Monday, August 08, 2011

Alesya dan port dia.


Budak Bucuk kesayangan saya.
Alesya ada favourite spot dia untuk tempat dia membuat 'pelaburan' and don't sapa-sapa pun kacau dia time ni.. Eheheh tp saya suka benor kacau dia time dia nak memerut...

Bila saya dekat-dekat, dia akan jerit... pegiiii pegiii pegiiii tak mau acau adik... mama pigiiiii jauh-jauh.. tak mau datang sini. Eheheh lagi saya suka menyakat.. Eheheh ni dia tengah cari feel untuk menyempurnakan hajat dia, tapi saya kacau dia, marah member, siap saya ambilkan gambar lagi.. marah member feel terganggu..eheheh

Budak ni juga sekarang banyyyyaakkk sangat cakap, boleh saya katakan mulut dia bercakap non stop ok.. genetik sapa tak tau.. dia cuma diam dan rumah hanya akan sunyi bila dia tido. Favourite words dia "tau tak pe" kemudian terbaru. suka sebut "Ellleeehhhh" contohnya kalau dia main-main ngan abang nanti dia cakap, "eellleehh adik pun tau..." ahahahah " eellleeeh tak kuat pun" elllehh itu.. ellleh ini.. amboiii mana dia dapat entah..

Kadang-kadang bila kita panggil dia banyak kali, minta tolong ambilkan itu, ambilkan ini nanti dia marah dan cakap "ishkk mama ni.. ape agiiii??" siap geleng-geleng kepala dan tangan kat pinggang lagik.. ahahahah kalakorrr. Memang banyak sangat cakap dia, tapi kalau ada orang pemalu.. kalau dalam rumah memang bising sangat. eheheh cakapa ala dia la.. pelat-pelat...

Tapiii macam biasa, tetap anak manja leleh babah ni.. over tau dua orang ni bila bermanja-manja sendu sendan...

Kuat merajuk ni kalo dengan babah.. Kalau tak der babah ok je.. bila dengar je bunyi motor babah dia balik, dan-dan tu la merengek.. sakit kaki la.. sakit tangan la, takut miau hitam la.. takut lipas la.. akal dia nak mengada-ngada. Over tau..

Bulan puasa ni saya selalu teringat, dulu-dulu ada citer rumah kedai kan? tiap petang tercongok depan tv tengok siri ni, ye la dulu mana ada siri tv banyak sangat pun, channel pun balik-balik rtm dan tv3 je la. Tapi drama-drama best. Masa ni memang selalu emak suruh tolong pun maleh, Cik Lela mula pok pek-pok pek.. ehehe. ape tak nya suruh kupas bawang, saya angkut depan tv, suruh potong sayur, angkut depan tv, pastu baru sebatang sayur potong, mata kat tv je lebih, sudahnya cik lela marah tak siap-siap juga. ehehehe.

Ermmm sebut Cik Lela, teringat sangat la nak balik kampung nanti.. tak sabooorrr... semalam ada sorang kawan letak status kat fb dia balik kampung, makan gulai munggai, dan makan tepung bungkuih.. huiii meleleh ayaq lioq weiiii sedappppnyaaaa alahaiiii.. ishkkkk balik nanti harussss nak suruh cik lela buat gulai munggai... best sangat...

Hari ni hari ke 8 puasa kan? masih rekod, belum lagi pegi pasar ramadhan. Semua juadah sendiri sediakan, ahahah tak tau lama mana angin rajin ni.. ehehehe..


3 Komen:

ZuNas77 on 3:06 PM said...

Amboi..dah besar anak dara sorang ni..A ah dpn org malu2. Aritu dtg Cheras kadang2 je dgr suara dia. Elok la tu kak naz tau malu2 dpn org..hehe

Huhuhu...tepung bungkus kuih tradisi org Kedah kan? Dulu Arwah mak suka buat utk Arwah Abah..sedap sgt!!!...nak cari la kat Param sat lagi..walaupun tau rasa dia nan hadooo..hehehe. Nak buat tak reti. Tp rasa2 mcm simple je bahan2 and cara buat dia tu kan..

Amy Z! on 3:19 PM said...

ecehh.. nampak dah beso benar la alesya ni. teringat masa dia masih baby Q lagi. ihiks.

haha. budak2 skrg ni kan mmg banyak naaa bertanya. sampai pening nak melayan. ahaha.

Selamat berpuasa utk akak dan keluarga. xoxoxoxo

rudy bluehikari on 3:32 PM said...

saya tgk pasu tu kan.... hahaha tingat pasu yg sama kak beli utk saya. masih utuh di tangga umah di serdang ekeekkeke

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino