Thursday, April 22, 2010

Gugurkan bayi ??


Saya baca di Forum sorang budak lelaki (yes i call him budak, sebab masih belajar tapi gatai menikah)

This budak laki, kahwenlah dengan bini dia, yang juga student. Pastu 'sedap-sedap'-'geli-geli' ko buntingkan bini ko, pastu ko gelabah tak mau baby, dan tanya pendapat orang cemana nak gugurkan kandungan. Hambek ko..makcik pakcik situ meroyan mengeji dia bagai. Katanya bukan kejam, tapi belum ready nak ada anak. Tak kejam tengkorak kamu!!! Sampai ada satu forumer ni siap offer, dia bela wife dia ni, kasi duit, pegi check up dan tanggung kos beranak semua, kalau tak mau baby tu, nanti bagi dia bela. See ramai manusia mulia disamping ramai manusia keji.

Ko kata tak ready?? mangkuk jamban cap kuda putih la kamu.. tak ready..bab bab menikah ready pulak, terlebih ready pulak, sampai parent tak mau pun nak redah nikah di Thailand. Unta cap apalah otak dia ni. Suka suki nak gugurkan kandungan, dah kahwen, SAH. Teruskan aje, rezeki budak tu ada je nanti. Pendek akal la kamu.

Ko gugurlah kandungan wife ko tu, pastu esok-esok Allah uji, tak beranak-beranak lagi bini kamu, baru tau.. dah tu pulak, kamu pulak cari alasan nak kena kawen lain sebab bini kamu tak beranak-beranak.. aduhaiii dunia..dunia...

tapi dalam banyak komen-komen tu saya tertarik komen sorang forumer ni
"ko tau tak macam mana perasaan seorang ayah yg pertama kali memegang dan melihat wajah anak die yg baru lahir .. meh aku cerita .. rasa dunia berhenti bergerak, rasa hilang segala kesusahan, apa saja pun sanggup ko korbankan demi anak yg ko tatang tuh hatta nyawa ko sendiri .. ko peganglah anak ko nanti, dan ko takkan penah rasa menyesal die dilahirkan .. trust me on this .. "


Adik oii, tahu tak kamu, mendengar tangisan pertama dia sebaik sahaja dilahirkan itu sangat indah?? lebih indah dari saat kamu dinikah dengan pasangan kamu oiii, ianya juga jauh lebih indah daripada kamu menang peraduan Petronas juta-juta ringgit tu.


Saat kamu pegang baby kamu tunjuk pada keluarga inilah anak aku... itulah momment paling bernilai, nilainya lebih dari kamu jual tanah pusaka nenek moyang kamu..



Anak-anak saya dilahirkan pre-mature begini, kecik, hanya kami je tau takutnya kami akan kehilangan dia, kamu pulak senang-senang nak buang anak dari benih kamu. )(*(&*()^)%%(*(*^%$ la


Tahu dak kamu??? apa perasaan isteri kamu bila pertama kali dapat sentuh kulit baby kamu, pertama kali menatap wajah bersih dia?? pertama kali menyuakan puting susu untuk hisapan anak kamu.. dik oiii hisapan dari anakanda itu jauh lebih indah dari kamu punya sengal!! opssss

Cube kamu bayangkan..ini adalah anak yang kamu ingin buang itu??? BULIH DAK!!!!!!!!!!!!
GERAMNYA!!!!






21 Komen:

Ayah on 12:01 PM said...

bagi aku.. esp kalau pompuan

balduPuteh on 12:05 PM said...

sengal tol budak laki tu erk. suh dia bayangkan kalau dulu mak dia nak gugurkan dia. apa perasaan dia skrg???mesti menci kat mak dia kan

maklijah on 12:54 PM said...

Terima kasih Pnut. Pnut telah menyatakan semua yg ingin saya katakan.

Amy Z! on 1:38 PM said...

bodo la tu. tau sedap je. anak tak nak. student pun.. tgk la. ni la org kata belajar tinggi2 pun bodo melantun2.

haaaa.. nanti amyz nak start mencarut, baik amyz berenti.. tapi geram! geram! geram!

meh sini kalau tak nak, kasi kat kakak amyz yg 10 tahun kawen takde anak lagi tu.. bangang!!

Anonymous said...

menitik air mata saya ni kak pnut bila bc bab2 org nk buang anak ni..mai kite pakat2 buang dia dlm sungai nil ke..sungai rejang ke..dia tak tau perasan menjadi seorang ayah n ibu..bila tatap muka anak hilang langsung segala masalah, kerja or anything! sgt indah yg sukar diucapkan..

mrs.hanibunny on 2:52 PM said...

kak pnut :(((((.... siapa bodo tu? Ya Allah... apasal gitu? nangis cida baca entry akak ni...

AyunasiA on 3:24 PM said...

at least bagi la budak tu kuar dulu. pastu kalau tak ready nak jaga, ramai lagi orang yang ready nak kan anak tu. apa ke sempit beno otaknya tu?

imah on 3:34 PM said...

aduhaiiii...
lebih teruk dari binatang lah perangai budak itu...
binatang pon reti sayang anak...
geram betol baca n3 akak ni...kalo budak tu kat depan skrg ni...mau saya pijak-pijak, sekeh bagai. hiiiiiiii...gerammmmmmmmmm

ajalalala on 3:41 PM said...

ouh, serasa mao mengalir air mata..

Pnut on 4:03 PM said...

Ayah-ape ni ayat tergantung?? ngak ngertik...

Baldu-memang sangat sengal, kalau depan kita, meh pakat luku pala dia sorang sekali kan??

MakLIjah-sama-sama kasih...

Amyz-betoi orang kawen bertahun-tahun nak anak...depa dah dpt nak gugurkan..sabau je la..


Anon-betoi tu.. tengok muka anak, terutamanya bila dia tido..nikmatnya... tatau nak gambarkan cemana kan??

Cida-nak kata bodo, tpi katanya dua-dua tengah belajar?? sengal sungguh

Ayuasia-betul-tp kalau dah tatap wajah anak pun depa sanggup bagi kat orang tatau le manusia jenis apa??

Imah-betul rasa nak sekeh je...ampeh..

Aja-mmg sedih..apekah manusia ni hati kering bebeno??

AuntieYan on 4:58 PM said...

Salam P-Nut,

Astaghfirullahhalazim!!!

Orang macam ni, dia pikir seronok saja..ke...masa mak dia ngandungkan dia dulu, mak/bapak dia pun takmo dia jugak???
Apalah nak jadi???

ieda on 9:08 PM said...

pnut...
'ayah' nak baby tu esp kalau pompuan.

betullah sengal budak ni..nilah bodoh takleh diajar..kot dah tak ready tanyalah dulu org yg berpengalaman cemana nak merancang...ni main bedal jer..
dah Allah bg tu adalah hikmahnya..terima saja kalau rasa takmo masuk neraka bila mati nanti.Allah dah bg rezeki pd setiap anak ni...tinggal kita kena usaha ja.

Pnut on 8:13 AM said...

AY-tu le kak Yan..ape la nak jadi dengan moral manusia tolol macam mereka ni..sedih betul..

Ieda-hahahah terima kasih atas penerangan komen ayah tu..saya mmg sengal sikit..hiks... betul, setiap anak tu ada rezeki yang dibawa bersama...Insya-Allah..

Nurul on 9:56 AM said...

astaghafirullah..gila ker haper budak tuh? KAWEN NAK,BUAT NAK, ANAK TAKNAK! Bangang! sia2 bagi belajr tinggi tapi moral rendah...bersyukur la sebab ALLAH kurniakan anak. Nak2 awak dpt anak awal. Kang awak dah pencen, anak2 sumer dah lepas belajar..kan senang dah hidup masa tuh. Bayangkan org yang dah berpuluh2 tahun kawen takder anak...

ayobkelubi on 11:31 AM said...

generasi hebat sangatkan?.

dia tak tahu betapa syahdu menjadi seorang ayah bila mendukung anak dia yang baru dilahirkan..saya yang rocking2 masa muda pun bila dukung anak saya sendiri pertama kali,menitik air mata!.

macam tak percaya dah jadi ayah tapi gembira sangat-sangat.

kenapa boleh sampai ke situ sekali pemikiran dia?. orang barat yang tak kahwin.bersekedudukan tu semua tapi bila pregnant tetap nak anak gak..

ini ker mentaliti pelajar ipt kita?. apa dia takde pegangan ker?. aduhaiii..

ada number phone budak tu?. saya nak tazkirah sikit..bawak-bawak mengucap lah..

Mummy Rizq on 11:36 AM said...

meh sini bagi kat aku.. aku now tengah mencari seorang anak untuk dijadikan anak aku.....

amsy said...

belajar je tggi tp otak letak kat kaki...dia xtau ker..bila bby tu lahir...terasa betapa besarnya kuasa Allah..dr setitik air mati tu leh menjadi manusia..iskh..xtau laa saya dia ni ayah jenis per ntah..

Pnut on 3:15 PM said...

Nurul-betul tu sedap buat anak merasa, tapi dah menjadi benin disemai bulih nak gugurkan kandungan, keji la..

Ayob-jangan kata pertama kali menatapa wajah anak tu, saat pertama kali tahu isteri hamil pun encik suami tergedik terlompat, tersengih sepanjang hari... opss saper tatau.. klue-pangkal nama dua suku kata.. bermula huruf M..ahaks..klue sangat..

Mar-betul tu ramai kat luar sana looking for baby, depa senang-senang nak pregnant, tak mau anak, gampang betul

Amsy-budak ini singkat otak...ehehehe

farah said...

kak pnut,
salam. budak mana lar tu. iskh. saya bertahun2 ni cuba nak dapat anak. dia tu, dah elok2 isteri boleh mengandung, diberi rezeki senang, nak gugurkan pulak. sampai hati. dia tak fikir ada orang lain yang bersusah payah, berubat itu ini semata2 untuk mendapatkan anak. sedih saya membacanya.

meandbaby on 12:00 PM said...

pnut...izinkan saya melepaskan geram...

huh!eh budak!ko tau tak anak tu rezeki..ko tau tak ada org betapa susahnya nak dapat anak..klu ko tak nak meh sini..bagi kat saya ni yg tengah bersedih baby tak jadi..huhu tak pun adik saya memang nak sgt anak..sebab mcm pnut, dr dah tak benarkan beranak lagi...

inilah dia bila kursus kawin tu tido..apa org ckp pasal ilmu merancang keluarga, sume tak dengo..tau yg part syok-syok je..belajo tinggi-tinggi..kepala hotak letak kat lutut..

Ok cik pnut..sori..tapi disaat saya tgh emosi ni memang kes sengal mcm ni saya emo terlebih..SORI!

Pnut on 4:28 PM said...

Farah-betul tu kalo tak mo bagi orang je...ramai nak..

Meandbaby-ehehe beri laluan pada awak lak..service bertukar tangan...ehehe

Related Posts with Thumbnails
 

~ Sharing is Caring ~ Pnut Online~ Menulis Sejak 21 May 2001 ~ Cerita Apa Saja~ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino