, nampak ketet tetek anak ai occay.. eheheh mama pun tak perasan..


ha baru betul yang terdedah tu patutnya belah belakang..ahahah mana acik tau. seumur hidup haku tak pernah pakai baju renang, kalau acik pakai, mau gempa bumi gamaknya bumi pun gelak..eheheh


kesimpulan, bebudak memang suka air.. Buat jiranku Kak Zah dan Raja, tunggu bila acik terror berenang kita lumba renang.. hahaha baru kak zah ajar terapung pun haku manjang panik, lagi nak eksen.. Najmi pun dah terrer berenang, omaknya tak pass lagik.

Komplen
orang selalu kutuk orang gomen kan?? kata itu ini..kamon... sebenonya bukan gomen je.. mentaliti manusia tu sendiri la beb. Semalam saya berurusan dengan syarikat swasta, lagi teruk kualiti service mereka adalah, cemana org gomen je asyik kena hentam, sabar jo la... pastu tengahari semalam acik pgi Parkson Putrajaya ni yang salenya sepanjang tahun..ye betul, tak caya bulan ni kamu datang tgk ada sale, bulan depan datang, sale lagi.. bulan lagi satu sale juga.. bukan Year End Sale tapi Whole year sale.. acikk pegi Parkson tu sebab nak tukarkan baju Alesya, acik ada beli jenama KIKO yang sale 50%, gaun itu size XXL, nampak cam muat ngan alesya, tp rupanya agak besar, so nak tukar ke size L sajork, akak sampai jam 1tghari, sorang awek booth sebelah KIKO tu Pigeon, kata amoi KIKO tu takder, keluar makan, bih tu akak cakap, akak nak tukar baju ni je, dah tanya kaunter, kaunter kata terus pegi ke booth je, tapi awek Pigeon ni kata kena tunggu amoi KIKO datang. Wahhhh acik kan memang bab ini agak kurang sabar acik cakap "Dik, akak cuma nak tukar je, dari size ni ke size lain, tu je, kenapa perlu amoi tu ada? ada benda kena sain ke? kena rekod ke?" kata dia, tak la... cuma seeloknya dia ada, eh hellloo amoi tu keluar makan sejam, koser la sejam acik nak tunggu dia, acik cakap, buang masa la saya tunggu dia, saya dah tanya kaunter, kaunter kata boleh tukar terus kat sini je. tunjuk resit je.

Pastu acik cakap tak kira, saya nak tukar juga, nanti awak inform dia. Dia pun kata oklah akak tukarlah, hahaha sekalik hambek koooo tader size lain, cuma tinggal xxl sajork..ishkk saper la beli..sehari sebelum tu akak beli masih ada dua tiga size lagi.. yang tinggal gaun kaler kuning air je ada size lain, tak mo la..acik nak pink-pink kan anak dara acik tu. haha dengan padan mukanya acik cakap, "tak leh nak tukar lah, tader size pulak," ahhah blah..blah..blahhhhh malu siot...ahaks...

8 Komen:

kauthar on 12:42 PM said...

anak saya atif was diagnosed with leukemia..sekarang alhamdulillah dh sihat..kalau pasal swimming pool ni mmg saya pun serba salah..kalau p hotel sian kt anak kita tringin kan nk mandi..tp tu la dgn segala mak nenek kuman & virus mmg trpaksa la buat2 tk nmpk je swimming pool tu..anyway, bila kak pnut cite najmi smpai kena msk wad..ishhh mmg tk blh la nk bg mndi swimming pool ni..esp yg public punya la kann..

amsy said...

kak..anak sy pun penah kena virus coxsackie ...mmg mimpi ngeri laa wt saya time dia kena..puas sy pikir puncanya....

mamarempit on 2:22 PM said...

igtkan anak akak je hantu air...hehehe....

Pnut on 2:30 PM said...

Khautar-yes, akak trauma la nak bawa budak kecik macam alesya main kat swimming pool, teringat masa abang dia teruk kena coxsackie dulu.. kesian betul..

Amsy-mmg mimpi ngeri, tak makan tak minum budak tu, dek virus menyerang..takoottt

Mama-ehehe jangan kata budak, kita pun sama..ahahaha

Angah on 2:44 PM said...

Memang betoi asal gomen je kutuk, asal gomen je kutuk.. mentaliti mmg camtu..meh la try tengok kita keje camne baru judge kan.

Ala kak.. berapa kali angah pegi kaunter kat swasta yang macam haram je servicenya. tepon pas sana sini pun selalu.

ieda on 4:40 PM said...

anak2 saya pun gila air...pantang jumpa..kolam renang ke..air terjun ke..mmg berendam sampai kecut.termasuklah sikenit nabila tu.alhamdulillah so far takde problem.

Zareda Norman on 10:01 PM said...

pinut, biar ajela saiz besor tu.. kejap jer lagi alesya dah boleh pakailah tu.. hehhehe

mirah on 12:34 PM said...

akak, comelnya alesya dgn swimming suit tu. Tp betullah kak, saya pun tak bawa bebudak ni mandi kat pool hotel. Risau amat. Hari tu pg bkt merah laketown pn, saya tak bagi mereka pg kt bhgn water park.

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino