Monday, March 08, 2010

Barang Perhiasan Rumah English Style


NI Stikcy Mode, entry baru sooonnn

Saya meminati konsep perhiasa ala English Style ni, so selain menghias rumah sendiri, saya juga menjual barang perhiasan rumah ala English style ni.. Ye la, asyik dok membeli je, dok keluar duit, je, so setelah berbincang dengan hubby, saya ingin membeli untuk diri sendiri sambail menjual kepada peminat barangan english style, harga Insya-Allah berpatutan... so ape lagi..order la... harga ni adalah untuk promosi selepas ini MUNGKIN, saya bilang MUNGKIN, mungkin akan naik sedikit, atau mungkin juga kekal, bergantung pada tahap supplier bagi harga-harga terkini kepada saya.

Untuk pembelian melebih 150 ke atas, boleh bayar dua atau tiga kali, konsep saya ialah, win-win situation camni :-

* katakan berminat dengan kabinet harganya RM280, so boleh bayar dua kali, atau tiga kali.

* Tetapi, sebab perniagaan ini Online, maka barang akan anda perolehi selepas pembayaran terakhir selesai, saya akan uruskan penghantaran.

* Untuk barangan perabot saya akan hantarkan sendiri ke rumah anda. Charge penghantaran RM10-20 bergantung pada lokasi anda.

* Untuk barangan yang kecil, seperti pot, vase, plate saya akan gunakan courier untuk penghantaran, dengan charge penghantaran ditanggung pihak anda.

* Sekiranya berminat dengan sesuatu barangan, sila email/sms saya code barang, kuantiti dikehendaki, dan saya akan membuat booking dengan supplier (saya tidak simpan stok, saya hanya membuat pembelian berdasarkan pesanan anda)

* sekiranya confirm barangan anda, pembayaran hendaklah dibuat dalam dalam tempoh 3 hari dari tarikh pesanan, atau setiap hari Jumaat, kerana bekalan stok akan dibekalkan setiap hari Sabtu, sekiranya terlambat, pesanan anda akan dibawa keminggu hadapannya.

meh jamu mata meh...erkkk harga-harga ni tak termasuk periasan dalam pasu/atas kabinet, harga tu harga kabinet/pasu je...




















































Erkkk ok tu je buat masa ini, sebarang pertanyaan leh tanya kat chat box, email, komen, sms..

Saya juga perlukan agen, siapa berminat nak jual part time kat opis-opis, roger saya ek.. saya akan bagi harga special kat korang..Insya-Allah.. komisyen berpatutan untuk anda sebagai agen. Hehehe ape lagi, boleh jual kat akak-akak kat opis tu, leh dua kali bayo... saper tak nak... nak buat sistem kutu pun boleh, katakan barang Rm280/unit leh main kutu sorang RM70 sajork sebulan. 4 bulan dah setel, lepas tu leh main lagi.amek barang lain pulak..ehehehe, kalo kat kedai mana apek kedai tu kasi main kutu ni..eheheheh

ok untuk group kutu online saya pun nak create juga...
saper berminat sila bagi nama
saya bagi Group,korang bagitau nak group mana..

Group A - 4 orang = RM70 sebulan


Group B - 3 orang = RM50 sebulan


berminat bagi nama ek..

20 Komen:

ieda on 10:30 AM said...

wah..wah...bisness sakan ni..
pnut..saya cadangkan nanti buka blog satu g utk letak brg2 ni.senang nk tgk.

Anonymous said...

btul 2 kak pnut..akak,sy berminat nak main yg group kutu..group B..
aper yg patut sy buat..

Zareda Norman on 10:42 AM said...

bagus bisnes ni... so peminat english style tak de masalah nak pi survey brg... pinut buat satu blog khas lah...

Pnut on 12:39 PM said...

kengkawan-saya dah beli domain dah khas untuk bisnes ni..tukang mekap website tak siapkan lagi..sooon Insya-Allah memang akan upload ke sana semua...

Anon-nak group B ek, sms akak nama dan no tel. nanti akak akan bgtau bila cukup korum, syarat dia kena bayo je la..ehehehe

Kak Aidah on 2:03 PM said...

Salam Pnut,

Macam akak yg duk di Kuantan ni courier charges ikut destinasi ke.

heart by heart.... on 3:12 PM said...

chaiyork wenco!! chaiyork!!!! =)

Jiey^Mien on 8:20 PM said...

uish, akak dah jadik business woman neh..

PuteriSatu on 10:38 PM said...

saya pun nak join group kutu tu... tapi tengah nak tengok barang apa yang nak dibeli... gambar loading lambat la pnut... try upload dalam photobucket dulu... then baru tempek kat blog cepat sikit kot...

Pnut on 11:31 PM said...

Kak Aidah-courier ikut berat,..nanti saya bgtau harga courier...

Tasha-eheheh tlg promote tau..eheheh

Jiey-tanak order ke???

Mama Aqilah-saya pakai imageshack, lagi cepat berbanding photobucket..ehehe kelajuan internet kot slow, kami mengguna celcom berukband, agak laju loading...

Distributor around the world on 9:25 AM said...

Dear Pnut,
Saya berminat untuk membeli barangan di atas untuk kedai saya ..please call me at 016-8329942

shill said...

sis... cantik nyer barang2 u... i baru berjinak2 dengan barangan rumah english style ni.... u kat area mana?

shill said...

sis... ape no phone u?

shill said...

sis... ape no phone u?

shill said...

sis... ape no phone u?

Secawan bicara on 7:34 PM said...

salam...aduh minatnye tgok rak2 ayu tu tp i jauh d sabah.entah cmna nak oder barang besar gini.

.:Mrs. Engineer:. on 2:13 PM said...

sy berkenan dgn brg D0034.ade lg x ye?

liza21 on 11:54 PM said...

ala minatnya satu item tu ha

Anonymous said...

Fb xde ke...pm 0173920095

Anonymous said...

As salam ms pnut D0034 ada lagi tak?

Roszaini Kadir on 4:39 PM said...

Assalamualaikum Pnut,

Ada tak lagi rak besi B1030. Bagaimana cara nak beli?

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino