Wednesday, March 10, 2010

Tiada yang lebih indah dari kegembiraan anak


Alesya amat menghiburkan, babah belikan Alesya basikal, ini kerana Alesya sering ngendeng basikal anak jiran kami, si Hakeem, dia pandai membodek, kebiasaan dia akan salam-salam Akem, dan akan kiss pipi akeem yang sangat gebu itu. kemudian dia akan minta akem basikal tu.

Bibik kata belikan la. Alesya suka, uhuhu bibik ingat harga basikal tu 20 ringgit gamaknya. cecah ratus juga puan bibik oiii, jadinya bila sudah ada rezeki lebih, babah belikan Alesya basikal...Kami surprisekan dia, bila bawa masuk basikal dalam rumah.. dia teruja, sampai tak tentu arah, video ni kadar teruja dia dah menurun, sebelum dia dia tak tentu arah happy, masuk celah langsir, lompat-lompat tepuk-tepuk meja.. aduhhh

Abaikan suara emak bapak dia yang sama-sama over


ni dari gambar yang sempat diambil..


Benar kata orang... duit abeh boleh cari, kasih sayang dan kegembiraan yang kita beri pada anak-anak tiada ukuran dari segi wang ringgit. Kebahagiaan yang anak itu beri pada kita melebihi segalanya... Terima kasih Allah atas rezekiMU, duit dan anak-anak.. Kami bersyukur padaMu.. Kau limpah kurnia juga rezeki buat kawan-kawanku yang lain yang membaca ini, moga mereka berolehi limpahan rezeki darimu, dari segi wang ringgit dan anak-anak..aminnnnnnnnnnn...

Jangan lupa terjah SINI sokongan anda saya hargai..

Kate sudah kamu dapat survey hotel sia bah??? ehehehe prektis cakap sabah bahhhh..ehehe

10 Komen:

ieda on 3:48 PM said...

ni naik basikal ke naik kuda....enjot2 sakan..
tapi saya suka part dia lari tak tentu arah tu..hihihi...comel..

balduPuteh on 4:04 PM said...

salam ziarah! suka lah tengok si abang, pandai dia layan adik. lama tak jumpa kak p-nut...

My Life My Journey.. on 9:11 PM said...

suka tgk abg masukkan adiknya dlm basikal, caring sgt2..:)

comel si adik dpt basikal baru, gembira tak terkata, tidak dpt disorok2 lagi, kanak2 memang genuine.. tu bestnya belikan sesuatu unt kanak2, rasa sgt dihargai..

pandai ibunya belikan basikal yg ada safety elemen..

i m happy 4 all o u..:)

mai la sini pnut, bw anak2 jln2, brg mainan kanak2 kat sini heaven la, murah sgt2.. nanti boleh kita bincang online bisnes mainan kanak2.. atau nk brg hiasan rmh omputih pun melambak. i dh membeli penuh almari, kalau nk jual pun best gak, boleh je kita supply kat pnut..:)

Jemari Seni on 11:31 AM said...

Betol Pnut! duit bole dicari... kegembiraan anak2 tu yg penting, pengukur kebahagian kita sebagai mak.
Haku sanggup berabis terutama part makan... memang Haku tak berkira janji anak2 tak menjejes air liur bila tgk org lain makan.

Pnut on 12:45 PM said...

Ieda-tu le, budak tu kalau dia marah pun sama, lari keliling rumah protes..aduhh tak padan ngan pompuan..

Baldu putih-lama tak juma ekkk...meh la ke Pnut Inn..

Fa-alamakkk menarik ni.... tapi tu le, kita ni modalnya ciput sajork..eheheh..

Jemari Seni-betul tu, saya pun sama kalau bab makan ni lagi la...adoiii tak gamaknya rasanya kau anak minta nak makan apa-apa kita tak boleh beli/buat..sedih je rasa..

achik said...

comelnya tengok reaksi Alesya dapat basikal baru.. sangat cute.. :D

Zareda Norman on 1:54 PM said...

Wah alesya sudah dapat beskal ek.. Nanti tahun depan boleh up lagi..

memang kan pinut sesekali bila anak minta apa apa, zar ni bebel dulu prong prang prong.. aleh aleh kengkadang tak sampai 24 jam, benda tu dah beli.. ehheh mulut jer bising tapi tak sampai hati nak hampakan anak, tengok sinar mata dia bila dapat brg yang diminta, kita pun sama berlapang dada

My Life My Journey.. on 7:31 PM said...

Pnut,
Awak cuma sediakan modal unt poskan brgnya kpd yg berminat. Setelah mereka bank in byrannya, sy akan transfer bhgn awak..:) interesting?! sy tgh work on buat blog meniaga nih.. semangat semangat..?!

Amy Z! on 2:43 PM said...

mak oiii excitednyaaaa.. hahaha. comel betul!!

Anonymous said...

rase cam nak tergolek jer tengok Alesya....hahhahha

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino