Wednesday, January 03, 2007

Selamat Tahun Baru 2007


Selamat Tinggal 2006
Selamat Datang 2007.

Azam dan harapan?

~ Nak luak, kilo-kilogram yang berlebih-lebih, moga kilo-kilo berlebihan ni dapat dinyahkan lagi berkilo-kilo lagi,

~ Nak lebih bagi komitmen pada kerja, tak bertangguh-tangguh kerja, kalau bertangguh pun bukan untuk tempoh lama, post pone kejap-kejap je.

~ Nak jadi isteri, ibu, anak dan menantu yang lebih baik, lebih bakti pada mak abah, mak ayah.

~ Nak bercinta lebih-lebih dengan husband, supaya terus sayang menyayang, nak masuk tahun ke tujuh perkahwinan ini, mesti kena semarakkan lagi kasih sayang.

~ Amal ibadat, Insya-Allah, akan lebih menjaga solat, banyakkan lagi mengaji dan puasa sunat. Mudah-mudahan tidak lalai.

~ Nak menyimpan dengan lebih gigih, untuk modal nak mekap-mekap rumah sendiri, lagi 4-5 tahun bila nak pindah. Tak nak boros-boros...

Itu je la azam-azam, tak leh banyak-banyak nanti tak tercapai.

Harapan pulak..

~ Ahli keluarga bertambah, dan semoga beroleh insan yang akan berbinti pulak tahun ini. (Harapan utama ni-tolong aminkan bersama-sama, untuk kalian yang lain yang menyimpan harapan bersama..aminnnn....)

~ Kesihatan abah makin pulih, bukan makin teruk.

~ Adik-adik aku berjaya, yang dah kawin makin 'cerdik' dalam rumah tangga dan tahu tanggungjawab terhadap keluarga dan emak abah aku.

~ Rezeki semakin murah, boleh hulur lebih pada orang tua.

~ Najmi terus cemerlang di Smart Reader. (Oh Ya, hari ni, hari pertama dia kat Smart Reader, tadi hantarkan dia kat Day Care transit nak ke Smart Reader ok je, jumpa kawan baru, happy je, syukur, lepas satu kerja..)

~ Najmi akan dapat ilmu agama yang baik dari ustaz yang kami hantar dia mengaji dan belajar agama.

~ Umat Islam seluruh dunia akan lebih aman, dan dapat beribadat yang terus maju.

~ Darling dapat bonus 5 bulan, hahahahha aminnnnnnnnnnnnnnnnn (Ada orang janji kalau dapat lebih 3 bulan, kami boleh request nak pegi holiday ke mana saja dalam Malaysia....oh murahkan rezeki kompeni darling ni, bagi bonus byk2 kan management staff diaorg..)

~ Harapan terakhir, jauhkan hasat khianat dan dengki manusia terhadap kami, jauhkan segala musibah-musibah yang mendukacitakan, moga Allah pelihara dan lindungi kami..

Banyak la lagi harapan lain-lain, tapi itu yang utama yang diharapkan...

Nantilah cerita cuti-cuti malaysia kami di Teluk Batik, Bukit Merah, dan cerita Raya Haji di episod akan datang...

0 Komen:

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino